Avrupa Birliği ve TÜBİTAK Destekli Projenin 5. Çalıştayı...
Reklam

Avrupa Birliği ve TÜBİTAK Destekli Projenin 5. Çalıştayı AKEDAŞ ev sahipliğinde yapıldı

Kahramanmaraş ve Adıyaman’da yaklaşık 740 bin abonesine en iyi hizmeti vermek ve bilimsel olarak tüm gelişmeleri göz önüne alarak büyümesini devam ettiren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., Avrupa Birliği ile TÜBİTAK Destekli Projenin 5. Çalıştayını merkez binasında gerçekleştirdi. Proje de Romanya, Danimarka, İsveç ve Norveç’ten gelen yetkililer ve proje paydaşlarıyla çalışıldı.

30 Ocak 2020 - 01:08 - Güncelleme: 30 Ocak 2020 - 01:12

Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgesinin elektrik dağıtımını sağlayan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., her geçen gün büyümeye ve hizmet sahasındaki teknolojiyi geliştirmeye devam ediyor. Kurduğu ARGE merkezi ile bilimsel veri eşliğinde kesintiler başta olmak üzere tüm olumsuzluklara müdahale eden kurumun, iş birliği bakımından da Avrupa Birliği ve TÜBİTAK’tan destek aldığı bildirildi.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleştirilen bilimsel toplantı için bir açıklama yapan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Ar-Ge Müdürü Sabri Murat Kısakürek” “AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. yüksek hizmet performansı ile tüketici memnuniyetini artırma, verimliliği yükseltme ve bölgenin gelişen ihtiyaçlarını karşılamayı dikkate alan dinamik yatırım planlarıyla, kesintisiz ve kaliteli enerji sloganıyla, sürekli gelişim yolunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Ar-Ge projelerini de bu hedef doğrultusunda oluşturan AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. hizmet verdiği kullanıcıların elektrik dağıtım sektöründe rol almasını sağlayacak bir proje geliştirmektedir.” dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ İLE  İŞBİRLİĞİ

Kısakürek konuşmasını şöyle sürdürdü; “HORIZON 2020 ERA-NET komisyonu tarafından döneminde birinci olarak kabul edilmiş olan Optimum Talep Yönetimi (Smart MLA) projesi, TÜBİTAK ve EPDK tarafından da desteklenmektedir. Optimum Talep Yönetimi (Smart MLA) projesi kapsamında AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. (Türkiye), EPRA Elektrik Enerji İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. (Türkiye), Bükreş Ekonomi Araştırmaları Üniversitesi (Romanya), STIMA Soft (Romanya), KTH Kraliyet Teknoloji Enstitüsü (İsveç), Güney-Doğu Norveç Üniversitesi (Norveç), Danimarka Teknik Üniversitesi (Danimarka)’dan oluşan Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile konsorsiyum oluşturulmuştur.

DAĞITIMIN ROLÜ BÜYÜK

Ülkemizde temiz ve verimliliği yüksek %100 yenilenebilir enerji hedefinin gerçekleştirilmesi için önemli hususlardan bir tanesi de talep tarafının dağıtım sektöründe bir rol üstlenmesi durumudur. %100 yenilenebilir enerji hedefinin gerçekleştirilmesi için kaçınılmaz olan talep yönetimi ve şebeke esnekliğine yönelik bulut tabanlı çok katmanlı optimum birleştirici (aggregator) çözümleri sunan bu projede AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. geliştirilecek olan uygulamaların test edilmesi, sahada kullanılabilirliğinin incelenmesi ve şebeke ana verisinin simülasyon ortamında hazırlanması gibi kritik bir görev üstlenmiştir. Projede gerçekleştirilecek çalışmalar ile yakın gelecekte Türkiye şebekesinde gözlemlenecek değişimler ile ilgili ön çalışma gerçekleştirilmiş olacak ve bu sayede şebeke işletmesi ve piyasanın yeni ve güncel yapıya kavuşması için gerekli mevzuatsal ve teknik değişiklik önerileri belirlenmiş olacaktır.

OPTİMUM TALEP YÖNETİMİ

Bu çalışmalar elektrik sektöründeki tüm oyuncular ve yöneticileri yakından ilgilendirecek olup, sistemin güvenli ve verimli işletilmesi, piyasa modelinin doğru konumlandırılarak tüm paydaşların kazanımlarının arttırılması ve dağıtım sisteminde gerekli yatırımların verimli bir şekilde yapılabilmesine katkı sağlayacaktır.” Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Ar-Ge Müdürü Sabri Murat Kısakürek ayrıca Romanya, Danimarka, İsveç ve Norveç’ten gelen proje paydaşlarıyla 5’incisi gerçekleştirilen Optimum Talep yönetimi (Smart MLA) projesi çalıştayının çok verimli geçtiğini belirtti.

 Akedaş dağıtım logosu

AKEDAŞ ELEKTRİK DAĞITIM ARGE1

AKEDAŞ ELEKTRİK DAĞITIM ARGE3

AKEDAŞ ELEKTRİK DAĞITIM ARGE4

AKEDAŞ ELEKTRİK DAĞITIM ARGE5

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...