Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı Kapılarını beşinci kez...

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı Kapılarını beşinci kez açtı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

13 Ekim 2018 - 04:08

KAFUM Fuar Alanında düzenlenen ve 22 Ekim'e kadar açık kalacak olan fuarın açılış törenine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Yazar Rasim Özdenören, şair ve yazarlar ile kitapseverler katıldı.


Törende bir açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın bir ilim ve irfan şehri olduğunu söyleyerek bu anlamda yapılan tüm çalışmaların şehre yakıştığını söyledi. Başkan Erkoç, "Kahramanmaraş bir ilim irfan ve sanat şehridir.


Doğrusu Kahramanmaraş’a bu manada yapılan her şey yakışıyor. Biz özellikle bu dönem 2023'e giden yolda şiirin başkenti kültür ve sanat şehri Kahramanmaraş’ta edebiyata dair, kitaba dair, okumaya dair güzel işler yapma peşindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın dünya edebiyat şehirleri arasında yer alması için çalışmalarımıza başladık.


İnşallah kısa zamanda hak ettiğimiz unvanı “şairler ve yazarlar kenti” olarak adımızın yanına yazdıracağız. Bizler zengin kültür dünyamızı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Gençlerimize çok önem veriyoruz çünkü geleceğimizin onlar olduğu bilincindeyiz. Ve onların geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.


Kütüphaneler kuruyor, gençlerimizi bilgiyle buluşturuyoruz. Bize düşen en önemli görev gençliğimizi fikri ve bedensel olarak en donanımlı şekilde hazırlayabilmek, geleceğin ruhunu, bugünden hazırlamaktır. Gençlerimizin potansiyellerini eğitimle, kitapla, araştırmayla, muhakemeyle, mukayeseyle zenginleştirdiğimizde hayalini kurduğumuz medeniyetin yükselişini gerçekleştiriyoruz demektir.


Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “2023, Türkiye büyük güç” hedefine, okuyan ve kendini geliştiren bir nesille ulaşacağız inşallah… O nedenle bize düşen görev; gençlerimizi geleceğe fikri ve bedensel olarak en donanımlı şekilde hazırlayabilmek, geleceğin ruhunu, bugünden oluşturmaktır.


Kitap fuarları bilgi paylaşımı için en etkin yollardan biridir. Kahramanmaraş’ta yaşayan insanlarımızın dikkatini kitaba çekmek onları kitaba yaklaştırmak için bu fuarı düzenliyoruz. Kitap ve Kültür Fuarımızın Kahramanmaraşlılara yepyeni ufuklar açacağı inancındayım. " diye konuştu.


Vali Vahdettin Özkan ile milletvekili Celalettin Güvenç'in de birer konuşma yaptığı törende İl Müftüsü Celal Sürgeç'in duaları eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.


7 güzel adamdan biri olan yazar Rasim Özdenören ise kitap fuarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; " Kitabın kendine mahsus kokusu, kâğıt kokusu sadece kitaba mahsustur ve sadece bu koku münasebetiyle de olsa kitabın yaşayacağını ve yaşatılacağını söylüyoruz. Nitekim bu fuarlarda bize kitabın ölmediğini, ölmeyeceğini, kültürümüzle, insanlıkla beraber yaşadığını, yaşayacağını göstermiş oluyor." dedi.


Açılışın ardından davetlilerle birlikte fuar alanını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Rasim Özdenören'e seçtiği bir kitabı satın alarak hediye etti.


Yerli ve yabancı 234 yayınevinin katıldığı fuarda, 267 şair ve yazar da okurlarıyla buluşacak. Fuar, kitapseverler tarafından 22 Ekim'e kadar her gün 09.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.








YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...