Balcıoğlu: "Bu fuarda yarının teknolojilerini...
Reklam

Balcıoğlu: "Bu fuarda yarının teknolojilerini göreceğiz"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkan V. Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş Tarım Fuarı’nda açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Balcıoğlu, “Bu fuarda yarının teknolojilerini göreceğiz” dedi.

02 Kasım 2018 - 06:14 - Güncelleme: 02 Kasım 2018 - 07:16

Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM)’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile birlikte Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı (KTF) 4. kez kapılarını açtı. Türk tarım sektörünün önemli bir buluşma platformu haline gelen KTF, 1-4 Kasım 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

KTF açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Şahin Balcıoğlu, “Bu fuarda yarının teknolojilerini göreceğiz” dedi. 

Balcıoğlu konuşmasında şunlara değindi: “Ne olduğunu, neler yapabileceğimizi içerde göreceğiz. Neler yapılıyor, yakınımızda İsrail'de, hepimizin konuştuğu gibi bir yılda 3 ürün alınabiliyor. Bir Çin seyahatinde bizim Kahramanmaraş’ımızın has ürünlerinden, unuttuğumuz çeltik tarlalarını gördüğümde hayretler içinde kalmıştım. Ben hep çeltik tarlalarında su birikintilerinin içerisinde çeltik yetiştiğini biliyordum. Ama Çinli bu işi bir adım ileriye atmış, çeltiği dikerken biraz da balık tohumu koymuş ve hasadı ikiye çıkartmış. Hem o tarladan çeltik biçmiş hem balıkları toplamış, ikinci ürün olarak almış. Biz bunu yapmak zorundayız.  Çünkü dediğim gibi, nüfusumuz artıyor ama toprağımız maalesef artmıyor, aksine azalıyor. Çünkü yeni nüfusa ev yapılması, iş yapılması, park yapılması gerekiyor. Dolayısıyla burada dünün teknolojileri değil, yarının teknolojilerini göreceğiz. Bunları kullanmayı, bunları daha verimli kullanmayı ve daha verimli şeyler elde etmeye vesile olacağı düşüncesiyle fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x