BAL’da ilk yarıyı tek beraberlikle kapattık!

BAL'da ilk yarıyı tek beraberlikle kapattık!

Kahramanmaraş'ın ilk kez merkez ilçelerden 3 takımın temsil edildiği Bölgesel Amatör ligde ilk yarı sona erdi.

24 Aralık 2016 - 07:33

Bölgesel Amatör ligde 1920 Maraşspor üst sıraları zorlarken, Fidanspor ligde orta sıralarda kaldı. Diğer Temsilcimiz Sakaryaspor ise 3 puanla kaldı ve ligin dibine demir attı. Bölgesel Amatör Lig kurulduğundan bu yana ilk defa bütün takımlar kent merkezinden olacak. Bal Ligi kurulduğu ilk sezon Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ve Elbistanspor’un birlikte mücadele ettiği ligde Belediyespor 3. Lige yükselmeyi başarmıştı. Bu süreç içerisinde kent merkezinden hiçbir takım Bölgesel Amatör Lige yükselmedi. Bu sezon ise üçü de kent merkezinden olmak üzere Sakaryaspor, Fidanspor ve 1920 Maraşspor Bölgesel Amatör Ligde boy gösterecek. Bu üç takımdan bir takım doğrudan 3. Lige çıkarsa geri de kalan iki takımdan alt sırada yer alan Kahramanmaraş şampiyonu ile baraj maçı oynayacak. Eğer 3 takımdan 3. Lige çıkan olmazsa en alt sırada ligi bitiren doğrudan amatör lige düşecek ve ligi üç takım arasında 2. Sırada bitiren takımda küme düşme potasında olmazsa şampiyon ile play-out maçı oynayacak. Zorlu mücadelelerin yaşandığı Kahramanmaraş’ın BAL temsilcilerinin mücadelesinde ilk yarı sona erirken zorlu maratonda 1 beraberlik yaşandı.

1920 MARAŞSPOR'UN ZİRVE TAKİBI SÜRÜYOR

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta mücadele eden 1920 Maraşspor ilk Yarıda oynadığı 12 Maçta 9 galibiyet 3 Mağlubiyet alarak 27 puanla ilkyarıyı 3. Sırada tamamladı. Lige Kahramanmaraşlı Teknik Direktör Kadir Ardıç ve Yardımcıları Osman Koca, Necdet Bolat, Mahmut Eflatun ve Kaleci Antrenörü Çoşkun Eroğlu ile Başlayan 1920 Maraşspor kurduğu genç ve Dinamik kadro ile ilkyarıda oynadığı maçlarda oynadığı oyun ve aldığı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çekti.  1920 Maraşspor İlkyarıda oynadığı 12 maçta rakip filelere 27 gol gönderirken, Kendi kalesinde 12 Gol gördü. Ligde en farklı galibiyetini Elazığ Yolspor karşısında 5-0 alırken, En farklı mağlubiyetini deplasmanda Malatya Yeşilyurt Belediyespor karşısında 4-2’lik skorla aldı. 2016-2017 Sezonuna Fidanspor galibiyeti ile başlayan 1920 Maraşspor, Ligin 2. Maçında kendi sahasında Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor 2-1 mağlup olarak ligde ilk mağlubiyetini aldı. Ligin 3. Haftasında Deplasmanda karşılaştığı grubun güçlü takımı Adıyaman 1954 Spor’u 1-0 mağlup ederek Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı. Ligin 4. Haftasında Hanefi Mahçiçek Stadyumunda karşılaştığı Araban Belediyespor karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyet ve oynanan kötü futbol moralleri bozarken, 5. Hafta deplasmanda oynanan Yeşilyurt Belediyespor maçında Hakem hataları ve verilen 2 penaltı takımda moralleri bozarken alınan 4-2 lik mağlubiyet sonrası 6 puanla 8. Sırada yer aldı. 1920 Maraşspor, Bölgesel Amatör ligde oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 mağlubiyet alırken hiç berabere kalmadı ve ilk yarıyı 27 puanla liderin 2 puan gerisinde 3. olarak tamamladı.

FİDANSPOR 1 KEZ BERABERE KALDI

Fidanspor, Bölgesel Amatör ligde oynadığı 12 maçta 4 galibiyet, 7 mağlubiyet aldı, 1 kez de berabere kaldı, ve 13 puanla 8.sırada ilk yarıyı kapattı. Geçen sezon Kahramanmaraş 1. Amatör kümeden namağlup olarak şampiyon olan ve ilk defa BAL’a adını yazdıran Fidanspor ligde 1. Amatör’de yaşadığı galibiyet sevincini BAL’da tadını çıkara çıkara yaşayamadı. Geçen sezon namağlup ligi tamamlayarak şampiyon olan Fidanspor BAL’da ilk hafta 1920 Maraşspor mağlubiyeti ile lige kötü bir giriş yaptı. Ligin 2. Haftasını BAY olarak geçiren Fidanspor diğer maçlarında ise puan çıkartamazken 1 maçtan 3 puanla ayrılırken, 1 maçtan ise Beraberlikle ayrılırken BAL 2 grupta 12. hafta maçında temsilcimiz Fidanspor, Elazığ Yolspor tesislerinde Mehmet Gülmez firikikten attığı gol ve Mesut'un kafa ile attığı gollerle Elazığ Dsispor'u 2-1 yendi. Fidanspor Pazar günü Elazığ İl özel İdaresi sahasında çıktığı karşısında Elazığ Dsispor'u 1-2 mağlup ederek 3 puanı kaptı. Fidanspor’un gollerini Mehmet Zülfü Gülmez(Dk23) ve Mesut Tozkoparan (Dk45) kaydederken DSİ Spor’un tek golüne Alper Gül(Dk 28) imza attı.

SAKARYASPOR 3 PUANLA SON SIRADA

Sakaryaspor, Bölgesel Amatör ligde oynadığı 12 maçta 1 galibiyet 11 mağlubiyet aldı, hiç beraberlik alamadı ve ilk yarıyı 3 puanla 13. sırada kapattı. Geçen sezon Play-off’lardan BAL’a çıkış yapan Sakaryaspor lige geç başlaması ile birlikte ligde genç ekiple birlikte göz doldururken ligde de zor günler geçiren ekiplerimiz arasında yer alıyor.  Ligde 12 haftalık serüvenin ilk haftasını BAY geçiren Sakaryaspor diğer haftalarından 1’inden galibiyetle ayrılarak 3 puan aldı. 3 puanla zemine çakılan Sakaryaspor 12 haftalık serüvende çıktığı 11 maçta 1 galibiyet, 10 mağlubiyet alırken hiç berabere kalmadı. (İLKER YİYEN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x