Altın yastık altında

Altın yastık altında

Kahramanmaraş’ta kuyumcu esnafı satışların düştüğünü belirtti.

08 Ekim 2015 - 15:40

Altın fiyatlarının sürekli olarak yükselmesi nedeniyle vatandaşların altınlarını yastık altı yaparak elinde tuttuğunu dile getiren Kahramanmaraşlı kuyumcu İsmail Bakır, satışların yok denecek kadar azaldığını vurguladı. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalara dikkat çeken Bakır, "Şuan has altının gramı 109 lira 400 kuruş. Bu fiyat gün içerisinde 112 TL’ye kadar çıkıyor.

Birçok faktör gibi, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan savaş ve iç karışıklıklar da altın fiyatları üzerinde sürekli bir dalgalanma ve yükselmeye neden oldu. Hal böyle olunca altın fiyatlarında yaşanan sürekli artış, vatandaşların altınlarını elinde tutmasına neden oldu. Çünkü vatandaşlar altın fiyatlarındaki artan yükselişi fırsat olarak değerlendirerek, daha da yükselmesini bekliyor. Bundan dolayı da kuyumcular olarak çok etkilendik. Satışlarımız yok denecek kadar az" dedi.

Bakır, kuyumcularda satıcılardan başka kimsenin olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Siftahsız dükkan kapatıyoruz. İşler tamamen kesildi. İnsanların alım gücü azaldı. Geliniyle kuyumcuya gelen bir müşteri daha önce 15 bilezik alırdı. Şimdi hafif, gösterişsiz ve ayarı düşük iki bileziği zor alıyor. Satıcı olarak destek olamıyoruz, altında promosyon yok. Takıda, çeyrek altın yerine gram altın alınıyor. Altın borcu olanlar öteliyor. Kuyumcu çeyrek altından 3 lira kazanıyor ama iş olmuyor. Sermayeyi vitrine koyduk bekliyoruz. Sirkülasyon satış olmadıkça zarardayız. Kuyumcularda satıcılardan başka kimse yok."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İnternetin Olmadığı Ortamdan Yükselen Yemek Sipariş Sitesi
İnternetin Olmadığı Ortamdan Yükselen Yemek Sipariş Sitesi