BAL’da hedef galibiyet

BAL’da hedef galibiyet

Kahramanmaraş’ın 2 takımla mücadele ettiği Bölgesel amatör Ligde 1. Haftada alınan sonuç spor camiasını derinden yaralarken 2. Haftada takımlar galibiyetle tanışmak istiyor.

07 Ekim 2017 - 01:29

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde (BAL)’da Kahramanmaraş'ı temsil eden 1920 Maraşspor ve Erdağ İnşaat Dumlupınarspor çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken rotalarını galibiyet olarak belirlediler.

Geçtiğimiz sezonlara göre geçen yıl haricinde 2 takımlı bulunan Kahramanmaraş BAL’da 2017-2018 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Kahramanmaraş’ın 2 takımı yer alıyor. Geçen sezon olduğu gibi 12 grup birincisi aralarında play-off maçları yapacak ve 9'u 3. Lig'e yükselecek. Her grupta son iki direkt düşecek. Ayrıca her ilin kendi içinde düşme statüsü olacak. Katılacak takımların 89'u geçen sezon BAL' da yer alan takımlardan, 61'i yerel liglerden BAL'a yükselen takımlardan, 10'u ise geçen sezon TFF 3. Lig'den düşen takımlardan oluşuyor. Bölgesel Amatör Lig kurulduğundan bu yana ikinci defa bütün takımlar kent merkezinden olacak. Bölgesel Amatör Lig kurulduğu ilk sezon Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ve Elbistanspor’un birlikte mücadele ettiği ligde Belediyespor 3. Lige yükselmeyi başarmıştı. Bu süreç içerisinde kent merkezinden hiçbir takım Bölgesel Amatör Lige yükselmedi. Bu sezon ise ikisi de kent merkezinden olmak üzere Erdağ İnşaat Dumlupınarspor ve 1920 Maraşspor Bölgesel Amatör Ligde boy gösteriyor.

 

HAZIRLIKLAR TAMAM

Kahramanmaraş’ı 2. Grupta temsil eden 1920 Maraşspor Adıyaman temsilcisi Adıyaman 1954 spor'a konuk olacak olurken diğer Temsilcimiz Erdağ İnşaat Dumlupınarspor ise evinde Malatya İnönü Üniversitesi’ni konuk edecek. Zorlu bir hafta da Kahramanmaraş ekipleri hazırlıklarını tamamlarken rota 3 puan olarak belirlendi. Bölgesel Amatör Ligde 3.hafta müsabakasında 1920 Maraşspor, 8 Ekim Pazar günü saat 15:00'de Adıyaman Atatürk stadında Adıyaman 1954 spor ile karşı karşıya gelecek.

 Diğer Temsilcimiz Erdağ İnşaat Dumlupınarspor 8 Ekim Pazar günü saat 15:00'de Batıpark Futbol sahasında İnönü Üniversitesispor ile karşı karşıya gelecek. Bölgesel Amatör Ligde ilk iki haftayı puan almadan kapatan 1920 Maraşspor ilk hafta Malatya deplasmanında Malatya Yeşilyurtspor'a 4-0 mağlup olurken 2. Haftada ise evinde son dakikada yediği golle Dersimspor'a 0-1 mağlup olmuştu.

İlk haftayı maç yapmadan BAY geçen Erdağ İnşaat Dumlupınarspor ise 2.haftada, 62 Pertekspor'a 3-0 mağlup ayrılarak kötü bir başlangıç yapmıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x