Ateş, ’’Sağlık personelinin emeği sömürülüyor’’

Ateş, ''Sağlık personelinin emeği sömürülüyor''

Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Sağlık Personellerinin sorunlarına ilişkin basın açıklaması yaparak önemli konulara değindi.

07 Mayıs 2018 - 04:34

Ateş yaptığı açıklamada, ''24 Haziran'daki erken seçime doğru giderken maalesef ülkemizde hemen hemen  her kesim çok ciddi sıkıntılar ile koşturmaktadır. Bunlardan birisi de özel sektör çalışanlarından, sağlık emekçileri ,sağlık çalışanlarıdır Zaman zaman şahit olduğumuz ve zaman zamanda bize gelerek sıkıntılarını bizimle paylaşan sağlık emekçilerinin sorunlarını gündeme taşımak ve bu sorunların çözümü ile ilgili yetkili mercileri uyarmak istiyoruz'' dedi.

Ülkemizin hemen hemen her yerinde özel sektörde çalışan sağlık emekçileri çok zor durumda olduğunun altını çizen Ateş, sözlerine şöyle devam etti;

''Birçok çalışan asgari ücret düzeyinde maaş almakta, hatta bazı işletmelerde asgari ücretin altında dahi personel çalıştırılmaktadır. Özellikle yardımcı sağlık personelinde çok ciddi bir emek sömürüsü ile karşı karşıya olup, bu sektörde çalışanların fazla mesai hafta sonu, bayram çalışmaları ile ilgili ücretlerinin ödenmediği şikayetleri bizlere gelmektedir . Hayatın en önemli alanı olan sağlık sektörde çalışanların işlerine konsantre olabilmeleri , dikkatlerini sadece işlerinde yoğunlaştırmaları ve hata yapmamaları açısından, işlerinden başka bir şey düşünmemeleri gerekiyor.Oysa sağlık çalışanları nasıl geçineceklerini, ay sonunu nasıl getireceklerini , ev kirasını, çocukların okul masraflarını, kredi borcunu nasıl ödeyeceğini düşünmekten ne sosyal hayata ,ne iş hayatına adapte olamamaktadır. Ve bu sıkıntılardan bir an önce kurtulmak istemektedirler. Bu sorunlar ile ilgili görüştüğümüz özel hastane yetkilileri, yıllardır devletin verdiği sağlık hizmetlerinin karşılığı olan ücretleri hiçbir zam yapmadığını , sağlık sektöründeki birçok hizmetleri özel hastanelerin üzerine yıkmak istemelerinden kaynaklı ,ciddi anlamda maddi kayıplarının olduğunu ifade etmektedirler. Özel sağlık kuruluşları bizim bir gerçeğimiz ve vazgeçilmezimizdir. Hatta Devlet Hastaneleri'nin şehir dışına taşındığını düşünürsek devletin özel sağlık kuruluşlarına insanları yönlendirdiğini söylemek abes olmaz. İşte bu yüzden özel sağlık kuruluşları ve bu kuruluşta çalışanların durumları mutlaka iyileştirilmelidir. Halkın daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi basit hatalar yüzünden insanların ciddi zarar görmemeleri, sağlık çalışanlarımızın mutlu bir şekilde işlerini yapmalarına bağlıdır.''

Bu sebeple sağlık çalışanlarının aldığı en düşük ücret Asgari ücretin en az iki katı olmasının gerekliliğini ifade eden Ateş, ''Sağlık çalışanlarının çocuklarının eğitim ve kreş sorunları çözülmelidir. Yine tatil günlerinde, bayramlarda ve mesai saatinin dışında yapılan mesailerin ücreti mutlaka ödenmelidir. Bu çalışanlarımıza konut kira yardımı mutlaka yapılmalıdır. Bu anlamda özel sağlık kuruluşlarında çalışan temizlik hizmetleri görevlisi , hasta bakıcı, hemşire, ATT,doktor, teknisyen ve büro personeli dahil tüm çalışanlarımızın önümüzdeki süreçte durumlarının iyileştirilmesi adına, daha fazla gayret sarf edeceğimizi belirtir tüm Sağlık Çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramını Kutlarım'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!