Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage KSÜ’yü...

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage KSÜ’yü Ziyaret Etti

6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye ziyaret gerçekleştiren Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage KSÜ’yü ziyaret etti.

06 Ekim 2023 - 04:15

KSÜ Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Miles Armitage, Türkiye Ragbi Lig Derneği Başkanı Gürol Yıldız, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay katıldı. Ziyarette KSÜ Rektör Yardımcıları, KSÜ Genel Sekreteri ve KSÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Ökkeş Alpaslan Gençay’da yer aldı.

Ziyarette Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage son yıllarda Türkiye Avusturalya ilişkilerinin ivme kazandığını belirterek asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde Avusturalya halkının Türk halkının yanında olduğunu maddi manevi yardımlar yapmak için gayret ettiklerini bugün de burada bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletmek ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine destek olmak istediklerini belirtti.

Ziyaretin ardından Avustralya Ulusal Ragbi Lig (National Rugby League) desteği ve Türkiye Ragbi Lig Derneği aracılığı ile oluşturulan fondan alınan formalar, rugby topları ve çeşitli hediyelerin yer aldığı konteynerin açılışı yapıldı.

Ankara’dan gelen Türk Ragbi 13 oyuncularının da katıldığı etkinlikte Büyükelçi Armitage, Rektör Yasım ve öğrenciler Ragbi 13 oynadılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yasım, "Bugün burada Avustralya Ulusal Ragbi Liginin desteği Türkiye Ragbi Lig Derneği aracılığı ile Üniversitemizde ragbi sporunu tanıtan önemli bir açılışı gerçekleştirdik. Deprem sonrasında ülkemizin ve dünyanın çeşitli kuruluşlarından çok anlamlı destekler aldık. Depremin ardından bu desteklerin de katkılarıyla kısa zamanda ayağa kalktık. Bu anlamda Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage eşliğinde Üniversitemize ziyaret gerçekleştiren Türkiye Ragbi Lig Derneği Başkanı Gürol Yıldız, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri ve katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Misafirperverliği için Rektör Yasım’a teşekkürlerini ifade eden Büyükelçi Armitage Kahramanmaraş’ta ve KSÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek KSÜ Rektörü Yasım’a plaket ve National Rugby League takımlarına ait forma hediye etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay da Rektör Yasım’a Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Forması hediye etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage ve beraberindeki heyete ziyaretin anısına Kahramanmaraş geleneksel el sanatlarının güzel örneklerinden çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x