“Amatör’ün mangal gibi yürekli insanlara ihtiyaca var”

“Amatör’ün mangal gibi yürekli insanlara ihtiyaca var”

Hafta sonu Elbistan Deplasmanına gitmekte zorlanan Kahramanmaraş’ın köklü kulüplerinden biri olan Büyüksırspor Kulübü Başkanı İsmail Avanoğlu, Sporun ve sporcuların yanında bulunan mangal gibi yürekli adamlara ihtiyacı olduğunu ifade etti.

02 Aralık 2016 - 07:39

Bir çok mahalle takımının yer aldığı Kahramanmaraş Büyükler Ligi 1.amatör Küme deplasmanlı olarak 27 kasım pazar günü start aldı. Sporseverlerin heyecanla beklediği 1. Amatör Küme start alırken bir çok spor severde stadyumlara akın ederek heyecanını giderdi. İlk maçını Elbistan ilçesinde Elbistan Belediyespor ile oynayacak olan Büyüksırspor ise maddi imkansızlıklardan dolayı gidip gitmeme kararı ile karşı karşıya kısa süreli yaşanan olaylar yaşarken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden otobüs istedikleri ve alamadıkları gerekçesiyle Elbistan'a gidecek durumlarının olmadığını ve bu sebepten dolayı maça çıkmayacaklarını açıklayan turuncu- Beyazlılar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon başkanı Ergün Önal'ın girişimi ve ricasi üzerine ile Türkoğlu belediye başkanı Osman Okumuş, Büyük Sırspor'a otobüs tahsis ederek Elbistan deplasmanına gönderilmişti. Elbistan ilçesine Osman OIkumuş’un araç tahsilatı yapması ile Giden Büyüksırspor Kulübünde Kulüp Başkanı İsmail Avanoğlu, “Bu haftaki Elbistanspor maçına Büyüksırspor'a araba vermeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yapamadığını Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş yapmış Büyüksırspor'a sahip çıkmıştır Elbistanspor maçımıza araç tahsis etmiştir. Sporun ve sporcuların yanında bulunan mangal gibi yürekli Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş'a şahsım ve kulübüm adına teşekkür ederim” dedi.

“DİLEKÇEMİZE RED CEVABI GELİNCE MAÇA ÇIKMAMA KARARI ALMIŞTIK”

Maç öncesi Elbistan deplasmanına gidememenin üzüntüsünü yaşadıklarını ve girişimlerinin sonucunda red kararı ile karşılaştıklarını ifade eden Başkan Avanoğlu, “Biz Elbistan deplasmanına gitmeden önce maçımızın olduğu için Büyükşehir Belediyesine otobüs temini için Kulüp olarak dilekçe verdik. Dilekçemize red geldi Büyükşehir Belediyesinden. Bu red’e karşılık olarak ise telefonla Belediyeyi aradık, yetkililerle görüştük. Bize otobüs veremeyeceklerini, boşta otobüslerinin olmadıklarını söylediler.  Bizde bu cevaba karşı arayışlarda bulunduk. Biliyorsunuz ki bir mahalle takımıyız. Maddi anlamda gelir kaynağımız hiç yok ve gücümüz yetmediği için deplasmana gitmeme kararı aldık ve bunu ASKF’ye bildirdik” dedi.

“İYİKİ OSMAN OKUMUŞ VAR”

ASKF Başkanı Ergün Önal ve TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı’nın girişimi ve ricası üzerine ile Türkoğlu belediye başkanı Osman Okumuş’un Büyüksırspor'a otobüs tahsis ederek Elbistan deplasmanına gönderdiğini ifade eden Avanoğlu, “ASKF’de bazı temaslara geçti ve bize Türkoğlu Belediyesinden ASKF’ye telefon geldi. Beyoğlu Belediye Başkanımız Sayın Osman Okumuş, TFF il temsilcimiz Ali Kazancı ve ASKF Başkanımız Ergün Önal ile görüştükten sonra bize deplasmana gitmemiz konusunda ikna telefonu geldi ve deplasmana gitmemiz gerektiği söylendi. Deplasman Masraflarını Belediye başkanı karşılayacağı ve bize araç gönderileceği iletildi. Bizimde Elbistan maçına çıkmama kararımız değişti ve maça çıktık” dedi.

“MAÇA 2 TAKIMDA PROTESTO İLE BAŞLADI”

Maç öncesi Her iki takımında yaralı olduğunu ve sahipsiz kaldıkları için maç içerisinde protesto etme maksadı ile ilk dakikaları topa dokunmama kararı aldıklarını ifade eden Avanoğlu, “Elbistan Belediyespor bilindiği gibi Bölgesel Amatör lig (BAL)dan 1. Amatör Lige sahipsizlikten dolayı düştü. 6-7 sezondur BAL’da mücadele ediyordu ve bu sezon 1. Amatör kümede mücadele edecek. Biz Elbistan’a vardığımızda sağ olsunlar bizi karşıladılar ve sosyal paylaşımdan yazdığımız gelemeyeceğimizi ardından ise geleceğimizi öğrenmişler. Bizi karşıladıklarında bize durumlarının bizden kötü olduklarını beyan ettiler ve sahipsiz kaldıklarını ifade ettiler. Belediyeden destek görmediklerini 2-3 gönüllü sayesinde ayakta durmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Biz zaten Elbistan’a giderken yaralıydık. Onların bizden daha kötü olması ile karşılaştık. Bende bu olaylara karşın bir protesto yapalım teklifinde bulundum. Ortak karar doğrultusunda 1 dakikalık topa vurmama protestosu yaptık ve ardından top çevirmelerle 2-3 dakikalık protestomuz oldu” dedi.

“SPORCULARIMIZDA DURUMDAN ETKİLENDİ”

Yaşanılan olaylardan dolayı sporcularında psikolojik olarak etkilendiğini ifade eden Avanoğlu, “Biz maç öncesi 2 gündür araç meselesini çözmek için bir takım girişimlerde bulunduk. Gittik, gidemedik, otobüs gelecek mi?, gelmeyecek mi? Gibi bir takım sıkıntılarla uğraşınca sezon başının da olması itibarı ile maça psikolojik olarak hazırlanamadık. Zaten maça hazırlanmayı bırak araç bulabilirmiyiz, bulamazmıyız telaşı ile maça hazırlanamadık. Zaten oraya gittiğimizde uzun yolculuk, kafa dağınık, yorucu bir yolculuk, ister istemez sporcularda etkilendi bunlardan. Çıktık, çıkmayıcık gibi sorunlarla uğraşmanın yanı sıra gençlerin direnci düştü. Kalecim haricinde 17-18-19 yaşındaki sporcularımız ister istemez hayal kırıklığı ile dirençleri yok oldu. Sonuca da bu yansıdı. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İstediğimiz oyunu oynayamadık. Elbistan ekibi de 6-1’lik skorla galibiyete ulaştılar, güzel bir müsabaka oldu. Bizim hedefimiz bu sezon genç ekiple ligde kalmak. Üste oynayacak bir hedefimiz yok, orta sıralarda kalıp, küme düşmemeye çalışacağız” dedi.

“BU BÖYLE DEVAM EDERSE HEPİMİZ KAPILARA KİLİT VURURUZ”

Amatör takımlarının durumlarının kötü olduğunu bu böyle giderse de birçok takımın ligden çekilip kapıya kilit vuracaklarını ifade eden Avanoğlu, “Amatör Futbol desteklenmediği sürece şu anki durum daha kötüye doğru gider. Biz Genelde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye ve Diğer ilçe belediyelere ver yansın ediyoruz ama biz hiç kendimize bakmıyoruz. Bizim Kulüplerimizde ne Başkan var, Ne Yönetici nede antrenör. Amatörde futbolcu hoca olmaya çalışmış, hoca başkanlık yapıyor, başkan da başka işlerle uğraştığı için şehrimizde futbolun daha kötüye gideceğine inanıyorum. 81 ilde 80 ilin Belediye Başkanları Maddi manevi Amatör takımlara destek çıkıyor. Amatöre Katkı payı bütçesinden vererek takımları iyileştirme çabasına giriyor. Kahramanmaraş’ta ise sadece malzeme ile geçiştiriliyor. Biz ona da razı oluyoruz bu seferde ihaleler iptal oluyor ve malzemeler yerinde ve zamanında verilmiyor. Bunun sebebini yetkililerin çözüme kavuşturması lazım” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

“AMATÖRE KİMSE DESTEK ÇIKMADAN YANA DEĞİL”

Takımların desteksizliğinden dolayı zor günler yaşadığını ve yardım konusunda birçok sıkıntılar çektiklerini ifade eden Avanoğlu; “Kahramanmaraş sınırları içerisinde Büyükşehir Belediyesi hiçbir futbol müsabakasına yardımcı olmuyor. Şehrimiz Büyükşehir olalı 3 sene oldu Bize daha 1 sefer malzeme verdiler. Biz Büyükşehir olmadan önce Belediyenin katkısını, ilgisini daha çok görüyorduk. Araç meselesine gelince Futbola araç vermek istenmiyor. Sıkıntı şehrimizde özellikle amatörde oldukça hat safhalarda. Malzeme tabiki amatörün sıkıntısına çözüm olmaz ama bizim gibi mahalle takımlarına, destek bulamayan takımlara bir nebze çözüm olur. Bizim gibi takımlara verilen malzemeler sporcuyu sahaya getirmeye yarar. Araç konusunda ise destekleri ile amatöre sahip çıkmalıdır. Belediyeler, Valilik ve mülki daireler birazcık spora önem vermelidir” dedi. (İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın