Avrupa’da ve Türkiye’de Tekstil Makinelerinin Sergilendiği İlk...

Avrupa'da ve Türkiye'de Tekstil Makinelerinin Sergilendiği İlk Fuar

Tekstil sektörünün Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, altıncı kez KTM Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. 2014 yılından bu yana tekstil sektörünün en önemli buluşma platformlarından biri haline gelen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, yeni tekstil teknolojilerini Türkiye’deki tekstil sanayicileri ve temsilcileriyle buluşturmaya devam ediyor.

25 Eylül 2020 - 03:25 - Güncelleme: 25 Eylül 2020 - 03:28

Fuar, 24 Eylül 2020 Perşembe günü 11.00’de gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı ve 26 Eylül akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

ECR Fuarcılık genel müdürü Ümit Vural “Tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de mücadele ettiği Covid-19 döneminde tüm sağlık tedbirlerini alarak düzenleyeceğimiz Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı KTM2020’ye ilgi gösteren katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Uluslararası KTM fuarları artık geleneksel hale geldi. 2014 yılından günümüze kadar istikrarlı bir şekilde düzenlediğimiz organizasyonun önemi bu dönemde bir kez daha ortaya çıktı. Artık binlerce katılımcının olduğu her ülkeden on binlerce ziyaretçinin bulunduğu fuarlar yerlerini bölgesel kompakt fuar organizasyonlarına bırakmaya başladı. ’’dedi

WhatsApp Image 2020 09 24 at 17.03.58 (1)

Tekstil sektörünün Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, bu yıl uluslararası 108 firmanın katılımı ile altıncı kez gerçekleşecek Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı bir kez daha tekstil teknoloji üreticilerine ve yeni teknolojilere ev sahipliği yapacak.

WhatsApp Image 2020 09 24 at 17.03.58

‘’BÖLGESEL VE KOMPAKT FUARLAR ÖN PLANA ÇIKACAK’’

ECR Fuarcılık genel müdürü Ümit Vural, KTM 2020 Fuarı için yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve KMSTO (Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ) işbirliği ile bu yıl altıncı kez düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, sektörümüze büyük fırsatlar yaratacak. 2014 yılından günümüze kadar istikrarlı bir şekilde düzenlenen bu fuar geleneksel hale geldi. Tekstil ihracatçı birlikleri ITHIB ve ATHIB başta olmak üzere fuara destek olan ve organizasyonda emeği geçen desteğini esirgemeyen paydaşlara çalışmaları için teşekkür ediyorum’’  dedi.

WhatsApp Image 2020 09 24 at 17.03.59 (1)

YENİ NORMALİN İLK FUARI

Covid-19 ile hayatımıza giren yeni normalde büyük olasılıkla tüm Dünya’da fuarlar ulusal nitelikli olacak. 2020 yılında Dünyada yapılması planlanan Global fuarların tamamı iptal edildi yada ertelendi. 2021 yılı itibarı ile binlerce katılımcının yer aldığı fuarlar önemini kaybedecek, KTM gibi bölgesel kompakt fuarlar daha ön plana çıkacak.’’ Dedi. KTM fuarının önemine değinen Vural ‘’ Covid-19 sonrası yeni normal döneminde Avrupa’da ve Türkiye’de Tekstil makinelerinin sergileneceği ilk fuarı düzenleyen şehir olan Kahramanmaraş Tekstil Üretiminin merkezi konumu ile bir kez daha ön plana çıktı. Dünya’daki tüm teknoloji üreticileri ve sektör temsilcilerinin ilgiyle takip edeceği bu fuarı tüm sağlık önlemlerini alarak güvenle tamamlayacağız.’’ dedi.

WhatsApp Image 2020 09 24 at 17.03.59 (2)

“DEĞİŞİMDE ÖNCÜ OLMAK GEREKLİ”

ECR Fuarcılık genel müdürü Ümit Vural, günümüzü ‘değişim çağı’ olarak niteleyerek; “Bu değişime direnenlerin tarih sahnesinden silindiği, değişim hızına ayak uyduramayanların yaşam hakkını kaybettiği bir çağdayız. Öyle ki, bu yeni dönemde, değişimi takip etmek bile yeterli değil, bizzat değişimde öncü olmak gereklidir. KTM 2020 Fuarı’nda bu değişime ayak uyduran firmaları göreceğiz.” sözlerine yer verdi.

WhatsApp Image 2020 09 24 at 17.03.59

 Vural: “Günümüzde 1 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşan Kahramanmaraş’ın dış ticaret hacmi ile üretim ve ihracatta dikkat çeken şehirlerimizin başında geldiğini belirten Ümit Vural, Kahramanmaraş’ın ihracatının yüzde 61'ini tekstil ürünlerinin oluşturduğunu” söyledi.

Tekstil sektörünün şehirde binlerce kişiye istihdam kapısı oluşturduğunu vurgulayan Vural; “Türk tekstil sektörü, ekonominin lider alanlarından biridir. Kahramanmaraş ise Türk tekstil sektöründe binlerce kişiye sağladığı istihdam ile Türkiye’nin bu alandaki önderlerindendir.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü