BAL Heyecanı Başlıyor

BAL Heyecanı Başlıyor

Kahramanmaraş'ın iki köklü kulübü olan Erdağ İnşaat Dumlupınarspor ile 1920 Maraşspor Bölgesel Amatör Lig 2017-2018 sezonunda şampiyonluk parolası ile mücadele edecekler.

22 Eylül 2017 - 16:59

Geçen sezon da aynı ligde yer alan 1920 Maraşspor ve il şampiyonu ile baraj maçında penaltılarla galip gelerek ligde kalan Fidanspor’un isim değiştirmesi ile ligde yer alacak Erdağ İnşaat Dumlupınarspor, Kahramanmaraşlılara profesyonel tadında bir heyecan yaşatacak.

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) yer alan 1920 Maraşspor ve Erdağ İnşaat Dumlupınarspor takımlarının, yeni sezon heyecanı 24 Eylül’de başlıyor. Kahramanmaraş, statü gereği bu sezon Spor Toto BAL’da iki takımla temsil edilecek. Geçen sezon da aynı ligde yer alan 1920 Maraşspor ve il şampiyonu ile baraj maçında penaltılarla galip gelerek ligde kalan Fidanspor’un isim değiştirmesi ile ligde yer alacak Erdağ İnşaat Dumlupınarspor, Kahramanmaraşlılara profesyonel tadında bir heyecan yaşatacak. Geçen sezonlarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor olarak profesyonel ligde de mücadele eden ve daha sonra adını 1920 Maraşspor olarak değiştiren ekip, yeni sezonda şampiyonluğu hedefliyor. Ligde Kahramanmaraş temsilcilerinin yer aldığı 2. Grupta maçlar, 24 Eylül’de başlayacak ve ilk devre 17 Aralık’ta sona erecek. Müsabakalarda ikinci devre ise 14 Ocak’ta başlayarak, 8 Nisan’daki maçlarla sona erecek.

 

1920 MALATYA YOLCUSU, ERDAĞ DUMLUPINAR BAY

Bölgesel Amatör lig 2. grupta mücadele eden Kahramanmaraş Temsilcilerinden 1920 Maraşspor ilk hafta Malatya deplasmanına gidecek olurken diğer Temsilcimiz Erdağ İnşaat Dumlupınarspor ise ilk haftayı BAY olarak geçecek. BAL’da ilk hafta 1920 Maraşspor Malatya Yeşilyurtspor deplasmanında lige başlayacak. Bölgesel Amatör lig 2. grupta mücadele eden 1920 Maraşspor, ligin ilk haftasında 23 Eylül pazar günü saat 15:00'deYeşiltepe 1.nolu sahada Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile karşılaşacak.

Geçtiğimiz yıl oynanan maçların sonunda Malatya Yeşilyurt Belediyespor 57 puanla liderin 1 puan gerisinde 2.olmuştu. 1920 Maraşspor ise 44 puanla ligi 5.sırada bitirdi. Geçtiğimiz yıl aralarında oynanan maçlarda 1920 Maraşspor, deplasmanda 4-2 evinde ise Malatya Yeşilyurt Belediyespor'a 2-1 mağlup olmuştu.

 

BALDA PERDE HAFTA SONU AÇILIYOR

80 İlden 160 Takım mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig (BAL) 23-24 Eylül’de başlayacak.  2017-2018 sezonu Bölgesel Amatör Lig'de katılım başvuruları geçtiğimiz ay sonu tamamlanmıştı. BAL'da bu sezon oynama hakkı olan 163 takımdan 160'ının başvurusu kabul edildi. Bu takımların 89'u geçen sezon BAL' da yer alan takımlardan, 61'i yerel liglerden BAL'a yükselen takımlardan, 10'u ise geçen sezon TFF 3. Lig'den düşen takımlardan oluşuyor. 2017-2018 Sezonu Bölgesel Amatör Lig statüsü, Fikstür çekim toplantısı ve müsabakaların başlama tarihleri önümüzdeki günlerde yapılacak saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak. 2017­2018 sezonu katılım başvurularının sona ermesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada 160 takımın BAL’a katılacağını duyurdu. Türkiye genelinde 3 takım BAL’a katılmıyor. BAL’da bu sezon oynama hakkı olan 163 takımdan 160’ının başvurusu kabul edildi. Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) yer alan 1920 Maraşspor ve Erdağ İnşaat Dumlupınarspor takımlarının, yeni sezon heyecanı 24 Eylül’de başlıyor.

 

BAL TAKIMLARI İDDAA PROGRAMINA GİREBİLİR

Kahramanmaraş'tan 2 takımla mücadele edeceği Sport Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2017-2018 sezonunda TFF Amatör Spor Kurulu İddia programına girmesi için harekete geçti.

Bal Ligi kurulduğu ilk sezon Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ve Elbistanspor’un birlikte mücadele ettiği ligde Belediyespor 3. Lige yükselmeyi başarmıştı. Bu süreç içerisinde kent merkezinden hiçbir takım Bölgesel Amatör Lige yükselmedi. Bu sezon ise 1920 Maraşspor ve Erdağ İnşaat Dumlupınarspor Ligde boy gösterecek.

 

BU SEZON BAL’DA 2 TAKIMIMIZ VAR

Geçtiğimiz sezonlara göre geçen yıl haricinde 2 takımlı bulunan Kahramanmaraş BAL’da 2017-2018 futbol sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde Kahramanmaraş’ın 2 takımı yer alacak. Kahramanmaraş'tan 2 takımla mücadele edeceğimiz Bölgesel Amatör Lig'e 2017-2018 Sezonunda 160 takımın katılımı ile gerçekleşecek. 2017-2018 Sezonu Bölgesel Amatör lige katılma hakkı bulunan 1920 Maraşspor, Erdağ İnşaat Dumlupınarspor (Fidanspor)’un katılım belgelerini vermesi ile birlikte müsabakaların icra edecekleri sahalar denetlendi.

 

LİGE SPOR TOTO SPONSPOR

Kahramanmaraş’ın 2 takımının Bölgesel Amatör Lig (BAL) da mücadele edeceği ve Gelişim adına minik sporcuların heyecana sürüklendiği Gelişim Ligleri ve BAL’ da isim sponsoru Spor Toto Teşkilatı oldu.

Gelişim Ligleri ve Bölgesel Amatör Lig isim sponsoru Spor Toto oldu. Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında Ankara'da yapılan anlaşma ile Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin oluşturduğu Gelişim Ligleri (U14, U15, U16, U17 ve U19 yaş kategorileri) ve Bölgesel Amatör Lig (BAL Ligi), Spor Toto Gelişim Ligleri ve Spor Toto BAL Ligi adını aldı.

 

ERDAĞ İNŞAAT DUMLUPINAR CEPHESİ

2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör ligin ilk haftasını maç yapmadan geçecek olan Erdağ İnşaat Dumlupınarspor yeni sezon öncesinde takıma kadrosunda yer alan oyuncular belli oldu.

 Sezon öncesi isim değişikliği ile Erdağ İnşaat Dumlupınarspor adını alan ve kadrosunda Hacı Ahmet Kaplan, Enes Temizdemir, Avnican Kirişçi, Aziz Alacacı, ve Onur Kaya, Elazığ Dsispor'dan Zeki Doğan,  Sakaryaspor'dan Enes Besnili ve Hanifi Demir, Pazarcık Kartalkayaspor'dan Sefa Aslan, Ömer Çalı,  62 Petekspor'dan Emre Asan, Şehit Kamil Belediyespor'dan Barış Korkmaz ve  Serkan Koçaslan, Ankara Telekomspor'dan Emin Arı, Pazarcık Aksuspor'dan Gökhan Arslan ve  Erdem Kaba, Araban Belediyespor'dan Emrullah Asantepe, Türkoğlu Belediyespor'dan Ahmet Ak ve gurbetçi Oyuncu Nesuh Baba ile geçtiğimiz yıldan takımda kalan Serkan İnce ile Ahmet Dağ, Erdağ İnşaat Dumlupınarspor'da forma giyecekler.

 

1920 MARAŞSPOR CEPHESİ

2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör ligin ilk haftasında Malatya Yeşilyurt deplasmanında başlayacak olan 1920 Maraşspor yeni sezon öncesinde takıma kadrosunda yer alan oyuncular belli oldu. Geçtiğimiz Sezondan Kalan 13 isim; Muzaffer Dolu, Berat Taha Kaya, Şamil Bolat, İbrahim Kubilay Taş, Yusuf İslam Toy, Ertuğrul Gazi Değirmenci, Öner Yüzer, Serhat Aydın, Onur Alperen Külek, Bahtiyar Dolma, Ahmet Can Kocahal, Mesut Can Ayyıldız, Ertuğrul Kesmepalıdı kadroda yer aldı. Sezon öncesi kadro güçlendirmesine giden 1920 Maraşspor’da yeni transferler ise; İsa Bozdere, Melik Sermet Kayaş, Aydın İnanç, Hanefi Armut, İbrahim Enes Yılmaz, Murat Paslıyer, Onur Öztürk, Batuhan Altay, Çağatay Ayşim, Yasin Bekir Kartal kadroya dahil edildi ve yeni sezonda forma giyecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x