Bakkallar Odası O Kanun Teklifinin Geri Çekilmesini İstiyor!

Bakkallar Odası O Kanun Teklifinin Geri Çekilmesini İstiyor!

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, TBMM’de kanun teklifinde görüşülmeye başlanan ve esnaf ve sanatkârının sigarayı kara paketlerde ve kapalı dolaplar içerisinde satılmasını ön gören kanun teklifinin geri çekilmesini istediklerini söyledi.

07 Kasım 2018 - 12:23

TBMM’de görüşülen kanunun yasalaşması halinde kaçak sigara satışının artacağına dikkat çeken Başkan Özsoy, “Bu sadece sigaranın satışında değil, kacak sigaranın daha çok satılacağını düşünüyoruz. Küçük esnafın %60 cirosu sigara üzerinden kazanıyor. Şuanda küçük esnaf ekonomik kriz içinde zor ayakta duruyor. Bu kanunların çıkması sonucunda küçük esnaflar gerçekten zor durumda kalacak.” Dedi.

“Milletvekillerimizden destek bekliyoruz”

Küçük esnafların zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Özsoy, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Milletvekillerin bu öneriyi geri çekmesini istiyoruz yoksa küçük esnaf iyice ekonomisi kötüye gidecek bundan dolayı milletvekillerinden destek istiyoruz. Bu küçük esnaf her zaman vergisini ödemiştir.  Ekonomik olarak küçük esnaf bitmiş durumda yani şuan esnafın en zor anları ama esnaf ve sanatkârlar ailenin kültürü ile geldiği için bugün az çok demeden aldığı 20 TL ile kazandığı küçük paralar ile Allah bereket versin diyerek esnaflık ruhuna yakışır bir şekilde esnaflık yapıyorlar.  Bizim en büyük rakibimiz süper marketler ve büyük marketler. Biz olmasak ondan alınan mallara gücünüz yetmez. Onlardaki ürün 99 kuruşsa bizde 1 TL aradaki fark 1 kuruş burada küçük esnafı koruması gerek vatandaşların. Küçük esnaflarımızda veresiye vardır bu yüzden küçük esnafa dönüşler başladı. Kahramanmaraş’ta bakkallar odası olarak en büyük oda biziz. Türkiye genelinde ve Kahramanmaraş’ta da olsun en büyük oda bizim. Şuan bakkallar odasının 1700 civarında üyemiz bulunmakta. Gün geçtikçe de üye sayımız artmaktadır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x