ASDEP sahaya çıktı

ASDEP sahaya çıktı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Kahramanmaraş’ta aktifleştirildi.

13 Kasım 2017 - 16:37 - Güncelleme: 16 Kasım 2017 - 07:52

İhtiyaç sahibi ailelere ulaşılması, psiko-sosyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik, gereken rehberlik ve yönlendirmelerin yapılması anlamına gelen ASDEP Programı Vatandaşların hizmetlerine daha etkin başvurmalarını amaçlayan program çerçevesinde kentte meslek elemanlarından oluşan personeller sahaya çıktı.

 

KORUYUCU HİZMETTE ÖNEM

ASDEP Programına ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat,  “Günümüz dünyasında koruyucu ve önleyici hizmetleri yaygınlaştırmak tüm disiplinlerin birinci hedefi haline gelmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının muhatabı aile, çocuk, kadın, yaşlı ve engelli gibi toplumun dezavantajlı alt bileşenleridir. Koruyucu ve önleyici hizmetlerin önemi burada çok daha fazla ön plana çıkmaktadır. Hizmet alanlarımıza, sorunlar daha ortaya çıkmadan müdahale edebilmek, şüphesiz çalışma hayatımızda bizleri en mutlu eden anlar olarak belleğimizde yer etmektedir” dedi. Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat konuşmasını “Koruyucu önleyici hizmetler kapsamında Kahramanmaraş’ta İl Müdürlüğümüzce çocuklara yönelik İl Hizmet Kataloğu, İl Risk Haritası ve Strateji ve Eylem Planının yayımlandığını belirterek bu çerçevede İlimizde riskli alandan başlamak kaydıyla ASDEP personeli sahaya inmiştir. Memleketimize ve şehrimize hayırlı olsun” diyerek tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü