Anadolu Mektebi "Sezai Karakoç" Paneli

Anadolu Mektebi "Sezai Karakoç" Paneli

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda saat 10.00 da tek oturumluk "Medeniyetimizin Dirilişi - Sezai Karakoç" paneli ile 13 farklı okulda “Medeniyetimizin Dirilişi – Sezi Karakoç” ve “Kelimelerin İncelikli Ustası - Mustafa Kutlu” panelleri 56 farklı öğrencinin sunumlarıyla gerçekleştirildi.

06 Mart 2020 - 01:41

Anadolu Mektebi öğrencilerinin sunum yaptığı açılış paneline, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cemal Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü,  öğretmenler ve 113 Anadolu Mektebi öğrencisi katıldı.

4 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen açılış panelinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal YILMAZ  yaptı. Yılmaz, konuşmasında; "Kahramanmaraş edebiyat alanında ciddi anlamda faaliyetler yürütüyor, bu faaliyetlerden bir tanesi de Anadolu Mektebi Yazar Okumaları'dır. Otuz yıllık meslek hayatımdaki gözlemlerime dayanarak söylemek isterim ki Anadolu Mektebi Projesi kadar nitelikli, kaliteli, amaca matuf ve sayısal anlamda kitlesi az olmamakla birlikte paydası yüzde yüz olan ikinci bir projeye tanık olmadım. Proje kapsamında seçilen şairler, yazarlar ve onların bize aktarmak istedikleri düşünceleri en güzel şekilde bize aktaran öğrencilerimiz bu programın kalitesini kat be kat arttırıyor. Bu programda her kesimin istifade ettiği, ismi anıldığında saygı duyduğu ve belleğimizi fikirleriyle mayalayan üstat Sezai Karakoç'u dinleyeceğiz. Projede yer alan bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Açılış konuşmasının ardından panelist öğrenciler sahneye geldi ve "Medeniyetimizin Dirilişi- Sezai Karakoç" paneli başladı. Panelde öğrencilerimiz Sezai Karakoç kitaplarını okuyarak hazırladıkları metinlerini sundular.

Bugün ise 5 farklı okulumuzda 25 öğrencinin sunumlarını yaptığı " Medeniyetimizin Dirilişi - Sezai Karakoç" ile 8 farklı okulumuzda 40 öğrencinin sunumlarını yaptığı "Kelimelerin İncelikli Ustası - Mustafa Kutlu" panelleri gerçekleştirildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x