Aslan Pendik virajında!

Aslan Pendik virajında!

TFF 2.lig Beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, Ligin 13’üncü haftasında Pendikspor'a konuk olacak.

16 Kasım 2017 - 21:34

2.Beyaz grupta 13.haftasında Kahramanmaraşspor 19 Kasım pazar günü İstanbul deplasmanında saat 13:30'da Pendik İlçe stadında Pendikspor ile karşı karşıya gelecek. Kahramanmaraşspor ligde 7 puanla 16.sırada yer alırken Pendikspor ise 11 puanla 13.sırada yer alıyor. Hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Kahramanmaraşspor’da çalışmalar devam ederken hafta sonu zorlu bir mücadele de Kahramanmaraşspor puan ve puanların arayışına girecek. Cumartesi günü Gaziantep’ten İstanbul’a uçacak olan temsilcimizin konuk olacağı Ligin köklü kulüplerden İstanbul temsilcisi Pendikspor’un geçmişi ve yeni sezon öncesi neler yaptığı… İşte 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Pendikspor Kulübü;

 

BİRAZ RAKİBİMİZİ TANİYALIM;

Pendikspor İstanbul'un Pendik ilçesinde 1950 yılında kurulmuş olan spor kulübü. Maçlarını 2.500 kişilik Pendik Stadı'nda oynayan takım kırmızı-beyaz renklere sahiptir. Takım şu anda Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta mücadele etmektedir. Türkiye Kupası'nda 1999 yılında çeyrek final oynamıştır. Fenerbahçe'yi 14 Aralık 1999'da 2-1 mağlup etmesiyle ünlenmiştir.

 

TARİHÇE

Pendikspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Pendik Stadyumu. Tarihi 1927'e kadar uzanan Pendikspor, 1950 yılına kadar resmî prosedürlere bağlı olmaksızın faaliyetlerini sürdürdü. 1950 öncesinde "Pendik Gençlerbirliği" adıyla Fenerbahçe, Beşiktaş ve Vefa kulüplerini mağlup etti. 1950 yılında kurulan kulüp, 1982–83 sezonuna kadar İstanbul amatör kümelerinde mücadele etti. 1983–84 sezonunda 3. Lig'in kurulması ile profesyonel statü kazanan kulüp 1998 yılına kadar 3. ligde yer aldı. 1997–98 sezonunda 3. Lig'de şampiyon olarak 2. Lige çıktı, bu ligde 2 sezon mücadele etmiş daha sonra 1999–00 sezonunda tekrar 3. Lig'e düştü. Kulüp 3 sene sonra 2003–04 sezonunda 3. Lig 4. Grupta şampiyon olarak Lig B'ye yükseldi. 2005–06'da Lig A'ya çıkacak 3. takımın belli olacağı play-off'lara kaldı ancak final maçında Eskişehirspor'a elendi. 2008 yılında Fenerbahçe ile yaptığı özel maç 1-0 Pendikspor'un üstünlüğüyle bitti ve aynı sene Beşiktaş ile yaptığı özel maç ise 0-0 berabere sonuçlandı. 1999 yılındaki eşleşmeden 13 yıl sonra Fenerbahçe ve Pendikspor 28 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Kupası 4. turunda eşleşti. Bu eşleşme kura çekiminin yapıldığı salonda gülüşmelere neden oldu ve "Belalısıyla eşleşti." şeklinde manşetler atıldı. Maç, Sezer Öztürk'ün 45. dakikada attığı golle, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 2015 yılında Beyaz grupta oynadığı maçlar sonucu ligi 2. tamamlayarak play-offa yükseldi ve play-off çeyrek finalinde Menemen Belediyespor'u saf dışı bıraktı.

 

ESKİ BAŞKANLAR

Selahattin Turhan

Erol Kaya

Mustafa Kamil Aslantürk

Süleyman Yılmaz

Fikri Ilgar

Kadir Tıngırlıoğlu

Hakan Kurt

Mustafa Taner Aşkın

Hüseyin Şengül

Nurettin Beşinci

Murat Şehsuvaroğlu

Ahmet Cin

Gokhan S.

 

LİG MÜCADELELERİ

2. Lig: 1998-2000, 2004-

3. Lig: 1983-1998, 2001-2004

 

2017-2018 TRANSFER RAPORU:

GELENLER (10)

Aytaç Deniz (Sol kanat-Fethiye),Erdem Koçal (Orta Saha), Erol Yükseker(Stoper-Ümraniye), Berk Neziroğulları (Sol bek - Manisa), Kaleci Emre Aydın (Maltepespor), Yaser Hacımustafaoğlu (Forvet-1461 Trabzonspor), Onur Karakabak (Sol Orta Saha Oyuncusu), Emre Okur ( Sol Kanat - İnegölspor), Erdinç Pekgöz (Stoper- Zonguldak Kömürspor), Sercan Türkeri (Sağ bek- Manisaspor)

 

KALANLAR

Ahmet Taşyürek (TD), Mehmet Alaaddinoğlu, Mehmet Cinpir, Fatih Cerlek, Azad Filiz, Hasan Gündoğdu, Mustafa Öztürk, Zeki Korkmaz, Süheyl Çetin, Ramiz Ok, Yasin Görkem Arslan, Oktay Balcı, Mahmut Caner Alioğlu

 

GİDENLER

Tayfur Emre Yılmaz (Santrfor-Nazilli Belediyespor),Sinan Kurumuş (Kırklareli),Cemil Vatansever, Okan Deniz, Yenal Tuncer, Hayrullah Akyel, Savaş Yıldızhan, Anıl Şahin, Tayfur, Emre Yılmaz, Ömürcan Çavuşoğlu, Umut Eskiköy ve Hakan Akbaş

 

GEÇEN SEZON NE YAPTI?

2.Lig Beyaz Grupta 44 puanla 10.oldular.

 

HEDEFLERİ NE?

Şampiyonluk

 

HAZIRLIK MAÇLARI

Pendikspor 1 Eyüpspor 1

Pendikspor 1 Sarıyer 1

Pendikspor 1 Tuzlaspor 1

Pendikspor 3 Büyükçekmece Tepecikspor 1

Pendikspor 0 Utaş Uşak 0

 

TAKIM ANALİZİ

Pendikspor’da 2.Lig’in gediklisi olmuş semt takımlarından birisi. Geçen sezonu 44 puanla 10. Sırada orta sıralarda tamamlamayı başarmışlardı. Bu sezon transferde aktiflerdi. Kırmızı-Beyazlılar toplamda 10 oyuncuyu renklerine bağladılar. Ahmet Taşyürek komutasındaki Pendikspor’un en dikkat çeken transferleri Manisaspor’dan sol bek Berk Neziroğulları, sağ bek Sercan Türkeri, Ümraniye’den stoper Erol Yükseker, Erzurum’dan orta saha Erdem Koçal ve ofansın farklı bölgelerinde forma giyebilecek bir oyuncu olan İnegölspor’dan Emre Okur. Transferlerden Berk ve Sercan sezonun büyük kısmını sakat geçirmiş olsa da riske girilebilecek, denemeye değer oyunculardı. Stoper Erol 33 yaşında, pek çok takımda forma giyip başarıyla oynamış bir tecrübe abidesi, lider stoper. Emre Okur ise özellikle Fethiye performansıyla dikkat çekmiş, skora etki edebilen tecrübeli bir oyuncu.

Pendikspor Kulübü büyük bir revizyona girerek teknik heyetinin yönetime sunduğu rapor doğrultusunda 2016–2017 Sezonu kadrosunda yer alan devre arası 1, sezon sonu ise 11 olmak üzere toplamda 12 futbolcusuyla yollarını ayırdı. Bu futbolcular arasında kulübün kaptanları ve sembol isimleri Umut Eskiköy ve Hakan Akbaş gibi isimler de var. Gol ümitleri ancak bekleneni veremeyen Sinan Kurumuş, Okan Deniz ve Tayfur Emre Yılmaz da diğer isimlerden. Bu isimlerin yerine ise bu liglerde isim yapmış Emre Okur, Aytaç Deniz, Yaser Hacımustafaoğlu, Berk Neziroğulları, Sercan Türkeri, Erol Yükseker, Erdem Koçal, Erdinç Pekgöz gibi isimler transfer edildi.

Takımda kalan isimler ise geçen sezon 11 gol atan Mehmet Alaaddinoğlu, Yasin Görkem Arslan, Kaleci Mehmet Cinpir, Azad Filiz, Mustafa Öztürk, Zeki Korkmaz ve geçen sezon ağır sakatlık geçirerek sahalardan uzun süre uzak kalan genç Fatih Cerlek ve 2.devreyi Bayburt'ta kiralık geçiren altyapıdan yetişme Hasan Gündoğdu. Ligin Şampiyon hocası Ahmet Taşyürek ile devam etmeleri de önemli avantajları. Ahmet hocanın elinde 25 kişilik alternatifli iyi bir kadro var. En önemli kozları Mehmet Alaaddinoğlu Bu sezon hedefleri Şampiyonluk her sezon olduğu gibi, olur mu olmaz mı bilemem ama geçen sezon ki 10.luktan daha iyi bir derece yapacaklarını tahmin ediyorum. Pendik geçtiğimiz sezonki kadrosundan kaptan Hakan Akbaş, Tayfur Emre Yılmaz, Umut Eskiköy gibi önemli oyuncularını kaybetse de önceki sezona göre daha iyi bir kadroya sahip bir takım olarak dikkat çekiyor. Takımın bu sezonki en büyük silahları ise; geçen sezon 11 gol kaydeden başarılı orta saha Mehmet Alaeddinoğlu ve 1461 Trabzon’dan transfer edilen santrafor Yaser Hacımustafaoğlu olacak.

Pendikspor’un bu sezonda orta sıralarda yer alacağını tahmin ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın