Aslan Kupaya iyi oyunla veda etti

Aslan Kupaya iyi oyunla veda etti

Temsilcimiz Kipaş Kahramanmaraşspor Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur Rövanş maçında süper lig ekibi Medipol Başakşehir’e 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti.

15 Aralık 2017 - 11:30 - Güncelleme: 17 Aralık 2017 - 02:23

İstanbul deplasmanında zorlu bir maça çıkan Kipaş Kahramanmaraşspor Başakşehir karşısında iyi oyun sergilediği maçın ilk yarısını 0-0 tamamlarken ev sahibi Medipol Başakşehir ekibi 52. dakikada etkili geldi ve Savunmanın arkasına Uğur topu aktardı ve Mehmet Baddal topu önüne alarak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirdiği gol sonucu Medipol Başakşehir tur atlarken konuk ekip Kipaş Kahramanmaraşspor ise kupaya veda eden taraf oldu.  Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında Medipol Başakşehir, evinde Kipaş Kahramanmaraşspor'u 1-0 mağlup ederek son 16 Turu'na yükseldi.    

 

2 MAÇI DA KAYIP ETTİK

Kahramanmaraşspor Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turunda süper ligin güçlü temsilcisi Medipol Başakşehir'e her iki maçta  mağlup olarak kupadan elendi. Ziraat Türkiye Kupası 5.Turda ilk maçını 12 şubat stadında Medipol Başakşehir'e 3-1 kaybeden Kahramanmaraşspor,  3.İstanbul Fatih Terim stadındaki rövanş maçında  ise Medipol Başakşehir'e 1-0 yenilerek kupaya veda etti.

 

BAŞAKŞEHİR SEYİRCİSİ CEZALI

Medipol Başakşehir'in geçen yılki kupa maçındaki cezası nedeniyle Seyircisiz oynanan mücadeleyi Kahramanmaraşspor taraftarı izledi. Güçlü rakibi karşısında oyunu kendi sahasında kabul eden Kipaş Kahramanmaraşspor 17 yaşındaki genç golcüsü İbrahim Koca'nın zor pozisyonda yaptığı vuruşu keleci Fehmi Mert Günok kurtardı. Kalan dakikalarda Medipol Başakşehir'e pozisyon vermeyen Kipaş Kahramanmaraşspor soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi. 46.dakikada Mevlüt Erdinç'in yerine oyuna giren Mehmet Batdal Kahramanmaraşspor karşısında 52.dakikada Medipol Başakşehir'i 1-0 öne geçirdi. Kahramanmaraşspor 74.dakikada Onur Bayramoğlu'nun yerine oyuna giren Burak Saban ve 17 yaşındaki genç golcüsü İbrahim Koca ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

 

MÜCADELEDEN ÖNEMLİ DAKİKALAR;

Dk4 Tuğay serbest vuruş kazandı ve içeri arka direğe doğru gönderdiği topa Mahmut kafa vurdu top az farkla auta gitti.

Dk7 Eser ile orta sahadan baskı yapan Kipaş Kahramanmaraşspor baskı kurmaya çalıştığı bu dakikalarda serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşta içeri aktarılmak istenilen topa defans ayak koydu.

Dk9 Yusuf Emre ile serbest vuruş kullanan Kahramanmaraşspor’datopu Yusuf Etem’e kaznadırdı. Ethem geri yusuf’a bıraktı. Yusuf içeri aktardığı topa Hüseyin kar sahip çıktı ve Hüseyin içeri girmek istedi rakibine faul yapınca topu rakip faul gereğince kazandı.

Dk13 Hüseyin ile baskı yapan Kahramanmaraşspor ceza alanına yakın alanda giriş yaptı. İbrahim’e göndermek istediği top’a defans ayak koydu.

Dk14 Başakşehir Önemli bir pozisyonda Eğemen ile yüklendi, defansın arasında kalan topa Eğemen sert vurdu top az farkla auta gitti.

Dk16 Başakşehir orta sahada rakibinin pas hatası doğrultusunda Hakan ile kaleye yöneldi ve uzaktan sert şutunda top üstten auta gitti.

Dk18 Kipaş Kahramanmaraşspor Hakan Vural Koçaslan’ın ceza alanında İbrahim’e açtığı topa defansın hatası sonucunda İbrahim Koca topu kontrolsüz bir şekilde kaleye gönderdi. Kaleciden çarpan top defansın önüne düştü. defans ise uzaklaştırmasını bildi.

Dk22Oktay’ın kullandığı serbest vuruşta Barajı aşan topa gelişine vurmak isteyen Manuel Dakosta gelişine dokunduğu top  auta gitti.

Dk24 Kipaş Kahramanmaraşspor organize bir atak geliştirdi. Eser’in aktardığı topa İsa içeri aktarmak istedi. topa dokunan defans topu kornere çeldi. Kornerden sonuç çıkmadı.

Dk27 Sağ kanttan gelişen Başakşehir atağında Eğemen dakosta iş birliğinde Evren topu çelerek kornere gönderdi. Kornerde ise içeri aktarılan topa Uğur yükseldi ama daha öncesi faul yapması sonucu top Kahramanmaraşspor’a geçti.

Dk30 Eserle atağa çıkan Kahramanmaraşspor’da Hüseyin ile kanattan yüklendi defansıda aşan Kipaş Kahramanmaraşspor’da İsaya gönderilen topu defans engelledi.

Dk34 Başakşehir ekibi Oktay ile yüklendi altın pası alan Hakan içeri aktarmak istedi Tunay’a gönderilen topu defansta Evren kontrol altına almayı başardı.

Dk40 Ceza alanında yüklenen Başakşehir ekibinde İrfan içeri giriş yapmak istedi. defansta Evren topu uzaklaştırdı. Uzaklaşan topu Eğemen uzun topla geri çevirdi. Alparslan önüne almak istedi son hamle Kahramanmaraş defansından ve top uzaklaştı.

Dk49 Ev sahibi Başakşehir tüm hatları ile Kahramanmaraş alanına yüklendi. Tunay’ın içeri aktardığı topu İrfan önüne indirdi kısa pasla Mehmet Baddal’a gönderdi. Baddal bekletmeden vurdu topu kaleci sahiplendi.

D52 Başakşehir ekibi etkili geldi ve Savunmanın arkasına Uğur topu aktardı ve Mehmet Baddal topu önüne alarak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirdi. 1-0

Dk57 Hüseyinle Kahramanmaraşspor serbest vuruş kazandı. Hüseyin topu Eser’in önüne aştı. Duvar pasında Hüseyin topu geri aldı ve içeri girmek istedi top defans kazandı.

Dk59 Kipaş Kahramanmaraşspor orta sahadan Aytürkle topu kazandı ve orta laandan ilerleyerek ceza alanına yaklaştı ve sert vuruşu kale direğinin üzerinden auta gitti.

Dk62 Enes ile atağa çıkan Başakşehir ekibi sol kanattan içeri girdi ve kaleciyi de aştığı pozisyonda defansı aşamayan Enes topu Mehmet Baddal kazandı. Mehmet Baddal kaleci ile kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturmak istedi ama top isabetsiz bir şekilde auta gitti.

Dk64 Kipoaş Kahramanmaraşspor Hakan Vural’ın içeri aktarmak istediği topu defans karşıladı ve uzaklaştırma çabasında İbrahim topu çeldi ve kaleye yüklendi ama topa defans ayak koyarak top kaleciye kazandırıldı.

Dk78 Başakşehir’in orta sahada kayıp ettiği topu Eser önüne alarak ceza alanına kadar taşıdı ve topu Burak’a aktardı. Burak ise topu kontrolsüz bir şekide üstten auta gönderdi.

Dk80 Kahramanmaraşspor ani bir atakla baskılı bir şekilde Başakşehir defansını abluka altına aldı. Yusuf Emre, Aytürk, Eser Burak ile yüklendi son vuruşu yapan Yusuf Emre topu kaleye gönderdi kaleci Mert topu son anda kontrol etti.

Dk83 Başakşehir etkili atakla sol kanattan yüklendi. Oktay’ın son çizgiden içeri arka direğe gönderdiği ortaya kafa vuran Enes Subaşının kafa vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.

Dk86 Orta sahadan Burak’ın sola aktardığı topa Serbay sahip çıkarak topu içeri aktardı İbrahim’in topa sahip çıkmaya çalıştığı pozisyonda topu defans abluka altına almayı başardı.

 

MAÇIN KARNESİ

STADYUM: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Abdullah Yılmaz, Muhammet Yumak, Kamil Çetin

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Uğur Uçar, Da Costa, Egemen (Enes Subaşı dk. 62), Alparslan, Hakan Özmert, Mahmut Tekdemir, İrfan Can(Okan Saraçoğlu dk. 76), Tunay, Oktay Bala, Mevlüt (Mehmet Batdal dk. 46)

KİPAŞ KAHRAMANMARAŞSPOR: Özkan, İbrahim Ethem Sevinç, Evren Kilarcı, Hakan Koçaslan, İsa Baltacı, Onur Bayramoğlu (Burak Saban dk. 71), Yusuf Emre Kasal, Hüseyin Kar (Serbay Yağız dk. 71), Eser Akbaş (Okan Salmaz dk. 82), Aytürk Halil Hocaoğlu, İbrahim Koca

GOLLER: Mehmet Batdal (dk. 52) (Medipol Başakşehir)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...