Bağrıaçık: “5 Nisan eşsiz bir kahramanlık örneğidir”

Bağrıaçık: “5 Nisan eşsiz bir kahramanlık örneğidir”

İB Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bağrıaçık, 5 Nisan Madalya günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bağrıaçık, “5 Nisan, kurtuluş mücadelesinin bir şehirden bir ülkeye yayıldığı gün, 5 Nisan Maraş halkının gösterdiği eşsiz kahramanlığın Büyük Millet Meclisinde tescillendiği gündür.”

05 Nisan 2022 - 03:19

İB Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bağrıaçık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarafından Kahramanmaraş’a verilen İstiklal Madalyası’nın gurur kaynağı olduğunu söyledi.

97. yılında ilk günkü gururla madalyayı taşıdıklarını ifade eden Bağrıaçık, mesajını şu şekilde sürdürdü: “Maraş; tüm zorluklara rağmen kutsalına sahip çıkmıştır. Düşman işgaline son veren ecdadımız, aynı zamanda tüm dünyaya örnek olacak eşsiz bir kahramanlık örneği göstermiştir. Kahraman şehrimizin bu mücadelesi, TBMM tarafından üstün başarı olarak görülmüş, 5 Nisan 1925’te İstiklal Madalyası verilerek bu büyük zaferimiz taçlandırılmıştır.

5 Nisan madalya günü, günlerden bir gün değildir. 5 Nisan, kurtuluş mücadelesinin bir şehirden bir ülkeye yayıldığı gün, 5 Nisan, bir halkın bir millete umut olduğu gün, 5 Nisan Maraş halkının gösterdiği eşsiz kahramanlığın Büyük Millet Meclisinde tescillendiği gündür.

Bu vesileyle 5 Nisan Madalya günümüzü tebrik ediyor; bu toprakları bizlere vatan kılan şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x