Altından daha değerli besin: “Propolis”

Altından daha değerli besin: “Propolis”

Arının ürettiği doğal bir mucize olan propolis, kış aylarının gelmesiyle soğukları karşıladığımız şu günlerde oldukça popüler. Sağlıkta yapmış olduğu mucizelerin yanında cepleri de yakan propolis’in kilosu 500 TL ile 1500 TL arasında değişiyor.

06 Kasım 2017 - 12:24

Grip, nezleden kansere kadar her derde deva olduğu söylenen propolis, arının bizzat kendisi üretiyor. Bal arılarının bitkilerin ve ağaçların öz sıvılarında bıraktıkları kovanlardan toplanıyor ve sıvı bir ilaç haline getiriliyor.

 

“AĞIZ VE DİŞ ETİ SAĞLIĞINDA ETKİLİ ÇÖZÜM”

Antibakteriyel, antioksidan antibiyotik özelliği sayesinde her türlü hastalığa, özellikle sonbahar dönemlerinde nezle, grip gibi hastalıklarda önemli bir iyileştirici etkisi olduğuna dikkat çeken Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşıda Aktarcılık Yapan Ümit Biçkes, “Her türlü iltihapta etkindir, diş eti iltihaplanmalarında, ağız içinde çıkan yaralarda ve diş eti hastalıklarında iyileştirici etki yaratır” dedi.

Propolis’in halk tarafından pek bilinmediğine dikkat çeken Biçkes şunları söyledi: “Bal arılarının ürettiği mucizevi bir ürün olan propolis, en az arının ürettiği bal kadar kıymetli ve faydalıdır. Sık sık arı poleniyle karıştırılır ancak arı poleniyle alakası yoktur. Genellikle kahverengi tonlarındadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, içindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda grip ve nezleyle de savaşır. Her türlü iltihapta etkindir, diş eti iltihaplanmalarında, ağız içinde çıkan yaralarda ve diş eti hastalıklarında iyileştirici etki yaratır. Sadece diş eti iltihaplanmalarında değil, vücutta oluşan iltihaplı hastalıkların birçoğunda olumlu etkiler yapar. Kilosunun sıvı ve kuru olarak 500 TL ile 1500 TL arasında değişiyor. Kanser hücrelerine karşı savaşıyor.”

 

“HEMOROİT PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜM YOLU”

İnsan sağlığı üzerinde Propolis’in her türlü hastalığa karşı etkili çözüm olduğuna değinen Biçkes konuşmasını şöyle sürdürdü: “Propolisin temini ise arının bitkilerin ve ağaçların öz sıvılarını almasıyla oluşur. Arı bunları aldıktan sonra kendisinden de enzimler katarak bir macun haline getirir. Antibakteriyel, antioksidan antibiyotik özelliği sayesinde her türlü hastalığa, özellikle sonbahar dönemlerinde nezle, grip gibi hastalıklarda önemli bir iyileştirici etkisi vardır. Sindirim sistemindeki iç yaralara karşı da kullanıldığı için bu sayede mide bağırsak sorunlarında destekleyici takviye olabiliyor. Hemoroit problemlerinde propolis, yara iyileştirici, antiinflamatuar, kılcal damarları güçlendirici, antioksidan ve antibakteriyel özellikleri sayesinde ideal bir doğal takviye olarak görev yapıyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın