Asrın Felaketlerinin İçinden Başı Dik Çıkan Başkan: Hayrettin...

Asrın Felaketlerinin İçinden Başı Dik Çıkan Başkan: Hayrettin Güngör

Gazeteci Zeki Demir, “Asrın Felaketlerinin İçinden Başı Dik Çıkan Başkan: Hayrettin Güngör” Adlı makaleyi kaleme aldı.

26 Mart 2024 - 01:20

“Depremin ilk dakikalarında indim sokaklara. Yirmi dakika sonra Büyükşehir Belediyesi’nin önündeydim. Her yer birbirine girmişti. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hemen belediyemizin ekiplerini aradık. Ulaşabildiğimize ulaştık. Çünkü ekibimizde de çok fazla göçük altında kalan olmuştu ve kısıtlı ekiplerle vatandaşa yetişmeye çalıştık. O anları nasıl unutabilirim? Aklımdan çıkmıyor.”

Bu sözler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e ait. Sonuna kadar haklı olduğunun ve anlattıklarının doğruluğunun altına imzamı atabileceğim bir insan o. Çünkü maalesef hiçbir şekilde insan ayırmayan ve makamlısı, makamsızı, zengini, fakiri, güçlüsü ve güçsüzü herkese aynı muamelede bulundu asrın felaketi. Hepimizi aynı yıktı, aynı enkazın altında bıraktı. Hiçbir doğal afet gibi 6 Şubat depremleri de insan ayırmadı.

Sabaha karşı memleket sallanırken hepimiz sokaklara döküldüğümüzde ilk dakikalardan itibaren hem mevcut Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü hem de aday olan Fırat Görgel’i vatandaşların yaralarını sarmak için koşuştururken gördüm sokaklarda. Bizzat şahit oldum. İkisinin de çabası ve emekleri takdire şayandı. Felaketin tam ortasında, tam göbeğindeydik ama memleketim adına sevindirici bir tabloydu bu. Yöneticilerinin sahiplendiği bir şehirdik ve o şehrin evlatlarıydık biz. Kim ne derse desin.

Üstelik de o kadar zorluklara rağmen verilen bir mücadele vardı ortada. İnkâr edilemez gerçekler bunlar. Çünkü Hayrettin Güngör, belki de Kahramanmaraş tarihinin gelmiş geçmiş en talihsiz belediye başkanıdır. Nedeni ise çok basit aslında. Şov peşinde koşmayan her insanın başına gelen talihsizlikler. Tabii bunun karakterle çok yakından ilgisi var. Ancak bununla birlikte Hayrettin bey bürokrasi temelli ve siyasetten uzak bir insan. İşin, gücün siyaseti kullanarak tribünlere oynamak olduğu bu devirde, şov değil iş derdinde olanların yaptıkları icraatlar görmek istemeyenler tarafından görülmüyor elbette. Şov peşinde koşmayıp da milletinin, vatandaşının peşinde koşarak gittiği enkazların başından fotoğraf çektirip sosyal medya hesabından paylaşmadığı için yani işi şova dökmediği için görülmez elbette. Bırakın görülmesin. Allah görüyor ya. Bizler de şahidiz üstelik.  

Hem böyle mütevazı bir insan olacaksın hem de belediye başkanlığın döneminde belki de 100-200 yılda gelebilecek afetlerin hepsini yaşayacaksın. Kolay mı? Güngör’ün covid-19 ile başlayan başkanlık imtihanı diğer felaketlerle devam etti maalesef. Ekonomik kriz ve asrın felaketi de bunun üzerine adeta tuz-biber gibi eklendi.

MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x