Asel Konteynerde Umut Bekliyor

Asel Konteynerde Umut Bekliyor

Doğuştan Ağızda damağı bulunmayan 3 yaşındaki Asel Kahramanmaraş Umut Konteynerlerinde yaşam mücadelesi veriyor.

06 Şubat 2024 - 16:00 - Güncelleme: 06 Şubat 2024 - 16:02

Deprem öncesi Evleri yanan ve Depremde Ev sahipleri tarafında sokağa atılan Bulunmaz Ailesi Umut Konteynerlerinde 3 yaşındaki Asel’e umut bekliyorlar. 

6 Şubat depremleri ve öncesinde hayatları oldukça sıkıntılı geçen ve deprem sonrasında Kahramanmaraş’ın metropol İlçesi Dulkadiroğlu Kuyumcu Kent civarına kurulan Umut Kent Konteynerlerinde ikamet eden 4 kişilik ailenin 3 yaşındaki kızları Asel için umutlu bekleyiş sürüyor.

Doğuştan ağızında damak bulunmayan ve birkaç kez ameliyat geçiren Asel Bulunmaz rahat nefes alabilmesi ve yiyecek ihtiyaçlarını rahatlıkla tüketebilmesi için annesi Serap Bulunmaz tek başına çırpınıyor.

Kahramanmaraş’ta hiç kimsesi bulunmayan ve eşininde cezaevinde olması ile konteynıra sığınan 4 kişilik aile diğer yandan da yardım bekliyor.

“BİZ DEPREMİ 6 ŞUBATTAN ÖNCE YAŞADIK!”

Ailenin geçimini kendisi üstlendiğini, 2023 Ocak aylarında kaldıkları evde yangın çıktığını ve evin zarar gördüğünü zarara karşılık boya badana gibi tadilatlarla evi oturacak hale tekrar çevirdiklerini 6 Şubat’la 2. kez depreme maruz kaldıklarını dile getiren 3 çocuk annesi Serap Bulunmaz, “Evin yanması ile birlikte boya badana gibi tadilat işleri ile uğraştım. Ev sahibimin evin yandığından haberi yoktu duymasın diye yardım severler aracı ile evin tadilatını yaptırdım. Evin yandığını duyan ev sahibi bize çıkın evden dedi. Zaten ondan sonra da 6 Şubat depremleri oldu. Ev sahibi bizi depremin 3 günü aradı. Bizim ev yıkıldı hemen bir an önce nereye gidiyorsanız gidin yoksa benim oğlum çok sinirli size yapmadığın bırakmaz diyerek bizi evden çıkarttı” dedi.

“EŞYALARIM ÇALINDI, ORTADA KALDIK!”

Ev sahibinin evden bizi sokağa atması ile birlikte evin içindeki eşyaları komşumuzun bodrum katına koyduk ama oradan da hırsızlar çalmış diyen Serap Bulunmaz, “Tadilatını yaptığım evi ev sahibine teslim ettim, eşyalarımı da hırsızlara çaldırdık. Ortada kaldım. Çocuklarımda yanımda değildi, ben ailemin yanına İslahiye’ye gittim. Geri geldim çocuklarımın yanına onlarla birlikte birkaç ay çadırda kaldım. Çadırlar toplanırken bana kalacak yerin var mı? diye sordular bende yok deyince durumu da anlattım. Bana bu konteyneri verdiler Allah razı olsun şu an burada kalıyorum” dedi.

“ASEL DOĞUŞTAN DAMAKSIZ VE ŞUANA KADAR 2 AMELİYAT GEÇİRDİ”

3 yaşındaki kızı Asel’in doğuştan damaksız olduğunu ve 2 defa ameliyat olduğunu dile getiren anne Serap Bulunmaz, “Benim çocuk doğuştan damaksız doğmuştu. Burnundan, damağından olmak üzere 2 defa ameliyat geçirdi Ankara Hacettepe üniversitesinde. Şimdi de burnunda sıkıntı var burnunun deliğinin biri kapalı onu açacaklar çok riskli bir ameliyatmış. Biz de korkuyoruz Allah'tan gelene bir şey diyemem Allah böyle bize nasip etmiş çok şükürler olsun” diye konuştu.

“NEFES ALAMIYOR, GECE HIRLAMASI ARTTI”

Şuanda Konteynerde yaşam mücadelesi verdiklerini ve her geçen gün Asel’in rahatsızlığının arttığını, 18 yaşına kadar çeşitli ameliyatlar geçireceğini ifade eden anne Serap Bulunmaz, “Kızım zaman zaman Nefes alamıyorum diyor, gece hırlaması da arttı. Sürekli hastaneye götürüyoruz, burundan sıvı aldırmaya şu anda zaten doktor hemen ameliyata alacak. Biz ondan haber bekliyoruz inşallah Ankara'da olacak. Bize söyledikleri tekrar bacağımdan kemik alıp damağına ekleyip ‘ileride diş protezi takacağız’ dediler. Daha birkaç ameliyatları var 18 yaşına kadar bunun ameliyatları devam edecekmiş dediler. Yani büyüdükçe değişik değişik ameliyatlar görebilir dediler. Şimdi acil olarak burnundan ameliyat olacak burun deliğini açacaklar. İnşallah iyiye doğru sağlığına kavuşur, bana onun sağlığı çocuklarımın sağlığı yeter” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın