“Bugün burada sadece anahtar değil, bir umudu teslim ediyoruz” diyen Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ın küllerinden yeniden doğduğunu belirterek, “Bir şehrin nasıl ayağa kalktığını, bir devletin vatandaşına nasıl sahip çıktığını, kardeşliğin neleri mümkün kıldığını hep birlikte görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Görgel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in törende bulunmasının ise Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin en güçlü yansıması olduğunu söyleyerek, “Bu vesileyle tüm Azerbaycan halkına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Büyükşehir’den 7 Milyarlık Alt ve Üstyapı Yatırımı
Kahramanmaraş’ta 39 bininci konutun teslim edildiğini açıklayan Başkan Görgel, sadece barınma ihtiyacının değil; sağlık, eğitim, kültür ve altyapı gibi alanlarda da şehrin yeniden inşa edildiğini söyledi.
Bugüne kadar şehre toplam 7 Milyar TL’lik alt ve üstyapı yatırımı kazandırıldığını belirten Görgel, Azerbaycan Mahallesi’nde inşa edilecek Kültür Merkezi ile sosyal yaşamın da güçlendirileceğini ifade etti.
Başkan Görgel ayrıca, 30 Haziran’da Kahramanmaraş Stadyumu’nun ihalesinin yapılacağını ve modern bir spor kompleksiyle kentin spor altyapısının da yenileneceğini müjdeledi.




YORUMLAR