Balıkçıların umutları 2018 yılına kaldı!

Balıkçıların umutları 2018 yılına kaldı!

Kahramanmaraş’ta balıkçı tezgahları 2018 yılını sakin karşıladı. 2017 yılından istediğini alamayan balıkçı esnafı umutlarını 2018 yılına bıraktı. 2018 yılının ilk haftasında ise balık fiyatlarının yüksek olmasından dolayı satışlarda durgunluk yaşanıyor.

05 Ocak 2018 - 08:17

Balıkçı esnafı 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da istediğini bulamadı. Satışların durgunluğundan dert yanan Şazibey Halk Pazarı, balıkçı esnaflarından İlhan Terlikli balık her yıl umutların bir sonraki yıla devrettiğini söyledi.

 

“Fiyatlar Yüksek”

Balık fiyatları hakkında da bilgiler veren Terlikli, “Şuan için balık fiyatlarımız çok yüksek. Karadeniz’de hamsi çıkmadığı zaman bu balık fiyatlarına doğrudan etkiliyor. Balık fiyatları hakkında bilgiler verecek olursak, çupra, levrek’in kilosu 25 TL den başlıyor, 40 TL’ye kadar çıkıyor. Norveç palamudu var, uskumru dediğimiz kilosu 12 TL şuan için genele baktığımız zaman alabalık uskumru en çok tükettiğimiz balıklar bunlardır. Alabalığın kilosu 16 lira, şoklu Karadeniz hamsinin kilosu 15 TL, sardalye 12 TL’dir” dedi.

 

“2 yıldır İşlerimiz Sakin”

2017 yılının balıkçılar açısından sakin geçtiğine de değinen balıkçı esnafı İlhan Terlikli, şunları söyledi: “ Geçtiğimiz yılda balığa bir yönelim olmadı, sakin bir yıl olarak geçti diyebiliriz.  Hamsi olmadığı zaman bizim işlerimiz sakin geçer.  Çünkü diğer balıklara çok rağbet olmuyor. Hamsi şehrimizde en çok tükettiğimiz balıkların başında geliyor. Norveç palamudu var, uskumru dediğimiz kilosu 12 TL şuan için genele baktığımız zaman alabalık uskumru en çok tükettiğimiz balıklar bunlardır. 2016 yılında yine 2017 yılına göre benzer şeyler oldu. Karadeniz palamudu vardı, hamsi yine çıkmamıştı, Karadeniz palamudu denizden çekildi, yine işlerimiz sakinledi. 2018 yılının ilk haftasına göre fiyatlarımız yüksek işlerimiz sakin gidiyor. Çok fazla bir talep söz konusu değil.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x