Başbakan Yıldırım Kahramanmaraş’ta

Başbakan Yıldırım Kahramanmaraş’ta

Başbakan Binali Yıldırım bir dizi ziyaret, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta aynı gün ayrılacak. Başbakan Yıldırım saat 10.30’da konteynır kentten tüm dünyaya mesaj verecek. Akabinde ise Demokrasi meydanındaki törenin ardından Konya’ya hareket edecek.

17 Aralık 2016 - 07:34 - Güncelleme: 18 Aralık 2016 - 01:01

Dünya Göç Gününü olan 18 Aralık 2017 tarihinde Kahramanmaraş programı planlanan Başbakan Binali Yıldırım’ın o tarihte programı yoğun olunca ziyaret 17 Aralık Cumartesi gününe alınmıştı. Bugün saat 10.00 sıralarında hava yoluyla Kahramanmaraş’a gelmesi planlanan Başbakan Yıldırım ayağının tozuyla Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sivrice Höyük mahallesindeki konteynır kente giderek Suriyeli mültecileri ziyaret edecek. Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan standardı yüksek konteynırkentte yaklaşık 2 saat kalacak olan Başbakan Yıldırım Suriyelilerin yaptığı el emeği ürünlerin sergisine de katılacak.

Konteynır kentten 15 Temmuz Demokrasi Meydanına gelecek olan Başbakan Yıldırım burada vatandaşa hitap edecek. Havaalanı Terminal Binası, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan bin 200 araçlık otopark, Onikişubat Belediyesinin hizmet binası, Dulkadiroğlu Belediyesi hizmet binasının projesi gibi 400 milyon TL değerindeki projelerin toplu temel atma ve açılışlarını yapacak. Saat 14.30 gibi törenden ayrılması beklenen Başbakan Yıldırım hava yoluyla Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya’ya hareket edecek.

Ulaştırma Bakanlığı döneminde 3 kez kente gelen Yıldırım Başbakan olarak Kahramanmaraş’a ilk kez gelmiş olacak. Ulusal gündemi ve Türkiye gündemini Kahramanmaraş’ta değerlendirecek olan Başbakan Yıldırım özellikle Suriyeliler için yaptırılan lüks standartlardaki konteynır kentten tüm dünyaya mesaj verecek.

Kahramanmaraş Valiliği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ak Parti İl Başkanlığı Başbakan Yıldırım’ın Kahramanmaraş programının kusursuz geçmesi için yoğun çaba harcarken, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ise teyakkuza geçti. Kahramanmaraş’ta geniş çaplı güvenlik önlemleri alan Emniyet birimleri, Başbakan Yıldırım’ın geçeceği güzergahları trafiğe kapattı, olası bir terör eylemlerine karşı park halindeki araçları kaldırttı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı