Başbakan Erbakan’ın Kahramanmaraşlı koruması Covid-19’a...

Başbakan Erbakan’ın Kahramanmaraşlı koruması Covid-19’a yenildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı İşletme ve İştirakler Şube Müdürü ayrıca merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın koruması İsmail Muttaliboğlu, yakalandığı korona virüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

12 Aralık 2021 - 01:56

İSMAİL MUTTALİPOĞLU KİMDİR?

1969 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğan İsmail Muttaliboğlu, ilk orta ve lise tahsilini memleketinde tamamladıktan sonra Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde, lisansüstü (yüksek lisans) eğitimini de Ankara’da Türk Hava Kurumu Üniversitesinde İşletme üzerine yaptı. 1992 yılında İçişleri Bakanlığına bağlı Ankara Emniyet Müdürlüğünde göreve başlayan İsmail Muttaliboğlu, 1996 yılında Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığının talebi üzerine başbakan yakın koruma ekibinde görev aldı. Bu görevde bulunduğu süre içerisinde sayısız yurt içi ve yurt dışı başbakanlık programlarına katıldı.

Başbakanlığından itibaren 15 yıl Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın ekibi içerinde görev yapan İsmail Muttaliboğlu, Erbakan’ın vefat etmesi üzerine tekrar Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan başbakan yakın koruma ekibinde görev aldı. Bu görevini sürdürürken 24 Kasım 2011 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi (EGO) bünyesinde bulunan Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak naklen atandı. Bu görevi esnasında Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının ve EGO Genel Müdürlüğüne ait tesislerinin güvenlik sistemlerini kurdurdu. 17 Temmuz 2017 tarihinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesine Daire Başkanı olarak naklen atanan İsmail Muttaliboğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı İşletme ve İştirakler Şube Müdürlüğünü yönetiyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x