ASKF’nin onuru var

ASKF’nin onuru var

Geçtiğimiz günlerde 14. Olağan Kurulu seçime giden Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kuruluna ASKF Onursal Başkanı Mehmet Bağrı açık hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

20 Eylül 2017 - 00:56

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 14.genel kurulu toplantısını Necip Fazıl Kültür Merkezi toplantı salonunda geçtiğimiz gün yapılmıştı. 2 Adayın bulunduğu ve 1 Adayın saf dışı bırakıldığı Genel Kurulda Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Ergün Önal yeniden başkanlığa seçilmesinin ardından Hayırlı olsun ziyaretleri başladı. 3 yılda bir yapılan Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 14. Olağan Genel kurul toplantısının ardından 2004 yılından bu tarafa Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanlığını yapan Ergün Önal yeniden seçilerek güven tazelemesini ardından Hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirilmeye başlandı. ASKF Binasındaki Mehmet Bağrıaçık Toplantı salonunda gerçekleşen ziyaretlerde ‘Hayırlı Olsun’ temennileri ile yeni sezon gerçekleşecek yeni siteme dayalı bilgiler alındı. Bu ziyaretlerden biri olan ve Kahramanmaraş Futboluna büyük emekler sarf eden ASKF’nin Onursal başkanlığını yapan Mehmet Bağrıaçık, ASKF yönetimini tebrik ederek başarılarının devamını temenni etti. Sosyal medyada kendisine sallayan, sağda solda konuşanlara karşında sitem eden Onursal Başkan Bağrıaçık ‘adam olan gelir karşımda konuşur, karı gibi arkadan konuşmaz’ diyerek ben her zaman buradayım mesajını verdi. 

 

“BURADA NE MAKA; NE PARA NE DE ŞÖHRET VAR, BURADA SADECE HİZMET VAR”

Kahramanmaraş’a 25 yıldır hizmet ettiğini şimdi ise Sporun içerisinde olduğunu ama uzaktan takip ettiğini ifade eden Onursal Başkan Mehmet Bağrıaçık yeni yönetimle bir araya geldiği hayırlı olsun ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Bugün bu binada olmaktan gurur duyuyorum. Bu binanın Osman Çullu Hocamızla beraber her karışında her alanında emeğimiz var. Bu binanın alınmasında da ekonomik olarak katkımda var, tabi zamanımızın çoğu daha fazla. Daha önce yönetimde olan arkadaşlarda bilir. Bundan sonraki yönetimde olan arkadaşlarda görecektir, burada makam yok, burada para yok, burada şan yok. Burayı yükselten bu makamdaki buradaki görevli insanlardır. Burayı onure eden, yukarıya taşıyan, saygınlık kazandıran, federasyonun federasyon kimliğini almasını sağlayan bizleriz” dedi.

 

“BU DAVAYA ŞEHRİMİZ İCİN GÖNÜL VERDİK”

Kendi reklamımı şehirde çok yapmama ama Kahramanmaraş’ın reklamını Tüm Türkiyede yaptım, bu dava uğruna şehrim, memleketim adına çok güzel işler yaptığıma inanıyorum diyen Onursal Başkan Bağrıaçık, “Burada hem kendim hemde arkadaşlarımla Kahramanmaraş sporunu Türkiye’nin ilk 5 federasyonundan biri yaptım. Üst makamlarda olduğum dönemlerde Kahramanmaraş’a görev verildiğinde bunu yapabilir, grup verildiğinde bunu yapabilir. Bunu Kahramanmaraş başarabilir düşüncesi ile hareket edip bunu başardık. Bundan dolayı da Kahramanmaraş adına memleketim adına bu saflara çıkmamızdan dolayı gurur duyuyorum. Kahramanmaraş’ta kendi reklamımı çok yapmadım ama Türkiye genelinde Kahramanmaraş’ın reklamını çok yaptım. Türkiye de spor’da 50 kişiden biriydim üst düzey. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçen 101 delegeden bir tanesiydim, Konfederasyon adına. Konfederasyonun 3 delegesi vardı bunun 1’i genel başkan, 2’tanesi de üyelerden seçiliyordu. Kendi içimizden seçilen bir insanım. Bu kadar sevgi saygı ve kendimi orada kabullenmenin gururunu memleketim adına hep yaşadım. Başkanlık görevimde Federasyonumuzu 2 defa Kıbrıs’a götürdük, Türkiye de hiçbir federasyon götürmedi. Her sene yapılan Karmalara Şerefimizle şanımızla katıldık. İyi dereceler elde ettik, iyi olmayan derecelerde aldık ama gelen takımlara Kahramanmaraş’ın kim olduğunu nasıl misafirperverlik yapıldığını gösterdik. Kahramanmaraş’a gruplar aldık, bütün grupları. Gelen takımlara Kahramanmaraş’ın tanıtımını ve şehrimize ekonomide destek verdik. Bundan dolayı Kahramanmaraş’a çok faydalarımız oldu” ifadelerini kullandı.

 

“EMEĞE SAYGI YOK”

25 yıllık emeğin göz önünde olmaması ve bazıları tarafından hiçe sayılmasına kızan Onursal Başkan Mehmet Bağrıaçık, “Bütün bu fedakarlıklarımız ve emeklerimize karşı görüyorum ki maalesef üzülerek söylüyorum. 25 yıllık emeğimi afedersiniz Futbolun F sinden anlamayan adamların elini çek ordan demesi gururuma dokunuyor. Onurumu zedeliyor. Sosyal paylaşım adreslerinde yazılan yazılara karşı benim cevap vermemem, yazmamam lazımdı. Ama maalesef onların seviyesine indim yazarak. Hakaret ettim, açıklamalarda sinkaflı sözlerde bulundum. Maalesef bire insan haysiyetsiz, şerefsiz olamaz. İsmi bahis değil şahsiyetlerin üzerinde benim hakkım var. Bunlar benim karşıma geçtiklerinde el pençe, arkama geçtiklerinde sosyal medyadan sallayacaklar, yok böyle bir şey” dedi.

 

“BENİM BURADA ELİM YOK GÖNLÜM VAR”

Elini çek diyenlere cevaben haddini bilmezler, Futbolun F sinden anlamayan adamlar benim neyden elimi çekmemi istiyor diyen Onursal Başkan Bağrıaçık, “sağda solda 25-30 yıllık egomanyayı yıkacağız. Burada Egomanya megomanya yok. Ben bu federasyona 5 yıldan beri adımımı atmıyorum. Sadece 1 seçimde geldim oda tertip komitesi seçimiydi. Onun dışında gelmedim, gelemem de işlerim güçlerim var benim. Ben boş adam değilim. Benim burada elim yok, benim burada gönlüm var arkadaşlar gönlüm. Gelirim, gelmem, uzakta dururum, benim buraya vefa borcum var. Ben buraya hizmet etmişim, emeğim var. Beni eleştirecek adam, delikanlıyım diyen adam gelir karşımda konuşur. Ne yaptı ki gibi söylemlerle yıpratma yapıyorlar. Benim bu memlekete çok faydam oldu. Bu şehire ben Akademi Okulları getirdim, kimin haberi var. Kahramanmaraş’a siyasi dönemimde ilahiyet fakültesinde imzam var. Ben gidip hiçbir yerde kendi reklamımı yapmadım. Futbolda Türkiye’de 5 ile lisans verdiler bunun biri Kahramanmaraş, neden Kahramanmaraş? Biz babasının oğlumuyuz? Biz Federasyonla ilişkilerimiz sıcak ve biz bunu başardık. Biz yaptık, bize güveniyorlar. Şehrimize tanıtım için 8-10 tane gurup geliyor diğer illere neden gelmiyor hiç düşündünüz mü?, Afedersiniz Futbolun F sinden anlamayan adamların elini çek oradan demesi ağırıma gidiyor arkadaşlar. Kim onlar ki bana bunu diyor emeğe saygı duymayan saygısızlar. Beni sevmeye bilir, herkes beni sevecek diye bir şey yok ama 25 yıllık emeğe saygısızlıkta olmamalı. Bu emeğe saygı duymalılar, bunu duymayan adamın anlının çatına vururum. Bende sosyal medyada yada ortalıkta sağda-solda konuşsam mağlup şahıslar hakkında onlar sokağa çıkamaz. Ayıp ya ayıp arkadan konuşmak insanlığa sığmaz. Ben herşeyi bir kenara bıraktım parayı pulu, ben zamanımı harcadım buraya geldim buna karşılıkta saygı beklerim” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x