Balık pazara indi

Balık pazara indi

Karadeniz de düşen balık fiyatları Kahramanmaraş’ta etkisini göstermeye başladı. Esnaf sezon başındaki pahalılığın düşüşünden umutlu olduğunu belirterek, bundan sonra vatandaşın ucuza balık yiyeceğini iddia etti.

23 Ocak 2018 - 03:19

Dulkadiroğlu ilçesinde kurulan Cumartesi Pazarı’nda bulunan balıkçıların tezgahlarında yer almaya başlayan balıkların fiyatlarının da uygun olması sebebiyle vatandaşların ilgisini çekti.

 

HAMSİ VE İSTAVRİT

Tezgahlarda yerini alan ve en çok tercih edilen balık olan hamsinin kilosu 7 ila 10 TL’ den satılırken İstavrit’in kilosu da 8 ila 12 TL’den, Levrek ve Çupra’nın kilosu ise 15-20 TL’den satılıyor. Bu fiyatlar sezonun yeni başladığı tarihlerle kıyaslandığında geçtiğimiz 2 yılın en uygun fiyatları olarak görülüyor.

 

ESNAF UMUTLU

Balığın yakında olması sebebiyle umutlu olduklarını belirten Pazar esnaflarından Hasan Ökkeş: “Sezon başında işler kesat olsa da, bolluk sezon için umutlarımızı arttırdı. Karadeniz’de balığın bol olması fiyatlarında düşük başlamasına sebep oldu. Balık bol olunca esnaf umutlu oluyor haliyle. Yeni başlayan avdan bu kadar çabuk dönüş olması bu sezonda ve kışın vatandaşlarımızın doya doya balık yiyeceği anlamına geliyor. Vatandaş balığı özlemiş, gelen balıklarımızın büyük kısmını yarım günde sattık ve satmaya devam ediyoruz. Çeşit bol, bu yüzden vatandaşlarımız istediği balığı bulabiliyor. Özellikle hamsi, vatandaşlarımızın yoğun ilgisini çekiyor, tabi bu balık gerçekten oldukça bol ve çok güzel bu yıl. Satışlardan memnunuz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin İmzaları Atıldı
Kahramanmaraş Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin İmzaları Atıldı
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi