Altın Şehir Arap dünyasının ilgi odağı olacak!

Altın Şehir Arap dünyasının ilgi odağı olacak!

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde yapımı devam eden Altın Şehir inşaat çalışmaları hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, “100 milyon TL olan yatırımımızın kaba inşaatının 75’i tamamlandı. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu proje tamamlandığında 7 bin kişiye istihdam sağlamasının yanı sıra Arap dünyasının ilgi odağı olacak”dedi.

27 Ekim 2017 - 03:33

Kuyumculuk sektörüne çıta atlatacak olan Altın Şehir projesi, şehre barajlardan sonra en büyük yatırımlar arasında yer alıyor.

Altın Şehir projesinin Ortadoğu’da yaşanan olaylara inat gururla yükseldiğine dikkat çeken Başkan Öz: “Altın şehir şantiyemizi hiçbir zaman durdurmayı düşünmedik. 15 Temmuz olayları ve Ortadoğu’da yaşanan olaylar bizleri yıldırmadı. Yatırımları daha fazla sürdürdük. Ekonomik olaylara karşı pes etmek bizim lügatimizde yok” diye konuştu.

 

“ALTIN ŞEHRE GEMOLOJİ LABORATUARI”

Yapılan projenin çevre illeri kıskandırdığını belirten Öz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehrimizde kuyumculuğun adım adım yok olduğunu gördüm. Bir şeyler yapmam gerekiyordu. Bu proje gerçekten bizim kuyumcularımıza can suyu oldu. Bizimde bu teknolojiye ayak uydurmamız gerekiyordu. Eğer makineleşmeye gitmeseydik, yok olacağımızı gördük.  Ve sektörün yeni bir mekana ihtiyaç olduğunu hissettik. Kuyumcular küçük sitesi kurma ihtiyacı duyduk. Binamızda 325 kuyumcu atölyesi ve 80 tane ise diğer aktivitelerimiz için yerlerimiz var.  600 araçlık kapalı otoparkımız olacak. 1200 kişilik bir toplantı salonumuz var. 60 yataklı misafirhanemiz var. Kasa odamız var. İdari binamız var. Kuyumcu iş yerleri olacak, ayar evleri olacak, üniversiteden bir birim olacak, orada üniversiteyle birlikte gemoloji laboratuarı düşünüyoruz. Altın ve değerli taşların analizini oluşturacak bir birim yapacağız. Şehrimizde barajlar hariç devletin yapmış olduğu en büyük proje İnşaatın yüzde 70’ini bakanlığımızdan kredi kullandık. Yani yüzde 30’unu kendi üyelerimizden sağladık. Hedeflediğimiz inşaat hızı beklediğimizin üzerinde devam ediyor. Şuan itibarıyla kaba inşaatının yüzde 75’i tamamlandı diyebiliriz.”

 

“ARAP SERMAYESİNİ ALTIN ŞEHRE ÇEKMELİYİZ”

Altın şehre her geçen gün yatırımın artacağını ve Arap ülkelerinin ilgisini çekeceğini belirten Öz şunları söyledi: “75 milyon TL artı KDV üzerinden ihalesini yapmış olduğumuz inşaatımızda şuana kadar 20 milyon TL civarında bir harcama yaptık.  Bitirim süresini 2018 yılı sonuna kadar bitireceğimizi söylemiştik.  Şuanda projeyi bitirme tarihinde herhangi bir değişiklik yok. Projemiz normal seyir halinde devam ediyor. Ödemelerde ve kredilerde herhangi bir sıkıntımızın olmadığı, inşallah 2018 yılı sonunda tamamen inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz. Burayı cazibeli bir merkez olarak düşünüyoruz ve oluşturmak istiyoruz. Özellikle Dubai, Arap ülkelerinden, Kuzey Irak bölgesini bu bölgeye çekmeliyiz.  Hedeflediğimiz tahminen 100 milyon TL civarında bir yatırım bekliyoruz. Bu hedeflerimiz biraz artabilir. Özelikle esnaflarıma teşekkür etmek istiyorum. Bize güvendiler ve bizimle yola cıktılar. Dimdik arkamızda durdular hepsine tekrar teşekkür ederim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası