Başkan Güngör, Çocukların Yeni Eğitim Dönemi Heyecanına Ortak...

Başkan Güngör, Çocukların Yeni Eğitim Dönemi Heyecanına Ortak Oldu

2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katılan Başkan Hayrettin Güngör, “Hüznümüz hala ilk günkü gibi taze ancak bugün yavrularımızın okullarına dönmesi biraz da olsa hepimize moral oluyor. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

16 Eylül 2023 - 02:13

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ile İsmail Kurtul İlkokulu’nda düzenlenen 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve velilerin de yer aldığı programda okul idarecileri ve öğretmenlerle sohbet eden ve yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Başkan Hayrettin Güngör, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Evlatlarımızı Geleceğe Hazırlıyoruz

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “Hüzünle geçen bir eğitim öğretim yılının ardından; bin 152 okulumuz, 16 bin 247 öğretmenimiz ve 278 bin 92 öğrencimizle bugün itibariyle yeni eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün başlangıçlar; yeni umutların, hayallerin ve hedeflerin yeşermesine vesile olan güzide anlardır. Bireylerin yaşadıkları toluma uyum sağlaması, kişilik kazanması, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olması ancak iyi bir eğitimle olur. Yarınlarımız olan evlatlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Yeni dönemin idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize; sağlık, huzur ve başarılar getirmesini diliyorum. Bu düşüncelerle 2023 - 2024 eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yavrularımız Bizlere Moral Oluyor

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Çok zor günler geçirdik. Öncesinde pandemi akabinde iki büyük deprem tabi ki eğitim hayatımızı da etkiledi. Bugün de büyük bir mutluluk ve heyecanla yeni eğitim öğretim yılımızın açılışında bir araya geldik. Öğrencilerimizin yüzündeki o heyecanı görmek bizleri çok mutlu etti. Hüznümüz hala ilk günkü gibi taze ancak bugün yavrularımızın okullarına dönmesi biraz da olsa hepimize moral oluyor. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesiller

Yeni eğitim öğretim yılı açılış programında konuşan Vali Mükerrem Ünlüer, “6 Şubat’ta asrın felaketi olarak nitelendirilen iki büyük deprem yaşadık. Maalesef bu depremlerde yıkılan ve hasar gören okullarımız oldu, öğrencilerimiz okullarından uzak kaldı. Bugün öğrencilerimiz tekrar okullarına kavuşuyor. Millet olarak en büyük sermayemiz insan gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı bilgi, beceri ve teknolojiyle buluştururken onları milli ve manevi değerlerle de bilinçlendirmeliyiz. Yavrularımız, memleketimizin umudu ve istikbalidir. Devletimizin belirlediği hedefleri gerçekleştirecek olan yine yavrularımızdır. Öğretmenlerimizin de fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller yetiştireceğine ve her şeyden önce iyi bir insan olmaları için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine şüphemiz yok. İlimize ilk defa atanan bin 839 öğretmenimize başarılar diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.” cümlelerini kaydetti. Açılış programı, şiir dinletisi ve birinci sınıfa başlayan öğrencilerin geçit töreni ile noktalandı. Devamında Vali Mükerrem Ünlüer, Başkan Hayrettin Güngör ve beraberindeki heyet, öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş’ı Çok Daha İyi Bir Noktaya Getireceğiz”
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş’ı Çok Daha İyi Bir Noktaya...
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası