Altın ve Gümüş’ün yerini imitasyon aldı

Altın ve Gümüş’ün yerini imitasyon aldı

Hem bir yatırım aracı, hem de insanlar tarafından kullanılan önemli bir aksesuar malzemesi olarak kullanılan altın, son yıllardaki ekonomik gelişmelerden etkileniyor.

10 Ekim 2017 - 11:52

Düğünlerde gelinlere takılan kilolarca altınlara, günümüzde pek fazla rastlanmıyor. Her şeye karşın yine de altından vazgeçmek istemeyenler özel günlerde ve düğünlerde, daha az miktarda altın takı alma yoluna gidiyor. Bunun yanı sıra, insanlar imitasyon takıları tercih ediyor.

Son yıllarda vatandaşların imitasyon takılara rağbet gösterdiğini belirten kapalı çarşı esnaflarından Fetih Gül: “Sattığımız imitasyon altınlar birebir kuyumcu modelleridir. Gerçeğinden asla ayırt edemezsiniz. Ben bile bazen taktığım gerçek mi imitasyon mu diye şaşırıyorum. Artık insanlarımız imitasyonuna yönelmek zorunda kaldı." dedi.

 

“İmitasyon İnsanların Vazgeçilmezi Oldu”

Yüzük ve küpe gibi takıların fiyatının 3 liradan başladığını, bilezik fiyatlarının ise 100 liraya kadar çıktığını bildiren Gül, şunları söyledi: “Bir televizyon dizisi karakteriyle ünlenen“Hürrem yüzüğü” ile renkli ve iri taşlı kolye ve bilekliklerin en çok ilgi gören ürünler. İmitasyonlar artık, göze hoş gözüken, kullanımı kolay ve ayrıca çok sağlıklı bir madenlerde yapılıyor. Bunlar yüzyıllardan beri insanlar tarafından takı malzemesi olarak kullanılıyor. İmitasyon, toplumun her kesimine hitap ediyor. Kadınlar daha çok  zincir ve kolyelere, erkekler ise tespih ve yüzüklere ilgi gösteriyor. Vitrinimizde, bir takı malzemesi olarak akla gelebilecek her şey var. Altına yapılan zamlar da bize ilginin artmasına neden oluyor. Satışa sunduğumuz ürünlerin fiyatları, ağırlıklarına göre 15 lira ile 120 lira arasında değişiyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x