Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimleri Devam ediyor

Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimleri Devam ediyor

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Acil Ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki eğitmenler tarafından verilen eğitim 30 Ekim 2017-02 Kasım 2017 tarihleri arasında yapıldı.

05 Kasım 2017 - 03:24

Eğitim kapsamında kursiyerlere ilk gün teorik olarak araç mekaniği, araç bakımı ve temizliği,  sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü,  geçiş üstünlüğü, virajlar, sollama kuralları, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren kullanımı, ambulans kazaları konusunda bilgi verildi.

Daha sonra ki 3 gün ise pratik uygulamalara geçildi. Uygulamalı eğitim Pazarcık Narlı karayolu üzerinde, özel bir firmaya ait alanda hazırlanan sürüş parkurunda yapıldı. Uygulamalarda  t-sokak, günlük bakım, paralel park, şerit değiştirme, akü takviye,  panik fren, kontrollü fren, stepne değiştirme, kaçamak manevra, ileri slalom, kar zinciri konularında eğitim verildi.

Eğitimler sonunda teorik ve pratik uygulamalarda başarılı olan Ambulans sürücülerine Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Pircanoğlu , Acil Ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. İlyas Acartürk  ve Eğitmenler tarafından katılım belgeleri verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...