Arif Balduk Ortaokulundan Halep için yardım

Arif Balduk Ortaokulundan Halep için yardım

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Arif Balduk Ortaokulu öğrencilerinin Halep halkı için topladığı 208 koli gıda, 10 koli çocuk bezi, 30 koli ayakkabı, 110 çuval giyim malzemesi düzenlen bir törenle Hayrat vakfı temsilcilerine teslim edildi.

22 Aralık 2016 - 01:29

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ziver Çetinkaya, İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Akküncü, Hayrat İnsanî Yardım Derneği İl temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker, Hayrat İnsanî Yardım Derneği Onikişubat İlçe temsilcisi Ahmet Başçı, Okul Müdürü Cemil Şahin, Müdür Yardımcısı Bayram Yıldırım, Müdür Yardımcısı Ömer Uçar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt şu ifadeleri kullandı: “Dışarıda yoğun bir yağışı var, ama biz Kahramanmaraş olarak hem yürekleri hem bedenleri ısıtmak için Arif Balduk Ortaokulu öğrencilerimizin birebir kendi gayret ve çabalarıyla toplamış oldukları yardımları Suriye’deki mazlum insanlara, dindaşlarımıza ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bunun için ortak proje yürüttüğümüz başta büyükşehir belediyesi olmak üzere hayrat Vakfımıza teşekkürlerimi ifade ediyorum. Ayrıca şunu biliyorum ki o çocuklarımızın küçücük elleriyle, güzel gönülleriyle, aileleriyle birlikte toplamış olduğu bu yardımlar Suriye’ye gittiğinde de o insanların sevgilerini merhametlerini, Türkiye ve Kahramanmaraş’a olan muhabbetlerini arttıracaktır. Ben katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, ise yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Suriye’deki insanlık dramına bir nebzede katkımız olsun diye buradayız biz Millî Eğitim Müdürlüğü ile okullarımızda bunlarla ilgili seminerler düzenliyoruz. Hakikaten sırımız ötesinde insanlara layık görülen insanlık dramına yardımcı olmak istiyoruz. Televizyonlarınızda görüyorsunuz, özellikle Halep başta olmak üzere Suriye halkı yoklukla mücadele içerisinde evlerinden, barklarında uzakta çadır ve açıkta yaşıyorlar. Ben öncelikle Millî Eğitim Müdürümüze kampanyaya verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen öğretmen, öğrenci, öğrenci velilerimiz ve hayrat vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu kampanya ile henüz insanlığın ölmediğini göstereceğiz. Bu sğuk havada üşüyen Suriyeli kardeşlerimizin yüreklerini ısıtmak istiyoruz.”

Son konuşmayı İnsanî Yardım Derneği İl temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker yaptı.

“Kahramanmaraş olarak, büyükşehir belediyemiz ve tüm kurum ve kuruluşlarımızla beraber Suriye içerisinde zor şartlar altında yaşayan kardeşleriniz için bir yardım seferberliği başlatmış durumdayız. Buradan katkısı olan tüm Kahramanmaraş halkına çok teşekkür ediyoruz. Şu soğuk kış şartlarında yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yapmış olduğunuz yardımları tırlarımızla göndererek onlara ulaştırmaktayız. Yardım Kampanyamız 06 Ocak 2017 gününe kadar devam edecek. Halkımızın teveccüh ve katkısını bekliyoruz” dedi.

Bu konuşmalardan sonra okul öğrencisi Işıl Nazar Bağlama günün anlam ve önemine binaen öğrencilerin duygularını dile getiren aşağıdaki konuşmayı yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Sağlam Altyapı Üzerine Güçlü Bir Gelecek İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Sağlam Altyapı Üzerine Güçlü Bir Gelecek...
Türkiye’nin UNESCO Tescilli Tek Masal Anlatıcısı Fatma Önkol Konuşuldu
Türkiye’nin UNESCO Tescilli Tek Masal Anlatıcısı Fatma Önkol...