Aslan, Ankara’ya gidiyor

Aslan, Ankara’ya gidiyor

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Spor Toto 2. lig Beyaz grupta 11.haftada Ankara Temsilcisi Bugsaşspor’a konuk olacak.

03 Kasım 2017 - 03:38

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Spor Toto 2. lig Beyaz grupta 11.haftada 4 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 13:30 Ankara OSTİM Stadyumunda Bugsaşspor’a konuk olacak. Kahramanmaraşspor ligde oynadığı 10 maçta 1 galibiyet 4 Beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. 10 gol atıp kalesinde 16 gol gördü. Aldığı sonuçlarla Kahramanmaraşspor 7 puanla ligde 15. sırada yer alıyor. Bugsaşspor ise ligde oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 Beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. 15 puanla 8. Sırada zirve mücadelesi veriyor.

İşte Cumartesi günü konuk olacağımız Bugsaşspor’un geçmişi ve yeni sezon öncesi neler yaptığı…

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bünyesindeki takımlardan biri. 1984 yılında EGO (Ankara Elektrik ve Havagazı İşletme Müessesi) Spor olarak Sincan da kurulan takım 2005 yılında BUGSAŞ (AŞTİ'nin İşletmecisi, Metro ve Ankara'nın Ulaşım Hizmetlerini yürüten asıl adı ''Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.) SPOR adını aldı. 2012 yılında Polatlı'ya taşındı takım ve POLATLI BUGSAŞSPOR adını aldı. Geçtiğimiz 2013-2014 sezonunda ise tekrar BUGSAŞSPOR adını alarak bu şekilde mücadele etmeye başladı ve Polatlı'dan ayrıldı. İsmini değiştiren 1.Lig'deki diğer Melih Gökçek takımı ''Osmanlıspor''un Pilot takımı'' hüviyetindeler.9 Kiralık oyuncuları var oradan.

''Proje Takım'' da diyebiliriz.

 

İSMİNİ KAHRAMANKAZAN YAPTILAR

Kahraman Ünvanınıu taşıyan Kahramanmaraşspor’un yanı sıra bir takım daha Kahraman ünvanını aldı. 2. Lig ekibi Busaşspor, kulübün adını ‘Kahramankazanspor’ olarak değiştirme kararı aldı.

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar sonrasında isminin önüne kahraman lakabı eklenen Kazan ilçesine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek jest yaptı. Takımın teknik direktörlüğüne ise eski Ankaragücü kaptanı Serhat Gürpınar getirildi. Bu Bağlamda Kahraman lakabını taşıyan Kahramanmaraşspor’dan sonra 2. Takım olarak Kahramankazanspor oldu.  

 

KAHRAMANKAZAN'A GÖKÇEK KIYAĞI

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar sonrasında isminin önüne Kahraman lakabı eklenen Kazan'a Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten kıyak geldi. Melih Gökçek kontrolündeki Spor Toto 2.Lig ekiplerinden Bugsaşspor'u Kahramankazan'a verecek. Bugsaşspor'un gelecek sezon Kahramankazan Bugsaşspor olarak ligde mücadele etmesi bekleniyor. Bugsaşspor bir dönemde Polatlı Bugsaşspor olarak ligde mücadele etmişti. Takımın Tesciline geç kaldığı için ismi Bugsaşspor olarak 2017-2018 sezonunda ligde aynı isimle devam etti.

 

TAM BİR PROJE TAKIMI

Çok yetenekli genç oyuncuları var ancak tecrübeleri eksik. Bunun sıkıntısını çekiyorlar ancak çok koşarak, maçı bırakmayarak ve yüksek enerjileri ile bunu kapatmaya çalışıyorlar. Adı Kahramankazanspor olarak değiştirilmesi gündemde olan Bugsaş’ta henüz bu değişiklik gerçekleşmemiş durumda. Transferde ise oldukça önemli oyuncuları aldıklarını söyleyebilirim.

Kalede Oğuz Çalışkan’ın yanına 36 yaşındaki Osman Kurtuldu transfer edildi. Defansta Osmanlı’dan Cenk Kaplan transferi önenli bir transfer. Bunun yanında sağ bekte bulunan Cebrail Karayer yıllardır Bugsaş formasını başarıyla terleten bir isim. Orta sahada bulunan Mikail Koçak Bugsaş’ın önemli bir oyuncusu. Bu ismin yanına Ankaragücü’nün önemli orta saha oyuncularından Harun Aydın transfer edildi. İleride Yavuz Koç, Okan Baydemir, Raşit Sevindir gibi önemli futbolcular yer alıyordu.

 

İLERİ HUCUM OYUNUNA SAHİPLER

Bu isimlerin yanına Keçiörengücü’nden Yıldıray Koçal transferi de gerçekleşti ve Bugsaş bu bölgede çok önemli silahlara sahip oldu. İleri hücum hattında ise Sakarya ile anlaştığı söylenen Ali Özgün’ün buraya transfer olduğu yazılıyor. Açıkçası Bugsaş geçtiğimiz yıllara göre kapalı kutu olmaktan çok uzak bir görüntüde. İlerleyen günlerde transferlerinin daha da netleşmesiyle yorum yapmaya çok daha müsait olacaktır. Ancak şu transfer ve kadroya bakarak ligin önemli takımlarından, her takımı yenebilecek ve Play-off’a kalabilecek bir takım olduklarını söyleyebilirim.

 

2017-2018 SEZONU TRANSFER RAPORU

 

GELENLER (14)

Yıldıray Koçal (Forvet-Keçiörengücü) Sezon başında Altay'a verilmişti geri çağrıldı buraya verildi. Böyle değerli bir oyuncunun meta (mal) gibi kullanılması çok üzücü. Ali Özgün (Forvet-Gümüşhanespor dan Osmanlıspor aldı buraya kiraladı), Sertaç Çam (Orta Saha-Bandırma),Samet Yalçın (Kiralık-Orta Saha-Giresun),Harun Aydın  (Orta Saha-Ankaragücü),Rıza Efendioğlu (Stoper-Gazişehir Gaziantep FK),Turgut Selim Özdemir (Stoper-Tokat),Kerem Gülbahar (Sol bek-Keçiörengücü),Yavuzhan Keleşoğlu (Sol bek-F.Karagümrük),İskender Alın (Forvet-Kastamonuspor 1966),Güngör Kaya-Forvet-RW Oberhausen-Almanya), Osman Kurtuldu (Zonguldak),Cenk Kaplan (Stoper- Osmanlıspor-Kiralık),Kerem Şeras (Kastamonuspor 1966) Ömer Bozan (Kanat forvet-Ankaragücü)

 

KALANLAR

Emre Torun, Mahmut Boz, Muhammed Burak Çelik, Yavuz Koç, Raşit Sevindir, Mikail Koçak, Mustafa Çeçenoğlu, Okan Baydemir, Oğuz Çalışkan, Cebrail Karayel, Erbay Eker, Ömer Akman,

 

GİDENLER

Eren Tokat (Stoper-Niğde Belediye),Arif Çoban (Tokat), Şahin Fıstıkçı (Kiralık-Utaş Uşak),

 

GEÇEN SEZON NE YAPTI?

2.Lig Kırmızı grupta ikili averajla kümede kaldı.

 

HEDEFLERİ NE?

Yetkililerinden bir şey duymadım ama Play Off olabilir. Ali Özgün, Yıldıray Koçal, İskender Alın, Emre Torun forveti kimsede yok.

 

HAZIRLIK MAÇLARI

Osmanlıspor:5 Bugsaşspor:1

Bugsaşspor:2 Sivas Belediyespor: 2

 

TAKIM ANALİZİ

Osmanlıspor'un Pilot takımı. Geçen sezon sondan 2.hafta rakibi Aydınspor'u deplasmanda yenerek kümede kalmayı başarmışlardı. Pilot takımların amacı asıl takımlara oyuncu yetiştirmektir ama burada bunu görmüyoruz pek aksine Osmanlıspor mesela Altay'a giden kendisinin de onay verdiği Yıldıray Koçal'ı geri çağırıp bir diğer pilot takımı Keçiören den alıp buraya veriyor, Gümüşhane de aldığı Golcü Ali Özgün'ü alıp buraya veriyor, Ankaragücü'nden Cenk Kaplan'ı alıp buraya veriyor. Yine Ankaragücü

Ömer Bozan eski takımı Hatay'a gitmek isterken kulübü Gökçek'lerin isteği ile buraya vermek istiyor. Zonguldak'ta kadro dışı kalan 36 yaşındaki Kaleci Osman Kurtuldu'yu alıyorlar. Ankaragücü'nden Harun Aydın, Gazişehir'den Stoper Rıza Efendioğlu, Keçiören den Kerem Gülbahar, Karagümrük'ten Yavuzhan Keleşoğlu, Kastamonu dan İskender Alın transferleri de önemli. Zaten ellerinde Raşit Sevindir, Yavuz Koç, Emre Torun, Mahmut Boz, Mikail Koçak, Cebrail Karayel gibi önemli oyuncuları var. Bu sezon bu kadro ile korkulu rüya görmez, Play Off'u zorlayan bir takım olurlar gibi görünüyor.

Tek dezavantajları 38 yaşında ilk kez TD lük yapacak eski Ankaragücü oyuncusu Serhat Gülpınar olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraşlı Yüzücü Demir, Azerbaycan’da Türkiye’yi Temsil Edecek
Kahramanmaraşlı Yüzücü Demir, Azerbaycan’da Türkiye’yi...
Başkan Toptaş, park ve yeşil alanlardaki çalışmaları yerinde inceledi
Başkan Toptaş, park ve yeşil alanlardaki çalışmaları yerinde...