Araç Lastik Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Araç Lastik Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Gonca Sürücü Kursu sahibi Yazarımız Cezmi Gonca, Kış aylarında lastik bakının ne kadar önemli olduğunu köşesine taşıdı. "Araç Lastik Bakımı Nasıl Yapılmalı?" adlı makalesinde, Yola çıkmadan önce lastik kontrolü yapmak hayati önem taşır, yakıt tüketimini olumlu etkiler ve aracın performansını artırdığını söyledi.

05 Şubat 2023 - 22:51

Yazar Cezmi Gonca, kaleme aldığı makalesinde;

Aracınızın performansında en yüksek etkiye sahip unsurlardan biri hiç şüphesiz lastiklerinizdir.  Yola çıkmadan önce lastik kontrolü yapmak hayati önem taşır, yakıt tüketimini olumlu etkiler ve aracın performansını arttırır.

Yola çıkmadan önce lastik denetiminde hava basıncını, lastiğinizin şeklini, lastikte herhangi bir hasar bulunup bulunmadığını ve diş derinliğini kontrol etmeniz gerekir.

Lastik bakımında ise lastiklerin yer değiştirilmesi, fren bakımı, rot-balans ayarı, hatalı yüklenmenin önlenmesi son olarak da araca ve mevsime uygun lastik seçimi büyük önem arz eder.

Aracınızın lastiğinde kalıcı bir hasar oluşmadıysa bile kilometre veya diş derinliğine bakılmaksızın lastiklerin her beş senede bir kontrole girmesi gerekir. Aracınızın lastiğinin üretim tarihinden beri geçen zaman 10 yılın üstünde ise değiştirilmesi gerekir.

MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x