Bakırcılık, İlber Ortaylı ile hayat buluyor

Bakırcılık, İlber Ortaylı ile hayat buluyor

Kahramanmaraş’ın bakır işleme ürünleri Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın fikirleriyle hayat buluyor.

25 Ekim 2017 - 03:01

Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşı’da uzun yıllar bakırcılık işiyle uğraşan Mustafa Tepebaşı, yapmış olduğu çalışmalarla tarihe ışık tutmasının yanı sıra, Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan almış olduğu fikir alışverişiyle de bakır işlemeciliğine ayrı bir boyut kazandırıyor.

Yerli yabancı turistlerin en uğrak mekanlarından biri olan tarihi kapalı çarşıda esnaflık yapan Tepebaşı adından sıkça söz ettirmiş filmlere de ürün veriyor.

 

“KÜLTÜRÜMÜZÜ DÜNYA’YA TANITIYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı külliyesine kadar ürün verdiğine dikkat çeken Tepebaşı:“Yapmış olduğumuz bakır işleme ürünlerinde Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan fikir alışverişinde bulunuyorum. Yapmış olduğumuz bu bakış işletmeciliği tarihimizi yansıtıyor, yanlış bir şey yapmak istemiyoruz. O yüzden İlber hocamızın fikirleri bizim için çok önemli. Kendisinin yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizim daha önce Cumhurbaşkanlığı külliyesine ürünlerimiz gitti. Fetih 1453 filmi, Diriliş Ertuğrul dizisine A'dan Z'ye bütün bakır ürünlerini biz yaptık. Bu ürünlerimizde birebir Osmanlı’yı ve Selçuklu’yu yaşatıyoruz.  Biz her ay sonunda önümüzdeki ayda başarımızı ve kalitemizi daha fazla nasıl artırabiliriz, anlayışıyla halkımıza hizmet veriyoruz. Yurtdışından siparişlerimiz oluyor. Otel, kafe ve düğün salonuna ürün tahsisi yapıyoruz. Bu mekanların duvarlarında Selçuklu ve Osmanlı motiflerini yaşatıyoruz. Tabi buraları A'dan Z'ye her şeyini yapıp teslim ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan'a paşa mangalı hediye ettik. Tabi daha önce Cumhurbaşkanımıza ve bakanlara çeşitli hediyeler takdim ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bize çok destekleri oluyor” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın