Alper Akbaş, Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı

Alper Akbaş, Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş, Onikişubat Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı oldu.

18 Kasım 2023 - 01:42

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için aday adayları sahaya çıkmaya başladı. AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci devam ederken, İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş’ın da Onikişubat Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olduğunu 20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 16.00’da AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığında yapacağı açıklama ile duyuracak.

2004 yılı yerel seçimlerinden bu yana AK Partinin çeşitli kademelerinde görev alan sahada aktif çalışan Alper Akbaş, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Koordinatörlük görevlerini başarıyla yürüttü. 2019 seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Akbaş, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görev yapıyor.

Mesleki kariyerinde birçok önemli projeye imza atan Akbaş, Kahramanmaraş Karasu İçme Suyu inşaatında saha mühendisi ve idari koordinatör olarak başlayarak Kahramanmaraş’ın içmesuyu teminini başarılı bir şekilde getiren ekibin bir parçasıydı.

Ayrıca, inşaat yüksek mühendisi olarak okul inşaatları, sağlık tesisleri, yol inşaatları yapım işlerini ve çeşitli kurumların proje işlerini tamamladı. Özellikle altyapı işleri konusunda uzun yıllardır sektörde hizmet veren ve aile şirketleri olan inşaat firmasında ise yöneticilik yapmaktadır.

Genç, dinamik, donanımlı ve şehrin sorunlarına hakim, özellikle de başarılı bir mühendis olması sebebiyle Akbaş’ın Onikişubat Belediye Başkanlığına aday adayı olması kamuoyunda büyük ses getirdi.

ALPER AKBAŞ KİMDİR?

1980 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Elbistan İlçesinde tamamladıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümde Lisans eğitimini bitirdi. (1999-2003). 

Yüksek Lisans Eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesinde 2005 yılında bitirerek Hidrolik ve Su Kaynakları Mühendisi Unvanını aldı. Yüksek Lisans Tezi olarak "İstanbul Su Kaynakları ve Melen Projesi İncelenmesi" adı altında tez çalışması yayınladıktan sonra; 2005 yılında  askerlik görevini tamamladı. 2002 yılında Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine yerleşmiş bulunan ailesinin yanında iş hayatına başladı. 2020 yılında evlenerek Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde ikametini sürdürmeye devam etmektedir.

MESLEKİ KARİYERİ;

İş hayatına 21 yıldır yaşadığı Kahramanmaraş’ta devam etmektedir. Çalıştığı ve tamamladığı  başlıca projeler şu şekildedir;

Kahramanmaraş Karasu İçme Suyu inşaatı - saha mühendisi ve idari koordinatör olarak başlayarak Kahramanmaraş’ın içmesuyu teminini başarılı bir şekilde getiren ekibin bir parçası olarak şehrine hizmet etti;

Kahramanmaraş Ilıca Sarıgüzel Barajı Gövde Dolgusu inşaatı ve Hacınınoğlu Barajı ulaşım yolları başta olmak üzere çok sayıda DSİ baraj gölet ve taşkın koruma projelerini tamamladı.

Diğer taraftan inşaat yüksek mühendisi olarak okul inşaatları, sağlık tesisleri, yol inşaatları yapım işlerini ve çeşitli kurumların proje işlerini tamamladı. Özellikle altyapı işleri  konusunda uzun yıllardır sektörde hizmet veren ve aile şirketleri olan inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktadır.

SİYASİ KARİYERİ;

2004 mahalli idareler seçimlerinden bu yana tüm seçimlerde partinin çeşitli kademelerinde görevler alarak seçim kampanyalarında çalıştı. 2014 yılı Ocak ayından 2015 yılı Aralık ayına kadar Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği ve ilçe Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

2019 yılında yapılan "Mahalli İdareler Seçimi" sonucunda Kahramanmaraş Büyükşehir  

Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

2019-2023 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görev yapmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı