Başkan Aydın, Gazetecilik insanlık tarihi kadar eskidir

Başkan Aydın, Gazetecilik insanlık tarihi kadar eskidir

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Aydın, gelişen iletişim teknolojilerinin sağladığı kolaylık ile gündelik hayatın en önemi konularından biri olan haber alma ihtiyacının insanlık tarihi kadar eski olduğunun söyledi.

10 Ocak 2020 - 17:01

Matbaanın bulunuşunun gazeteciliğin gelişmesine ve bir meslek olarak ortaya çıkmasına yol açtığına işaret eden Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihsel süreç içinde sürekli gelişme gösteren ve insanların birinci önceliği olan iletişim, insanların yaşamını biçimlendirmektedir. İletişim alanındaki buluşların kuşkusuz en önemlilerinden olan matbaanın bulunuşu gazeteciliğin gelişmesine ve bir meslek olarak ortaya çıkmasına yol açmıştır. Matbuat, basın, medya derken, bugün hayatımıza giren yeni iletişim teknolojileriyle birlikte, söz konusu ihtiyacın artarak devam ettiği bir gerçektir. Günümüzde kitle iletişim araçları olarak ifade edilen bu etkili gücü yöneten gazeteciler haberin, bilginin, düşüncenin ve kültürün insan topluluklarına dağıtılmasına aracılık yapmaktadır. Bu anlamda gazeteciler, yüzlerce yıllık meslek ahlakı çerçevesinde doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatıp, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine katkı sağlamaktadır.”

Kamuoyu oluşturulmasında etkin görev alan gazetecilerin meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesinin önemine vurgu yapan Başkan Aydın, “Bu düşüncelerle, meslek etik ve ilkeleri ile hareket ederek ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin gelişmesi ve kültür aktarımı için mücadele veren, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi