Araç muayenesinde yoğunluk sürüyor

Araç muayenesinde yoğunluk sürüyor

Araç sayısının yoğun olduğu kentte araç muayenesinde bugünlerde yoğunluk yaşanıyor. TÜVTÜRK sitesi üzerinden alınan randevu ile birlikte araç muayenesine gelen araç sahipleri, yaklaşık 1 saatlik işlemin sonucunda araçlarını bir sonraki muayene tarihine kadar kaydını yaptırmış oluyor.

19 Ocak 2018 - 02:55

Muayene işleminin kısa sürede tamamlanması için önceden randevu alınması gerektiğini hatırlatan Kahramanmaraş TÜVTÜRK yetkilileri, "Sürücüler, araçlarındaki eksikleri tespit edip, bunları tamamlamalıdır. Sonrası TÜVTÜRK sitemizde yer alan randevu alma bölümünden randevu almalarını öneriyoruz" dedi. Randevuların, www.tuvturk.com.tr internet sitesinden ve 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezinden yapılacağını hatırlatan yetkililer, şunları söyledi, "Ücretsiz randevunuzu almayı unutmayın. Muayene zamanı gelen araç sahipleri, TÜVTÜRK muayene istasyonlarına gitmeden, istediğiniz zaman randevu alabilirsiniz. Araç sahiplerinin en çok merak ettiği bir konuya da açıklama getirmek istiyorum; TÜVTÜRK internet sitesi veya çağrı merkezinden alınan randevu saati, muayenenin başlama saatini değil, araç sahibinin müşteri kabul işlemlerinin yapılacağı yarım saatlik arayı belirtiyor. Araç muayene işlemleri, kabul işlemleri sonrası, yaklaşık 1 saat sürmektedir. İstasyon alanına giriş, müşteri kabul ve sorgulama ile muayene süreci de göz önüne alındığında, özellikle yoğun istasyonlarda ortalama 2 saatlik bir zaman ayrılmasını ve zaman planlamasının buna göre yapılmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

 

ARAÇ SAHİPLERİ BUNLARI UNUTMAMALI!

Araç sahiplerinin  muayene istasyonuna gelmeden önce yapması gerekenleri vurgulayan Kahramanmaraş TÜVTÜRK yetkilileri, "Vergi veya trafik cezalarınızı mutlaka kontrol edin, borcunuz varsa ödemeyi ihmal etmeyin. Bildiğiniz üzere randevu alma sürecinde ve muayene öncesinde araçlar için borç kontrolü yapılır. Yapılan bu sorgu neticesinde, trafik para cezası, motorlu taşıt vergisi ve köprü, otoyol borçları gibi sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Borcu olan araçlar için randevu alınsa dahi, muayenesi yapılamaz. Bu nedenle araç sahiplerine randevu alımı sırasında borç durumunu öğrendikten sonra eğer borç varsa mutlaka ödeyerek gelmelerini öneririz. Muayeneden önce egzoz emisyon ölçümü kesinlikle yapılmalıdır. Geçerli egzoz gazı emisyon ölçümünün olmaması Ağır Kusur olarak değerlendirilmektedir. Son olarak ruhsatınızı, kimliğinizi, Zorunlu Trafik Sigortası ve diğer zorunlu belgeleri mutlaka yanınızda bulundurun" dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı