Amatörün kalbi Elbistan’da atacak

Amatörün kalbi Elbistan’da atacak

Yerel Amatör Büyükler Ligi 1. Amatör Kümede 7.hafta maçlarının tarihleri, stadyumları ve saatleri belli olurken B Grubunda derbi havası yaşanacak.

14 Ocak 2017 - 09:41

1.amatör kümede A ve B grubunda 7.hafta maçlarının tarihleri, stadyumları ve saatleri belli olurken B Grubunda derbi mahiyetli Elbistan Pazarcık derbisi yaşanacak. Geçen hafta Türkoğlu Deplasmanında Türkoğlu Belediyespor’a mağlup olarak liderliği kayıp eden Elbistan Belediyespor hafta sonu Liderliği devralmak için kendi sahasında geçen hafta liderliği kaptırdığı Pazarcık Aksuspor’u evinde konuk edecek.  1.amatör küme A grubunda 15 Ocak pazar günü iki maç oynanacak. Burada derbi mahiyetindeki maç ise Pazarcık Kartalkaya ile Dumlupıanar arasında gerçekleşecek. B Grubunda ise 4 maç çekişmeli bir şekilde devam edecek.

LİG GİD GİDE ŞEKİLLENİYOR

Kahramanmaraş 1.Amatör küme 7.haftada A ve B grubunda maçları çok büyük önem arz ediyor. 1.Amatör küme A grubunda 7.haftada 15 Ocak pazar günü 2 maç oynanacak. Günün ilk maçında Pazarcık Kartalkayaspor, saat 11:00'de Celal Tekşen stadında, Erdağ İnşaat Dumlupınarspor'u konuk edecek. Günün ikinci maçında ise Afşin Belediyespor saat 13:00'de Afşin ilçe stadında Gençlerbirliğispor'u konuk edecek. Bu yıl Ercan Dağlandı başkanlığında ve Erdağ İnşaat'ın isim sponsorluğunda alt yapıya önemli yatırımlar yapan Dumlupınar, geçen yıl son maçta kaçırdıkları Bölgesel Amatör lige bu yıl yükselmek istiyorlar. Dumlupınar ligde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik aldı. Dumlupınar, 1.Amatör küme A grubunda 13 puanla lider durumda bulunuyor.

ZEMİNDE KIPIRDAMA OLACAKMI?

1.amatör küme B grubunda 15 Ocak pazar günü dört maç oynanacak. Günün ilk maçında son haftalarda puan toplayan Büyüksırspor, Batıpark stadında saat 11:00'de Bertizspor'u konuk edecek. Bu karşılaşama Büyüksır ekibi için ve Bertiz ekibi için çok önemli. Bertiz’in 1 puanı bulunurken Büyüksırspor ise Bertiz’e göre rahat bir maça çıkmış olacak. Büyüksır ise 6 puanla 6 sırada düşme potasının üstünde yer alıyor. Günün bir diğer önemli karşılaşması ise Arsan Sümerspor, Batıpark stadında saat 15:00'de Kümbetspor'u konuk edecek. Bu karşılaşmada her iki takım içinde önem arz ediyor. 

TÜRKOĞLU VE MARAŞGÜCÜ’NÜN PUAN KIYBINA TAHAMMÜLÜ YOK

Günün ikinci maçında Batıpark stadında Maraşgücüspor, saat 13:00'de Türkoğlu Belediyespor'u konuk edecek. 2012-2013 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 3.Grupta mücadele eden, Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş'un desteğiyle yeniden Bölgesel Amatör Lige dönmek isteyen Türkoğlu Belediyespor Belediye Başkanı Osman Okumuş'un desteği ile bu yıl önemli yatırım yapılan Türkoğlu Belediyespor, geçtiğimiz kendi sahasında Lider Elbistan Belediyespor’u devirerek 3 puanı aldı. Türkoğlu Belediyespor ligde oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Kahramanmaraş 1.Amatör küme B grubunda 13 puanla 3.sırada bulunuyor. Çekişmeli müsabakayı Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş'unda izlemesi beklenirken bu önemli müsabakayı TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip komitesi de yakından takip edecek.

LİDERLİK SAVAŞI ELBİSTANDA!

Günün son maçında ise Elbistan Belediyespor, Elbistan İlçe Stadında saat 13:00'de Pazarcık Aksuspor'u konuk edecek.  1.Amatör küme B grubunun 7.haftasında 1985'ten 1988'e kadar Türkiye 3. Liginde mücadele eden, Pazarcık Belediye başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ın destekleriyle yeniden eski günlerine dönmek isteyen Pazarcık Aksuspor ile Bölgesel Amatör Lig geçen sezon düşerek 1. Amatör’e dönüş yapan Elbistan Belediyespor Elbistan İlçe stadında kozlarını paylaşacaklar. Pazarcık Aksuspor ligde oynadığı 5 maçı kazandı 1 maçtan ise beraberlik aldı ve 16 puanla lider durumda bulunuyor. Elbistan Belediyespor ise oynadığı 6 maçın 5'ini kazandı biride ise mağlup oldu ve ligde 15 puanı bulunuyor. Her iki takımda liderlik için çıkacağı maçtan 3 puanı alıp rahatlamak istiyor.

(HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin İmzaları Atıldı
Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin İmzaları Atıldı
Büyükşehir’de Canlı Yayınlanan İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Büyükşehir’de Canlı Yayınlanan İlk Meclis Toplantısı...