Almanya ve Hollanda’nın tutumunu nefretle kınıyorum

Almanya ve Hollanda’nın tutumunu nefretle kınıyorum

Gökkaya Grup Direkötürü Murathan Gökkaya: “16 Nisan 2017'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu öncesi başta Almanya ve Hollanda olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin bakanlarımıza, vatandaşlarımıza ve ülkemize karşı sergiledikleri çağdışı, demokrasiden nasibini almamış tutumlarını şiddetle kınıyorum” dedi.

13 Mart 2017 - 15:19

Almanya’nın Türk bakanlara getirdiği yasağın ardından Hollanda, Rotterdam’da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek konuşma yapmayı planlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal etti. Hollanda Başbakanı Rutte, gerekçe olarak ‘kamu düzeni’ ve ‘güvenliği’ gösterdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk konsolosluğuna girişine izin verilmedi. Diplomatik skandal saatler sürdü. Bakan Kaya sabaha karşı 03.00'ten sonra polis eskortuyla bölgeden ayrıldı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Gökkaya Grup Direkötürü Murathan Gökkaya şunları söyledi: “Son gelişmeler bana gösteriyor ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu öncesi;Milli birlik ve beraberliğimizi büyük bir hassasiyetle korumalıyız. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu güzel ülkede hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bizler ayrıştırıcı söylemleri bir kenara bırakıp bu güzel ülke için hep beraber çalışmalıyız. Ülkemizin içerisideki ve dışarıdaki düşmanlarına fırsat vermemeliyiz. Tüm partilere gönül vermiş kıymetli arkadaşlarıma, büyüklerime, küçüklerime ve saygıdeğer hemşehrilerime sesleniyorum.  Bu referandum bir parti meselesi değil. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumunda istediğiniz oyu vermek en temel hakkınız. Lakin oyunuzu belirlerken sistemin detaylarını, gelişmeleri ve kimin hangi tercihi desteklediğini lütfen hassasiyetle inceleyin. Ben; Daha büyük ve daha güçlü Türkiye için; İstikrar, istikbal ve istiklalimiz için;

Dünya'daki mazlumların son umudu olan güzel ülkemiz için; tabiki evet diyorum ve halkımızın, ülkemiz için en doğru kararı vereceğine gönülden inanıyorum” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...