Arsan Sümerspor ligden düştü

Arsan Sümerspor ligden düştü

Kahramanmaraş 1. Amatör Ligin köklü takımlarından biri olan ve Kahramanmaraş futbolu için çok sayıda oyuncu yetiştiren Arsan Sümerspor Kahramanmaraş Büyükler Ligi 1. Amatör Küme’ye veda etti.

02 Mart 2017 - 11:36

Ligde Play-off mücadelelerinin yanı sıra ligden düşen takımlarda belli oldu. Kahramanmaraş 1.Amatör kümede B Gurubunda Ligde kalma çabasının Bertizspor kazandı. Ligin en kritik maçından Bertizspor galip çıkarak Arsansümerspor ekibini 2. Amatör kümeye gönderdi. Büyükler 1. Küme maçları heyecanı taraftarı stadyumlara çektiği karşılaşmada 2 maçın Beraberliği Arsansümerspor ekibine yarıyordu ve evdeki hesap çarşıya uymadı. Ligin son maçında Kümbetspor ile karşı karşıya gelen Arsansümerspor Lige veda eden 2. Takım oldu. Kırana kırana geçen zorlu maçta gülen taraf Kümbetspor oldu. Kümbetspor’a 4-3 kaybeden Arsan Sümerspor yıllar sonra Kahramanmaraş 1. Amatör Ligden 2. Amatör Lige düştü.

 

SAĞLIKSPOR LİGDEN ÇEKİLEREK DÜŞMÜŞTÜ

Sezon öncesi Lige katılacağını beyan eden Sağlıkspor U-19 Liginden sonra Büyükler 1. Amatör Liginde de çekilerek Ligden düşen ilk takım olmuştu. 2016-2017 Futbol Sezonu Büyükler Birinci Amatör Küme maçları hafta sonu start alıyor. Büyük heyecanla beklenen ve oldukça çekişmeli sahnelere meydan vereceği düşünülen Büyükler Ligi 1. Amatör Kümede Daha önce Lige katılacağını beyan eden ve daha sonra maddi imkansızlıklardan dolayı lige katılamayacağın TFF İl Futbol Tertip komitesine katılamayacağını beyan eden Sağlıkspor Liglere katılmayacağını duyurmuştu. Kahramanmaraş’ın futboldaki geleceğini oluşturan amatör lig 9 kategoriyle mücadele ediliyor. Ligde, 46 tescilli kulüp 13,14, 15, 16, 17, 19 ve Büyükler Ligi kategorilerinde, 1. Küme ve 2. Küme gurupları halinde gerçekleşti. Sezonun ilk heyecanı olarak yaşanan U19 Ligi’nde 2 grupta çift devreli mücadele ediyor. Amatör spor kulüplerinin sayısı ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda herkes işbirliği içinde hareket ediyor. Ancak sevilerek yapılan bu sporun daha fazla tesise ihtiyaç duyduğunu da görmemiz gerek. Devlet eliyle bunu yapmak mümkün değil. Yerel yönetimlerin ve toplumun her kesiminin bu konuya destek vermesi ve başarılı sporcular yetiştirmek için alt yapıya önem vermesi gerekmekte. Kahramanmaraş Yerel Futbol Liglerin de 2016-2017 Sezonu için hazırlıklar devam ederken; geçen günlerde yapılan bilgilendirme toplantısının ardından Büyükler liginde fikstür çekimi gerçekleştirilmesi ile birlikte heyecanlı bekleyiş hafta sonu sona eriyor. İki grupta 15 takımın mücadele edeceği Büyükler 1. Amatör Lig’de statüye göre birçok takımın zorlanacağı iddia edilirken ilk yaprak dökümü Sağlıkspor’dan geldi. Kahramanmaraş Büyükler 1. Küme A grubunda ilk hafta maçında, Kahramanmaraş Gençlerbirliği, 27 Kasım pazar günü saat 16:30'da Saim Çotur stadında Sağlıkspor'u konuk edecekti. Sağlıkspor’un Ligden çekilme kararı ile Kahramanmaraş Gençler Birliği maç oynamadan hükmen 3 puanı hanesine yazdıracak. Sağlıkspor her hafta 3 puanı rakiplere dağıttı.

 

U-19’DAN DA ÇEKİLERE PUNA DAĞITMIŞTI

2016-2017 Futbol Sezonu U 19 Ligine katılmayı taahhüt eden kulüpler arasında bulunan Sağlıkspor ligden çekildiğini resmi dilekçe ile beyan etmişti. U-19 Liginde daha önce Gençlerbirliğinin ligden çekilmesi ile başlayan serüvene Sağlıkspor’da katılarak puan dağıtmıştı. Sağlık Spor’un U 19 B Ligi fikstüründen çıkartılmasına, Sağlık Spor ile U 19 B Ligi müsabakası olan kulüplerimizin oynamaksızın hükmen 3-0 galip sayılmalarına; oybirliğiyle kabul edilmişti. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zerdeçalın 11 faydası
Zerdeçalın 11 faydası
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Ekinözü MHP’de istifa depremi