Avukatlar gecede eğlendi

Avukatlar gecede eğlendi

Kahramanmaraş’ta avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Baro tarafından organize edilen Hukuk Balosu’nda buluştu.

06 Nisan 2018 - 03:51

Hünkar Düğün Salonunda düzenlenen programda iyi vakit geçiren avukatlar, gecenin ilerleyen saatlerinde Türk pop müziğinin başarılı isimlerinden Bendeniz’in sahne aldığı Hukuk Balosu’nda hem dans ettiler hem de doyasıya eğlendiler.

Gece de bir konuşma yapan Baro Başkanı Vahit Bağcı, “Emekli yada diğer sebeplerle aramızdan ayrılan çok kıymetli meslektaşlarımıza da bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyor, Türk adaletine yapmış oldukları üstün hizmet ve katkılar için teşekkür ediyorum” dedi.


Bağcı, “Başkanlığını yapmış olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum Kahramanmaraş Barosu geçmişten günümüze hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve demokrasiye inanan; temel hak ve hürriyetlerin korunması konusunda özveriyle çalışan ve her dönemde dik bir duruş göstererek avukatlık mesleğine katkıda bulunan saygın bir durum olmuştur.”

Başkanlığım döneminde her yıl avukatlar günü için çeşitli hazırlıklar ve görüşmeler yapıldığını ancak gerek ilimizin gerekse ülkemizin geçirdiği zor badireler ve şehitlerimizin anısı ve yası sebebiyle bu şekilde bir program gerçekleştirme fırsatı bulamadıklarını belirten Bağcı, “Bu nedenle bugün burada bizi yalnız bırakmayan, bir araya gelmemize fırsat veren ve desteklerini esirgemeyen siz değerli meslektaşlarımıza bir kez daha en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.”

 

“SAVUNMA OLMADAN ADALET, ADALET OLMADAN DA DEVLET OLMAZ”

“Bildiğiniz üzere 5 Nisan günü Türkiye Barolar Birliği’nin Mayıs 1987 Tekirdağ Genel Kurulu’nda Avukatlar günü olarak kabul edilmiş ve o tarihten itibaren tüm barolarımız tarafından, her yıl 5 Nisan, ‘Avukat günü’ olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden Bağcı şunları dile getirdi: “5 Nisan Avukat günü, biz avukatların, yani savunmanın günüdür. Savunma gibi kutsal bir makamın pratikteki en büyük tezahürü avukatlardır. Savunma makamı adalet mekanizmasının kurucu unsuru ve hatta belki en önemlisidir. Çünkü savunma olmadan adalet, adalet olmadan da devlet olmaz. Adalet, mülkün yani ülkenin temelidir. Demek ki yargının kurucu unsuru olan savunma ve avukatlar bu ülkenin temek taşları arasındadır. Dolayısıyla savunma ve avukatlar hedef alınarak yapılmış olan her hareket, aslında bu ülkenin temel taşlarına, dinamiklerine ve adalete yapılmış bir harekettir.”

 

“HER MAKAM ADALETE, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE, VİCDANA RİAYET ETMEKTE MİDİR?”

Devlet denen mekanizma adaletle kaim olunacağının altını çizen Bağcı sözlerine şöyle devam etti: “Adalet ise Mevlana’nın dediği gibi ‘Her şeyi yerli yerine koymak’ demektir. Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig adlı eserinde yöneticilere ‘Eğer devletinin sürekli olmasını istiyorsan; adaletle iş görmeye gayret et, zulüm etme’ şeklinde öğüt vermektedir. Bu söylenenler, yazılan ve çizilenler elbette çok güzeldir. Konuşurken kulağa hoş gelmekte, kağıt üzerinde herkesi mutlu etmektedir. Peki gerçekte de böyle midir? Her makam adalete, hukukun üstünlüğüne, vicdana riayet etmekte midir? Eğer bir gün bu sorulara olumlu cevaplar verebiliyorsak biliniz ki bu, biz avukatlar sayesinde gerçekleştirilmiş demektedir.”

 

“BİZLER DEVLETİMİZDEN VE MİLLETİMİZDEN YANA OLANLARIZ”

“Direnerek, mücadele ederek, savaşarak; Hak Adalet ve Özgürlük isteyerek; Boyun eğmeyerek, kimsenin efendisi veya hizmetkarı olmayıp dimdik durarak elde edilmiş onurlu bir mücadelenin sonucu olmuştur. Biliyorum ki bu ortamda bulunan her bir meslektaşım adaletin kaim olması için mücadele etmeye hazır ve nazırdır. Bizler devletimizden ve milletimizden yana olanlarız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın kaidesini kendisine şiar etmiş kişileriz. Devlet için vazgeçilmesi mümkün olmayan adaletin tecellisi için bizler yani savunma üzerine düşeni her daim yaptığı gibi yine yapacak ve hakkın yerine getirilmesi vazifesinden asla geri durmayacaktır.”

 

“15 TEMMUZ 2016 DÜNYAYA DERS NİTELİĞİNDE BİR MESAJ VERİLMİŞTİR”

Bildiğiniz üzere ülkemiz 15 Temmuz 2016 yılında hain bir darbe girişimi yaşadığını söyleyen Bağcı, “Bu girişim büyük Türk milletinin istiklali ve istikbali için silahların karşısına çıkarak inancın tanktan tüfekten daha büyük olduğunu göstererek püskürtülmüş ve adeta dünyaya ders niteliğinde bir mesaj verilmiştir. Türkiye 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında dostunu, düşmanını, yanında olanı, karşısında olanı, özellikle pusuda bekleyenleri büyük ölçüde görmüş ve tanımıştır. Bu vesileyle 15 Temmuz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum” diye konuştu.

 

“HAKİKATİN GÜN YÜZÜNE ÇIKMA GİBİ, KÖTÜ BİR ÖZELLİĞİ VARDIR”

FETÖ denilen bu hain örgüt her kuruma sızdığı gibi yargıya da sızmış ve yargının altını oyduğunu söyleyen Bağcı, “Ismarlama iddianamelerle insanların lekelenmeme hakkı ihlal edilmiş, ne olduğu belirsizgizli tanıklarla ve yasadışı dinlemelerle adaleti, hain işlerine alet etmişlerdir. Bir çoğu ortaya çıkmış olsa da her kurumda olduğu gibi yargıda da kripto FETÖ’cüler bulunmakta ve ortaya çıkarılmaktadır. Ben eminim ki er ya da geç her şey bütün aydınlığıyla ortaya çıkacaktır.  Çünkü hakikatin, gün yüzüne çıkma gibi, kötü bir özelliği vardır. Ve her şey apaçık ortaya döküldüğünde milletten yana olanlar, alnı ak, başı dik olarak gezecektir.”

 

“AVUKATLAR ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ İÇİN MÜCADELE EDER”

Avukatlar dünyanın her yerinde, kaba gücün yerine merhameti, adaleti, hakkaniyeti koyan, insanoğluna diğerlerinin hakkına, mülkiyetine, hürriyetine saygıyı öğrettiğini belirten Bağcı sözlerine şöyle tamamladı: “Eski Yunanda kölelerin, Roma’da esirlerin özgürlüğü için savaşan, İnsan Hak ve Özgürlükleri bildirgesini yazan, Kölelikten Kurtuluş Bildirgesini yayımlayan, Masumu koruyan, düşeni kaldıran, adaletsizliğe karşı çıkan, Özgürlük için savaşan, Irk, renk, cinsiyet ya da din ayrımı yapmaksızın insanlığın eşitliği için çalışan, Eşitlik, özgürlük ve barış için mücadele eden kimselerdir. Bu kimlerin er veya geç, tarihin tanıklığında üstün çıkacağına olan inancımız tamdır.

Bu vesileyle 5 Nisan Avukatlar gününüzü bir kez daha kutluyor, tüm yargı camiası adına adil bir yıl olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. (ZEKİ DEMİR)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x