Aras: “Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda”

Aras: “Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda”

14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Ecz. Bahtiyar Murat Aras, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

14 Mayıs 2020 - 01:51

Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Aras mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bilimsel Eczacılığın 181. yılına ulaştığımız bir 14 Mayıs’ı daha hep beraber çoşkuyla kutluyoruz. Bu yılki 14 Mayıs  şimdiye kadar yaşadıklarımızdan çok farklı şekilde devam etmektedir. Daha önce hiç yaşamadığımız ve şimdiye kadar ki bilinen tüm  salgınlar içinde  en geniş coğrafyayı etkileyen zorlu bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bilhassa gelişmiş ülkeler diye zikredilen batılı ülkelerde yaşanan büyük can kayıpları ve tedavi sürecinde yaşanan aksaklıklar böyle bir salgına maalesef dünyadaki hiçbir devletin tam olarak hazır olmadığı göstermiştir. Yaşanan bazı aksaklıklara rağmen güçlü sağlık alt yapısı ve yetişmiş insan gücüyle Türkiye  Covid-19 ile yapılan mücadele en başarılı ülkelerden biri olmuştur. Bu başarıda en büyük pay fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımızındır. Dört milyondan fazla  insanı etkileyen ve üçyüz bine yakın insanın hayatına mal olan bu salgınla mücadele hayatını kaybeden  tüm sağlık çalışanlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Birinci basamak sağlık kuruluşu olan eczanelerimiz de pandeminin başladığı ilk günden bu yana   özveriyle görevlerini yapmaya devam etmişlerdir. Eczacılarımız ve teknisyenlerimiz çok büyük risk altında çalışmalarına  rağmen, halkımızın ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmetinde hiçbir aksaklık yaşanmamıştır. Kronik hastalarımızın ilaçları günü gününe takip edilip, hastalarımıza gerekli uyarılar yapılmıştır. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine kadar ilaç hizmeti sağlanmıştır. Suriye mülteci çadırında kalan sığınmacıların ilaç ihtiyaçları aralıksız temin edilmiştir. Ayrıca bize belli bir iş yükü getirse de 302 eczanemizden  halkımızın sağlığı için yaklaşık  2 Milyon  maske vatandaşımıza ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bununla birlikte pandemi hastanelerinde görev yapan meslektaşlarımız bu hastalığa yakalanan tüm vatandaşlarımızın ilaçlarını yakından takip etmiş ve tedavilerine büyük katkı sağlamışlardır.

Tüm bu zorlu koşullara rağmen , halkımıza sağlık hizmeti sunmak gibi çok kutsal bir görevi yapmanın huzur ve mutluluğu içinde olan tüm meslektaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyor, 14 Mayıs Eczacılık Gününü kutluyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi