Bakan Kirişci Arasta’da muhtarlarla buluştu: Yepyeni bir...

Bakan Kirişci Arasta’da muhtarlarla buluştu: Yepyeni bir Kahramanmaraş’ı inşa edeceğiz

Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde EXPO 2023 Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirilen Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Tek ses olacağız, tek yürek olacağız ve Kahramanmaraş’ımızı en kısa sürede ayağa kaldırıp, ihya ve inşasını tamamlayacağız. Şehir böyle de olabilirmiş diyebileceğimiz yepyeni bir Kahramanmaraş’ı inşa edeceğiz” dedi.

12 Mayıs 2023 - 13:31

Tarım ve Orman Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde EXPO 2023 Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirilen Muhtarlar Buluşması’na katıldı.

Buluşmaya, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in yanı sıra Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ramazan Gürbak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve kentin dört bir yanından çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Bakan Kirişci ve davetlileri kapıda karşılayan Başkan Mahçiçek, tek tek selamlaşarak muhtarlarla sohbet edip, talep ve sorunları dinledi.

“Bugün kırılmanın değil, ülkemizin ve liderinin mücadelesine destek olma günüdür”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara’ının açılış konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mahalle muhtarlarıyla iş birliği içerisinde Onikişubat’a çok ciddi hizmetler kazandırdıklarını söyledi.

14 Mayıs seçimlerine değinen Başkan Mahçiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dünya lideri olduğuna dikkat çekerek, “Değerli muhtarlarımızla bugüne kadar Onikişubat’ımıza çok ciddi hizmetler yaptık. Allah ömür verdiği sürece hizmetlerimiz devam edecek. İşin doğrusu şu; bizim başımızda bir dünya lideri var Allah’a şükür. O dünya lideri hem ulusal hem de uluslararası düzeyde emperyalistlerle mücadele ediyor. Hepsi Türkiye’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak için seferber olmuşlar. Bize düşen ne? O mandacılara karşı bir bütün olarak liderimizin etrafında yer alıp hedeflerini yerle bir etmek. Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin gücüyle ayakta kalacağını hep beraberce ispat edeceğiz. Şahsımız da dahil olmak üzere birbirimize karşı kırgınlıklarımızı bir kenara bırakalım. Bugün kırılmanın değil, ülkemizin ve liderinin mücadelesine destek olma günüdür. Bunun dışında bir şey düşünürsek Allah için vebal alırız. İnşallah pazartesi günü zaferimizi hep beraber kutlayacağız. Bunun için gecemizi gündüzümüze katmamız lazım, gidip tek tek kapılarını çalalım, oy kullanmalarını sağlayalım” dedi.

“Tevazu, işbirliği ve çalışmadan asla taviz vermeyeceğiz”

Konuşmasına mahalle muhtarlarının önemine değinerek başlayan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ise 8 milletvekili adayı olarak seçildikleri takdirde tevazu, işbirliği ve çalışmadan asla taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Kahramanmaraşa’ın kısa sürede inşa ve ihya edilmesi gerektiğini vurgulayan Kirişci, “

Muhtarlarımız, bizim birer uç beyimiz, devletimizin de vatandaşlarımızla temas noktalarısınız. Sizlerin bu sorumluluklarınızın farkında olduğunu biliyorum. Değerli kardeşlerim, biz 8 milletvekili adayıyız. Ben 45 yıl sonra bu memlekete gelip, sizlerin temsili noktasında vekaletinizi almak üzere milletvekili adayı olarak aranızda bulunuyorum. 45 yıl bu şehirden uzak kalmak, bu şehre özlemimizi ve çalışma azmimizi artırıyor. Annemin, babamın, büyüklerimizin mezarının olduğu bir şehre hizmet etmek ayrı bir mutluluk olacak. Bizim 8 milletvekili adayının yapacağı yegane şeylerin birincisi tevazudur. Kibir, kasıntı, kuruntu yanımızdan asla geçmeyecek. Bizi şahsın tanıyanlar zaten bunu bilir, hep birlikte yapıyor olmamız daha anlamlıdır. İkinci olarak ne olursa olsun 81 ilin kendi içinde yarıştığını hepimizin bilmesi lazım. Nasıl ülkeler yarışıyorsa, iller, ilçeler de rekabet etmek zorunda. İlçeler arasında nasıl bir rekabet varsa, Kahramanmaraş’ın da iller arasında bir rekabete muhatap olduğunu bilmenizi isterim. Biz bir sanayi, tarım şehriyiz. 11 ilde 104 milyar dolarlık bir zararın olduğu ortamda, rekabet muhtarlarımıza da düşüyor. Bu rekabet, daha iyisini yapma noktasında olmalı. Birbirimizin ceketinden, pantolonumuzun paçasından çekmeyeceğiz. Bu şehirde sizlerin vekaletini taşıyanlar olarak iş birliğinden taviz vermeyeceğiz. Çünkü bu şehrin kısa sürede ihyası ve inşası gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Yepyeni bir Kahramanmaraş’ı inşa edeceğiz”

İnsanlara hizmeti ibadet aşkıyla yaptıklarını dile getiren Kirişci, sözlerine şu şekilde devam etti, “Biz sizlere hizmeti ibadet aşkıyla yapan insanlarız. Kendimizi bu memlekete ve bu millete vakfetmiş insanlarız. Dolayısıyla iş birliği içerisinde çalışma mecburiyetimiz var. Bunu nasıl yapacağız, işte uç beylerimiz olan sizler aracılığıyla. Çünkü siz biliyorsunuz ki bir uyum ve ahenk olursa mahallelerinize daha çok hizmet gelir. Üçüncüsü ki, o da çalışmak. Bizim çalışmaktan başka işimiz yok. Bu şehir deprem sonrası yeni normale kendini adapte etmeli. Pandemi ve savaşların ardından deprem bizim üçüncü normalimiz. Kalıcı konutlarımız, iş yerlerimiz, ahırlarımız, diğer sosyal donatılarımız, kültürel ve tabiat varlıklarımızın ihya ve inşasını yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar, bunu yaparsa AK Parti yapar. Tek ses olacağız, tek yürek olacağız ve Kahramanmaraş’ımızı en kısa sürede ayağa kaldırıp, ihya ve inşasını tamamlayacağız. Şehir böyle de olabilirmiş diyebileceğimiz yepyeni bir Kahramanmaraş’ı inşa edeceğiz.”

Bakan Kirişci, istişareye önem verdiklerini belirterek, muhtarlar ve STK’larla sık sık bir araya geleceklerini vurguladı.

Programda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de bir selamlama konuşması yaptı.

Bakan Kirişci, programında devamında mahalle muhtarlarının sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü