"Baro’muzu Kanunlar ve Yönetmeliklerle yöneteceğiz"

"Baro'muzu Kanunlar ve Yönetmeliklerle yöneteceğiz"

Seçilmemiz halinde sorunları adil ve şeffaf bir şekilde çözeceklerini sözünü veren Avukat Muhammet Burak Gül, “Kahramanmaraş Barosu’nu kanunlar ve yönetmeliklerle yönetme sözü veriyoruz” dedi.

10 Ekim 2018 - 03:26 - Güncelleme: 10 Ekim 2018 - 03:36

Yaklaşan Kahramanmaraş Baro Başkanlığı seçimleri öncesi Mado’da meslektaşları ile bir araya gelen Avukat Muhammet Burak Gül, Sorun değil çözüm odaklı baro için yola çıktıklarını söyledi.


Göreve gelmeleri halinde Kahramanmaraş Barosunun birlik ve beraberliğini sağlayacaklarını ifade eden avukat Gül sözlerine şöyle devam etti: “Pazarcık, Türkoğlu, Göksun, Afşin ve Elbistan’lı meslektaşlarımızla tek tek bir araya geldik. Bu çalışmalarımız sırasında karşılıklı fikir alışverişleri, görüşler, kendimizi tanıtma, adaylığımız, yapacağımız ve yapmak istediklerimiz ile ilgili karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduk. Böyle mesleki birlik ve dayanışmayı seçim vesilesiyle de olsa bir yemek programında bir araya gelmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti.”


“BARONUN BİR TAKIM SORUNLARI VAR”

Seçim çalışmaları sırasında gördüğüm ve meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde baromuzun bir takım sorunlarının olduğunu ifade eden Gül, “Ancak bunların hiçbirinin çözümsüz olmadığı çalışmalarımız sırasında tespit ettik. En önemlisi ise baromuzda her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu kanısındayız. Nitekim seçim için çalışmalara başladığımızda meslek büyüklerimizi, meslektaşlarımızı ziyaret ettiğimizi ortak görüşle Kahramanmaraş Barosu’nun sorunlarını çözmede ortak bir irade ortaya konulması gerektiğinin fakına vardık” dedi.

 

“MESLEKTAŞLARIMIZIN FİKİRLERİNE HER ZAMAN ÖNCELİK VERECEĞİZ”

Kahramanmaraş seçimlerinin bizim için çok önemli olduğunu belirten Gül, “Baromuzu iki yıl boyunca temsil edecek başkan ve diğer yönetim, denetleme ve disiplin organları seçilecek. Biz baromuzun sorunlarını ortak bir irade, ortak bir görüşle, fikirle ve tüm meslektaşlarımızın katılımıyla yapmak istiyoruz. Bizlere vereceğiniz desteklerinizle baromuzun içinde bulunduğu sorunlardan kısa bir sürede baromuzu çıkartmak için bir irade ortaya koyacağız. Bununla birlikte baromuzun çalışmalarını yürütürken yine danışma ve görüşme konusunda siz meslektaşlarımızın fikirlerine her zaman öncelik vereceğiz. Genç meslektaşlarımızın, mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımızın sorunları var. Bunları da çok iyi biliyoruz. Bunlarla ilgilide çalışmalarımız var” dedi.

 

“SİSTEMİN AKSAYAN YÖNLERİNİ ADİL VE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİZ”

CMK zorunlu müdafii vekil atamalarına da değinen Gül, “Seçim çalışmaları kapsamında baromuzda uygulanmakta olan CMK zorunlu müdafii vekil atamaları sistemiyle ilgili olarak çalışmalar yürütüyoruz. Seçilmemiz halinde bu sistemde aksayan yönleri adil ve şeffaf bir şekilde çözeceğiz.”

 

“SEÇİLİRSEK BAROMUZU KANUNLAR VE YÖNETMELİKLERLE YÖNETECEĞİZ”

Adli yargı sistemiyle ilgilide bir takım sorunların olduğunu ifade eden Gül, “Bu sorunlarında tespitini yaptık. Meslektaşlarımızın bilgilerine de başvuruyoruz. Çünkü sorunları yaşayan sizlersiniz. Sizler yaşadığınız sorunları bize aktardıkça bizde bunlarla ilgili projelerinizi her geçen gün geliştiriyoruz.


Mesleki dayanışma noktasında eksiklerimizin olduğunun da farkındayız. Biz hepimiz Kahramanmaraş Barosunun mensubuyuz. Hepimizin faklı siyasi görüşleri, siyasi fikirleri olabilir. Bu da gayet normaldir. Barolar siyasetin hem içinde hem de dışında olan kurumlardır. Çünkü yeri geldiğinde çözümler için siyasi partilerinde görüşlerini almak onların kapasını çalmakta olacaktır. Ama bizim adaylığımız herhangi bir siyasi parti veya siyasi eğilimle ilgili değildir. Bizler yola örgütü, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve baromuzun kanunla belirlenen mesleki amaçlarını yerine getirmek için yola çıktık. Seçilmemiz halinde baromuzu kanunlar ve yönetmeliklerle yöneteceğiz. Tüm meslektaşlarımızın sorunlarında yanlarında olacağız.”

 

“AVUKAT HAKLARI MERKEZİNİ FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ”

Bizlere gelen taleplerden en önemlisi Baromuzun avukat hakları merkezinin aktif bir şekilde faaliyete geçmesi için çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Gül, “Hızlı bir şekilde siz meslektaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Seçilmemiz halinde yine burada sizlerden destek bekleyeceğiz. Çünkü meslektaşlarımız görevlerini icra ederken bir takım sorun ve sıkıntılarla karşılaşıyorlar. Bunda da Barolarını arkasında ve yanında olduğunu görmek istiyorlar. Bizde burada bir irade ortaya koyacağız. Yedi gün yirmi dört saat hizmet verecek bir Kahramanmaraş Barosu, Avukat Hakları Merkezi ve komisyonu aktif bir şekilde görev yapacak. Netice bir yemek programı tabi ki söylenecek söz var. Çünkü bu çalışmalar sırasında birçok meslektaşımızla bir araya geldik. Birçok meslektaşımızın sorunlarını, görüşlerini ve fikirlerini aldık. Seçimlerde başarılı olmamız durumunda da bu bize aktarılan görüşleri, fikirleri ve projelerin tamamını hayata geçireceğiz.”

 

“ORTADA BİR YANLIŞ VARSA AVUKAT OLARAK ÜZERİNE GİTMELİYİZ”

Geçtiğimiz hafta içerisinde bizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren bir takım olumsuz hadiseler olduğunu söyleyen Gül, Meslektaşımız Avukat Ömer Kavili girdiği bir duruşmada mahkeme tarafından yargılamayı sulandırma gerekçesiyle tutuklanmaya maruz kaldı. Hukukun üstünlüğüne inanan ve adaletin tecellisi için görev yapan biz meslektaşlar için böyle sudan gerekçelerle bu tutuklamayı bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Bu Sadece Avukat Ömer Kavili için değil bizler içinde olabilir. Onun için ortada bir yanlış varsa bir avukat olarak üzerine gitmemiz ve bunu da eleştirmemiz gerekir.


Diğer bir husus ise meslektaşlarımızdan Gökhan Vural Arı yakın bir zamanda içinde bulunduğu mesleki sorunlardan ve sıkıntılardan dolayı intihar etti. Kendisini de burada rahmetle anıyor ve başsağlığı diliyoruz. Yine birkaç gün önce meslektaşlarımızdan Hüseyin Fener, mesleki faaliyetlerini icra ederken bürosunda bıçaklı saldırıya uğradı. Bu hain saldırıdan dolayı da kendisine acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi