BAL’a veda eden Sakaryaspor’un BAL grafiği

BAL’a veda eden Sakaryaspor’un BAL grafiği

2010 yılında statü değiştirilerek kurulan Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a, bu yıl ilk kez iki mahalle takımı yükselerek Kahramanmaraş'ta bir ilki gerçekleştirdiği 2016-2017 sezonunda Sakaryaspor BAL’a veda etti.

20 Nisan 2017 - 15:29

2016-2017 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Kahramanmaraş’ın 3 takımının yer aldığı Ligde

Sakaryaspor Ligi 9 puanla ligi 13. Sırada tamamlayarak küme düştü. Bu sezon hedeflerini Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen iki takımın mücadelesi nefesleri kesti. Yenen takımın BAL’a çıkacağı karşılaşmaya taraftarlarda yoğun ilgi gösterdi. Batıpark futbol sahasında oynanan maçta her iki takımda oynadığı futbol ile göz doldururken, Geçtiğimiz hafta FidansporBAL’a çıkmayı garantilemiş, Sakaryaspor ise Dumlupınarspor’u 1-0 devirerek BAL’A yükselen 2. Takım olmuştu. Elbistan Belediyespor’un küme düşmesi sonucu gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig’de Fidanspor ve Sakaryaspor takımları mücadele etti.  2010 yılında statü değiştirilerek kurulan Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a, bu yıl ilk kez iki mahalle takımı yükselerek Kahramanmaraş'ta bir ilki gerçekleştirdi.  Geçtiğimiz sezon 3. Lig yükselme Bölgesel amatör (BAL) ligi ekiplerinden Fidanspor ve Sakaryaspor’un ilk defa katılacağı şehirde sevinç yaşattı. 3. Ligdeki temsilcimiz 1920 Maraşspor (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor)’unda Profesyonel lige veda etmesi Kahramanmaraş halkını üzerken bu durumda BAL’da 3 takımımız mücadele etti. 3 Takımımızın mücadele ettiği BAL’da ligin son haftaları tad vermedi.  Geçen sezon 12 Grupta oynatılan BAL’da bu sezon grup sayısı artarken TFF’nin uygulamaya koyacağı 4. Lig Statüsü ne zaman uygulamaya konulacağı da merakla beklenen konular arasında yer aldı. Ligde zor günler geçiren Sakaryaspor’da yine Fidanspor gibi geçtiğimiz sezon 1. Amatör Küme Play-Off maçlarında ikinci olarak BAL’a çıkmıştı. Lige oldukça genç ve tecrübesiz futbolcularla başlayan Sarı-siyahlılar, bu sezon BAL’da oynadığı 24 maçtan 3 galibiyet, 21 mağlubiyet alarak 9 puanla ligi 13. Sırada tamamlayarak küme düştü. Sakaryaspor, gelecek sezon Kahramanmaraş 1. Amatör Küme de mücadele edecek. İlk haftayı Bay geçiren temsilcimiz Sakaryaspor’un BAL’daki grafiği şu şekilde oluştu;   

2. HAFTA SAKARYA’DAN BAL’A KÖTÜ BAŞLANGIÇ (2-0 )

Geçen haftayı dinlenerek geçiren Kahramanmaraş'ın Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcilerinden Sakaryaspor, Şanlıurfa 11 Nisanspor ile deplasmanda karşı karşıya geldiği maçta kötü bir bağlangıçla ev sahibine 2-0 mağlup oldu. Gap Arena 1 Nolu Sentetik Sahasında oynanan karşılaşmanın gollerini 53. dakikada Necati Karadağ (P), 69. dakikada ise Yakup Başkurt kaydetti.

3. HAFTA SAKARYA KÖTÜ GİDİŞE DUR DİYEMEDİ (0-1)

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Sakaryaspor kendi saha ve seyircisi önünde 62 Peltekspor’a 0-1 mağlup oldu. Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Sakaryaspor, ligin 3. haftasında 62 Peltekspor ile karşı karşıya geldi. 3. maçında ilk kez taraftarları karşısına çıkan Sakaryaspor 62 Pertekspor ile karşı karşıya geldi ve 10 dakikada yıkıldı.

4. HAFTA SAKARYA İÇERİDEDE, DIŞARIDA DA AYNI!..( 3 - 0)

Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Lig (BAL)’da temsil eden Kahramanmaraş Sakaryaspor iç sahada ve dış sahada kötü gidişatını sürdürerek yokları oynadı. Bölgesel Amatör Lig 2.grup 4. Hafta maçında Şehit Kamil İlçe stadında oynanan maçta Şehit Kamil Belediyespor Kahramanmaraş Sakaryasporu 3-0 yendi. Müsabaka Şehit Kamil Belediyespor’un 3-0 üstünlüğü ile bitti. Kahramanmaraş Temsilcisi Sakaryaspor ise şehre eli boş dönüş yaptı. 

5. HAFTA SAKARYA GALİBİYETİ TADAMADI! (0 - 3)

Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Sakaryaspor kendi evinde Malatya İnönü Üniversitesi spor’a 0-3 mağlup oldu. Batıpark stadında oynanan mücadelenin ilk yarısında Malatya ekibi 0-1 önde kapatırken 2. yarıda fark açıldı ve Malatya ekibi skoru 0-3 yapmasını bildi. Ligde henüz puan alamayan Ligde zor günler geçiren ve bir türlü galibiyete ulaşamayan temsilcimiz Sakaryaspor, 0-3 mağlup oldu.

6. HAFTA SAKARYA HOCASIZ KAZANDI (2 - 3)

Bölgesel Amatör ligin 6. haftasında Sakaryaspor, Deplasmanda Elazığ Dsispor'u mağlup ederek puanla tanıştı. Artık ligde kaybetmeye tahammülü kalmayan Kahramanmaraş temsilcisi, ligin 6. Hafta maçında Elazığ DSİspor’a konuk oldu. Mutlak 3 puan parolası ile sahaya çıkan, ligde aradığı sonuçları bir türlü alamayan ve oynadığı 4 maçta gol dahi atamayan Sakaryaspor, Elazığ Dsispor karşısında ilk yarı 2-1 yenik kapattı. İkinci yarıda maçı bırakmayan temsilcimiz maçı 3-2 getirdi ve ilk galibiyetini aldı. Sakaryaspor'un gollerini Ozan Kürtül (2) ve Hanifi Demir attı, maçın 90. dakikasında Kubilay Taş kırmızı kart yedi.

7. HAFTA SAKARYA DERBİDE MAĞLUP (2 - 4)

Kahramanmaraş Derbisi olarak nitelendiren ve Ligin 7’inci haftasında karşılaşan BAL’temsilcilerimizin mücadelesinden 1920 Maraşspor galip çıktı. Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de Kahramanmaraş'ı temsil eden Sakaryaspor ile 1920 Maraşspor Batıpark stadında kozlarını paylaştı. BAL’ın 7. Haftasında Temsilcilerimizden Sakaryaspor ile 1920 Maraşspor karşı karşıya çarpışarak puan çıkarmanın arayışına girdi. Geçen hafta 2 ekibinde haftayı 3 puanla kapatması ile takımlarda moral ve motivasyon yerine gelirken 2 ekipte de çalışmalar sıklaştı ve hedef 3 puan olarak belirlemişti. oldukça gol duellosuna dönüşen karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 sona erirken ikinci yarıda 2 gol bulan konuk ekip 1920 maraşspor karşılşamayı 2-4 kazanmasını bildi.

8. HAFTA SAKARYA 2. DERBİDE DE MAĞLUP (9-1)

Kahramanmaraş Derbisi olarak nitelendiren ve Ligin 8’inci haftasında karşılaşan BAL’temsilcilerimizin mücadelesinden Fidanspor galip çıktı. Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de Kahramanmaraş'ı temsil eden Fidanspor ile Sakaryaspor Batıpark stadında kozlarını paylaştı. Oldukça gol duellosuna dönüşen karşılaşmanın ilk golü Sakarya ekibnden gelirken Fidanspor ise ardı ardına bulduğu gollerle rakibini sahaya kümdü. Bölgesel Amatör ligde mücadele eden Sarı Yeşil'li Fidanspor, Sarı Siyah'lı Sakaryaspor'u 9-1 yendi. Batıpark stadında oynanan mücadelede Sakaryaspor'un  1-0 öne geçmesinin ardından oyuna etkisini koyan Fidanspor, maçı 9-1 kazandı. Fidanspor'un gollerini Avnican 3, Uğurcan 2, Mehmet Temiz, Mehmet Gülmez, Cengiz ve Mariko attarken Maçın ilk golünü ise Sakaryaspor'dan Batuhan Karslı attı.

9. HAFTA SAKARYA KÖPRÜYÜ AŞAMADI (0-3)

Bölgesel Amatör lig (BAL)’de Kahramanmaraş'ı temsil eden Sakaryaspor, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor’a 0-3 mağlup oldu. Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Sakaryaspor, KAraköprü Belediye spor ile karşı karşıya geldi. Batıpark stadında oynanan mücadelenin ilk yarısında Şanlıurfa ekibi 0-1 önde kapatırken 2. yarıda fark açıldı ve Şanlıurfa ekibi skoru 0-3 yapmasını bildi. Ligde 3 puanı bulunan ve Ligde zor günler geçiren ve bir türlü galibiyet serisine geçemeyen temsilcimiz Sakaryaspor, 0-3 mağlup oldu.

 10. HAFTA SAKARYASPOR’DA HÜSRANA DEVAM! (3 - 0)

Bölgesel Amatör ligde genç kadrosuyla mücadele eden ve son iki haftada 12 gol yiyen Kahramanmaraş temsilcisi Sakaryaspor, 2. grupta zirve yarışı veren Adıyaman 1954 Sporun konuğu oldu. Adıyaman Atatürk Stadında Adıyaman 1954 spor kendi sahasında ağırladığı Kahramanmaraş Sakarya Spor’u 3-0 mağlup etti. Adıyaman 1954 Spor, doksan dakika boyunca üstün oynadığı maçtan 3-0 galip ayrıldı. Adıyaman Atatürk stadındaki mücadelede Temsilcimiz Sakaryaspor, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Adıyaman 1954 sporun gollerini Tuğay Komşu, Anıl Bircan ve Ahmet Tuna kaydetti.

11. HAFTA SAKARYA 0 - 3 ARABAN BELEDİYESPOR

Geçen sezon Play-off’lardan BAL’a çıkış yapan Sakaryaspor lige geç başlaması ile birlikte ligde genç ekiple birlikte göz doldururken ligde de zor günler geçiren ekiplerimiz arasında yer alan Sakaryaspor kendi saha ve seyircisi önünde Gaziantep ekibine 0-3 mağlup olarak kötü gidişata dur diyemedi.

12. HAFTA SAKARYA GALİBİYETİ UNUTTU (7 - 0)

Bölgesel Amatör Lig(BAL) 2.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor sahasında karşılaştığı Kahramanmaraş Sakaryaspor’u 7-0 mağlup etti. Bölgesel Amatör Lig(BAL) 2.Grup’ta oynanan 12'inci hafta mücadelesinde lig ikincisi durumundaki Malatya Yeşilyurt Belediyespor, kendi sahasında Kahramanmaraş Sakaryaspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maç genelinde üstün bir oyun sergileyen Malatya temsilcisi Erdal (Dk. 9), Meye ( Dk 12,15, 87), Tolga (Dk. 20), Alfonso(Dk. 88) ve Cuma’nın ( Dk. 90) attığı gollerle farka gitti.

13. HAFTA SAKARYASPOR BİLDİĞİNİZ GİBİ (2 - 4)

Bölgesel Amatör lig 2 grupta 12. hafta maçında temsilcimiz Sakaryaspor Elazığ Yolspor'a Batıpark futbol sahasında 4-2 mağlup oldu. Maçı yöneten hakem Onur Bingöl Sakaryaspor'u çaldığı yanlış düdüklerle Sakaryaspor'u bitirdi. özellikle ikinci yarı hatalarına devam eden Ankara Bölgesi hakemi Onur Bingöl Yolspor'un kazanması için edata çaba safr etti ve istediği amaca çok rahat ulaştı. ilk yarıda gördüğü kırmızı kart ile sahada 10 kişi kalan Sakaryaspor maçın ikin yarısının bitimine son 15 dakika kala defans oyuncusunun rakip ceza sahası içerisinde girmiş olduğu ikili mücadele ayak bileğini burkarak oyun dışı kalırken son rakip yol spor 3 gölünü de resmen ofsayttan topu filelere göndererek skoru 3-1 taşıdı. 4 gol ise ceza sahası dışında kullanılan top ceza sahası içerisinden şut çeken rakip oyuncu topu bir kez daha filelere gönderdi ve Hakem 90 dakikanın bitiş düdüğünü çaldı.

15. HAFTA SAKARYA EVİNDE GÜLDÜ (1-0)

Ligde zor günler geçiren Sakaryaspor 2. Devreye 3 puanla başladı. Bölgesel Amatör lig 2.grupta mücadele eden Sakaryaspor, 11 Nisanspor'u ağırladı. Ligde 3 puanla zeminde yer alan ve zor günler geçiren Sakaryaspor ligin 2. yarısına 3 puanla başlayarak puanını 6’ya çıkardı. Sakaryaspor maçı 1-0 kazanarak hayat bulan taraf oldu

16. HAFTA ERTELEME MAÇINI PERTEK KAZANDI (2-1)

Bölgesel Amatör ligde Sakaryaspor, 16.haftada erteleme maçında Pertek ilçe stadında 62 Pertekspor'a 2-1 mağlup oldu. Bölgesel Amatör ligde 2 grupta mücadele eden Sakaryaspor, Pertek ilçe stadında 62 Pertekspor maçının kötü hava şartları nedeni ile iptal edilmesinin ardından maçın ertelenme tarihi belli olması ile birlikte önemli müsabaka için Tunceli’ye gitti. Sakaryaspor 61.dakikada Hanifi Sıddık Demir'in penaltıdan attığı golle 0-1 öne geçti. Zorlu geçen müsabakanın 88.dakikadasında ev sahibi 62 Pertekspor da Kenan Ağgül'ün penaltıdan attığı golle beraberliği yakaladı. Konuk ekip Sakaryaspor, 62 Pertekspor'dan Serkan Çiçek'in 90+2.dakikada attığı gole engel olamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

17. HAFTA SAKARYASPOR 0 - 1 ŞEHİT KAMİL BELEDİYESPOR

Bölgesel Amatör lig 2.grupta mücadele eden Sakaryaspor, evinde Gaziantep Temsilcisi Şehit Kamil Belediyespor’u ağırladı. Batıpark Futbol sahasında oynanılan ve oldukça maça hızlı başlayan ev sahibi Sakaryaspor kontra ataklarla rakibinin kalesini ilk 10 dakikalık bölümde abluka altına almayı başardı.

ev sahibi Sakaryaspor’da pas trafiği ve rakibi baskıya boğarken ilk yarının normal süresi 0-0 eşitlikle tamamlanırken müsabaka hakemi 3 dakika maça ilave etti. 3 dakikalık ilavede Şehit Kamil ekibi sol kanattan geliştirdiği atak sonucunda Aydın İnanç’la gole ulaştı ve soyunma odasına 0-1 üstünlükle girdi.

18. HAFTA SAKARYASPOR SINAVI GEÇEMEDİ (3 - 2)

Bölgesel Amatör Lig(BAL)de 2. Grupta Mücadele eden Sakaryaspor Ligin 18.haftasında Deplasmanda İnönü Üniversitesi Spor'a 3-2 mağlup oldu. Ligin 18. Haftasında zorlu bir müsabakaya çıkan temsilcimiz zorlu mücadelede rakibini zorladı ama bir türlü istediği sonuca ulaşamayarak mağlup oldu. 3 puanı 3 golle alan ev sahibi İnönü Üniversitesispor’un gollerini 21’nci dakikada penaltıdan Ramazan, 46’da Kerem Özdemir, 80’de ise Fatih Sakin attı. Sakaryaspor’un gollerini ise Mahmut Küçük ve Aykut Gündeş’li kayıt etti.

19. HAFTA SAKARYA 2 GOLLE 3 PUANI KAPTI (2 -1)

Bölgesel Amatör lig 2.grupta mücadele eden Sakaryaspor, evinde Elazığ Temsilcisi DSİspor’u 2-1 mağlup etti. Ligde 6 puanla zeminde yer alan ve zor günler geçiren Sakaryaspor 3 puanı 2-1 mağlup etti. 2. Yarının başlaması ile birlikte 2. Yarının ilk maçında da dinlenen Sakaryaspor puan toplayıp BAL’da kalıcı olmanın peşine düştü. 19 Şubat Pazar günü sahasında Elazığ DSİ Spor’u ağırlayan Kahramanmaraş ekibi 2-1’lik galibiyetle 3 puanın sahibi olmasını bildi.

20. HAFTA DERBİNİN GALİBİ 1920 MARAŞSPOR OLDU (3-0)

Kahramanmaraş Derbisi olarak nitelendiren ve Ligin 20’inci haftasında karşılaşan BAL’temsilcilerimizin mücadelesinden 1920 Maraşspor galip çıktı. Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta mücadele eden 1920 Maraşspor Hanefi Mahçiçek Stadyumunda konuk ettiği maçta Cemil Karakum’un attığı 3 golle 3-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

21. HAFTA DERBİDE SON DAKİKA GOLÜ (0-1)

Kahramanmaraş derbisi olarak görülen ve her iki takımında acil puana ihtiyaç duyduğu Kahramanmaraş derbisinin son dakikasında Fidanspor galibiyete ulaştı.

21. haftasında Temsilcilerimizden Sakaryaspor- Fidanspor ile karşı karşıya çarpışarak puan çıkarmanın arayışına girdi. 2 ekipte de çıkışa geçmek için çalışmalar sıklaştı ve hedef 3 puan olarak belirlemişti. Her iki takımda gol yollarında etkili olmaya çalışırken Fidanspor son dakika golü ile 0-1 kazandı. Ligin ilk yarısında Kahramanmaraş Derbisi olarak nitelendiren ve Ligin 8’inci haftasında karşılaşan BAL’temsilcilerimizin mücadelesinden Fidanspor galip çıkmıştı.

22. HAFTA KARAKÖPRÜ BLD 4-0 SAKARYASPOR

Bal ligi temsilcimiz Sakaryaspor, deplasmanda konuk olduğu Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor'a 4-0 mağlup oldu. Bölgesel Amatör Lig 2. Grup temsilcimiz Sakaryaspor, deplasmanda Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor'la karşılaştı. İlk yarısında etkili bir oyun ortaya koyan kırmızı beyazlı ekip peş peşe gol pozisyonları buldu. Üç defa gole yaklaşan Sakaryaspor, ilk yarının son saniyesinde kalesinde talihsiz bir gol gördü. İkinci yarı yine oyuna etkili başlayan temsilcimiz iki sakatlık ile zorunlu oyuncu değişikliği yaptı. Adem Kabaağaç'ın da kırmızı kartla oyundan atılması sonrası etkisini kaybetti ve 4-0 mağlup oldu.

23. HAFTA SAKARYASPOR’DA HÜSRANA DEVAM! (0-7)

Bölgesel Amatör ligde genç kadrosuyla mücadele eden ve son haftalarda düşüş yaşayan Kahramanmaraş temsilcisi Sakaryaspor, 2. grupta zirve yarışı veren Adıyaman 1954 Spora 0-7 mağlup oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grupta mücadele eden Adıyaman 1954 Spor, Batıpark Futbol sahasında rakibi Kahramanmaraş Sakarya Sporu 0-7 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Kendi sahasında ağırladığı konuk ettiği Adıyaman 1954 spor’a karşın kötü bir oyun sergileyen Kahramanmaraş Sakarya Spor sahada 0-7 mağlup etti.

24.HAFTA SAKARYASPOR ARABAN BELEDİYESPOR'A MAĞLUP OLDU (5-2)

Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör ligde temsil eden Sakaryaspor ligin 24.haftasında Araban Belediyespor'a 5-2 mağlup oldu.Araban İlçe stadında oynanan maçta Araban Belediyespor'un gollerini 29.dakikada Deniz Işık, 52.dakikada Selim Dağ, 67 ve 74. dakikada Lucas Sebastian Rodriguez ve 79.dakikada Boubakar Traore attı. Sakaryaspor'un gollerini ise Hakan Yücel Firikikten ve Burak Ay kornerden attı. Kahramanmaraş Temsilcisi bu maçta da kayıp yaşayınca gerilemede kaldığı yerden devam etti ve ligden düşen ekiplerden biri oldu.

25.HAFTA SAKARYA PRESTİJDE YOKLARI OYNUYOR (4-0)

Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör ligde temsil eden Sakaryaspor ligin 25.haftasında Batıpark Sahası'nda Malatya Yeşilyurt Belediyespor'a 4-0 mağlup oldu. Önceki haftalarda aldığı sonuçlarla şampiyonluk şansını zora sokan Malatya temsilcisi Kahramanmaraş’ın Ligden düşen takımı Sakaryaspor’u 68’de Cuma, 71’de Özgür, 78’de Meye, 85’inci dakikada ise Harun’un bulduğu gollerle mağlup etmesini bildi. Batıpark futbol sahasında oynanan karşılaşmayı Alirıza Altunbakır, Aykut Çoldan, Abdullah Polat hakem üçlüsü yönetti.

26.HAFTA FARKLI YENİLGİ İLE LİGE VEDA ETTİ (11-0)

Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Sakaryaspor, ligin son haftasında Elazığ Yolspor tesislerinde Yolspor'a 11-0 mağlup oldu. Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Sakaryaspor, 26. haftasında Yolspor'a konuk oldu. Bölgesel Amatör ligden düşmesi daha önce belli olan Sakaryaspor lige farklı mağlup oldu. BAL Lig temsilcilerimizden Kahramanmaraş temsilcisi Sakaryaspor ile Elazığ Yolspor prestij için çıktığı ligin son haftasında farklı sonuca ulaşıldı. Yolspor Tesisleri’nde ligden düşmesi kesinleşen Kahramanmaraş Sakaryaspor’u konuk eden Turuncu Siyahlılar rakibini 11-0 mağlup ederek sezonu bol gollü bir maç ile tamamladı. 20’nci dakikada Zindan altın ile gol perdesini açan temsilcimiz ilk yarıyı 4-0 üstünlükle tamamladı. İkinci yarıda da gollerine devam eden Yolsporlu futbolcular 63’nücü dakikaya kadar rakip filelere tam 11 gol gönderdi. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın