Ara sömestr kayak merkezini doldurdu

Ara sömestr kayak merkezini doldurdu

Kahramanmaraş’ta öğrencilerin ara sömestr tatiline girmesiyle Yedi Kuyular Kayak Merkezindeki ziyaretçi sayısını artırdı. Ayrıca tatil nedeniyle İskenderun, Hatay ve diğer çevre illerden çok sayıda ailenin katılım olduğu öğrenildi.

24 Ocak 2018 - 04:29

Seçim vaatleri arasında yer alan Yedi Kuyular Kayak Merkezini hizmete açarak onbinlerce kişiyi Ahir Dağına taşıyan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kayak Merkezinin birinci etabını Milcan dağına doğru devam ettireceklerini ikinci etabıyla da çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Hafta sonu 30 binleri bulan ziyaretçi sayısıyla Kahramanmaraş’ın ilk gezilecek yerleri arasına giren Yedi Kuyular Kayak Merkezi ara sömestr tatilinin girmesiyle hem hafta içi hem de il dışından gelen ziyaretçileri ağırladı.

Sabah saatlerinden itibaren bölgeye akın etmeye başlayan vatandaşlar yollarda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Özellikle Pazar günü hava sıcaklığının eksilerde olmasına rağmen yol boyunca vatandaşlar mangallarını yakarak eşsiz doğanın tadını çıkardı. Yedi Kuyular bölgesinde ise vatandaşların yoğunluğu şaşırttı. Dağın her bölgesine yayılan vatandaşlar aileleriyle birlikte eğlendi.

Tesisin bulunduğu bölge ise yine en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Hem profesyonel hem de kayak yapmayı yeni öğrenen vatandaşlar kayak aletleriyle aileler ve çocuklar ise kızaklarla kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Hafta sonu TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’le Yedi Kuyular Kayak Merkezini ziyarete gelen vatandaşlarla geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç vatandaşlarla uzun uzun sohbetler etti. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini de kırmayan Başkan Erkoç, Yedi Kuyular Kayak Merkezini büyüteceklerini de belirtti.

Erkoç; “Pazar günü 10 binlerce Kahramanmaraşlı Yedikuyular Kayak Merkezi’mize geliyor. Kahramanmaraş bunu özlemle bekliyordu. Biz göreve gelmeden önce vatandaşımız böyle bir tesisi talep ediyordu. Bizde bu memleketin sokaklarında nefes aldığımız için vatandaşımızın bu talebini biliyorduk. Allah nasip etti, Belediye Başkanı olduk ve hemen bunun planlama çalışmalarını başlattık. Sonunda da bitirerek güzel bir tesis yaptık. Vatandaşlarımız da şehrimizde böyle bir tesis olduğu için çok mutlu. Tabii bu tesisimizin birinci etabı projeyi Milcan dağına doğru devam ettireceğiz. Çünkü özellikle Kuzeydoğu’ya doğru çok önemli yükseltiler var. Bu bölgeyi de inşallah gelecekte faaliyete geçireceğiz. Yedikuyular Kayak Merkezimiz Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki en önemli kayak merkezi. Biz öncelikle burayı Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz için yaptık. Çevre illerden de vatandaşlarımız buraya geliyor. Bu ilgilerinden dolayı da onlara teşekkür ediyoruz.” Dedi.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celallettin Güvenç de önceki gün Ak Partinin Ekinözü, Elbistan, Göksun ilçelerinde gerçekleşen Gençlik ve Kadın Kolları kongrelerini hatırlatarak; “dün de Onikişubat İlçemizin, öğleden sonrada Dulkadiroğlu İlçemizin kongresini gerçekleştirdik.  Yarın bütün insanlarımız askerlerimize dua ederken işlerini güçlerini yapsınlar. Ticaretini yapsınlar. Bizim gerçek gücümüz ekonomik büyümedir. Normal hayat akışında devam etmelidir. Bu anlamda da uzun süredir kışın gelmesinden bu yana arzu ettiği Kahramanmaraş Kayak Merkezi’mize geldik. Bugün çok yoğun bir insan seli buradaydı. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza şehrimize böyle güzel alternatif bir alan kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. Biz hep söylüyoruz. Bizim ülkemiz cennet gibidir. 4 mevsimde yaşanabilir. Kahramanmaraş’ımızda ülkemiz gibidir. 4 mevsim her türlü turizm imkânının olduğu Kahramanmaraş’ta artık kayak turizmi de olacak. Yıllar yılı bu dağlara ulaşamıyorduk. Ama başkanımız önce buralara yol yaptı. Şimdi buraya tesis yaptı ve ne kadar güzel bir şey yapmış ki şu bir aydır, bir buçuk aydır hafta sonları Kahramanmaraşlının adresi burası oldu.” dedi.

 

OKUMUŞ: KAHRAMANMARAŞ’A PRESTİJ KATIYOR

İlçesine yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’ta ailesiyle birlikte soluğu Yedi Kuyular Kayak Merkezinde aldı. Profesyonel kayakçılara taş çıkaran Okumuş, böyle bir tesisi Kahramanmaraş’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.

Okumuş; “Yedi Kuyular Kayak Merkezi Büyükşehir Belediyemizin Prestij projesi oldu. Vatandaşlarımızın da bu tür farkındalık oluşturan projelere ihtiyacı vardı. Türkiye’nin sayılı yerlerinde bulanan kayak merkezi hemşerilerimiz için de bir avantajdır. Burada binlerce kişi var, bizimde ikinci günümüz ve kayak yapmayı öğrendik. Türkoğlulu hemşerilerimizi de otobüslerde bu tesisten yararlanmaları için buraya taşıyacağız.” Dedi.

Hafta sonunu Kayak Merkezinde geçiren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun da Bugün Gazetesine yaptığı açıklamada; “Başkanımıza böyle güzel bir tesisi kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Hem hemşerilerimizin hem de çevre illerden akın akın gelen insanları görünce büyük memnuniyet duydum. Kahramanmaraş’ımıza uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyorum.” dedi.

Yedi Kuyular Kayak Merkezinin bölge turizmine katkı yapacağını da belirten KMTSO Başkanı Serdar Zabun, “bu bölgeye daha tesislerin yapılması gerekir. Büyükşehir Belediye Başkanımız bunun öncülüğünü yaptı, özel sektörde devamını getirecek. Özel sektörün yatırım yapması için Büyükşehir Belediyemiz özel sektörün önünü açacaktır. Buraya konaklama anlamında, yeni pist anlamında ve sosyal tesis anlamında özel sektörün yatırıp yapacağına inanıyorum. Buraya tesis yapıldığında 250 km’lik alan içerisinde kayak merkezi buradan başka yok. Onun için çevre illerden Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Mersin gibi illerden çok sayıda ziyaretçi gelir.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...