Başkan Güngör’den Pazarcık Belediyesine ziyaret
Reklam

Başkan Güngör'den Pazarcık Belediyesine ziyaret

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın yedincisini yapmak üzere gittiği Pazarcık’ta, ilçe belediyesini ziyaret etti.

28 Haziran 2020 - 06:29 - Güncelleme: 28 Haziran 2020 - 06:33

Başkanlık odasında gerçekleştirilen ziyarette Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yaptığımız, yapmakta olduğumuz ve ilerde yapacağımız çalışmaları yerinde incelemek ve istişarelerde bulunmak üzere ilçemize geldiler. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyemizle birlikte sayısız hizmetler gerçekleştirdik. Bundan sonra da gerçekleştireceğiz inşallah. Kısaca demek istiyorum ki: Pazarcık hizmete doyacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım ve ilçem adına hoş geldiniz diyorum.” diye konuştu.

Belediye ziyaretine katılan Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, pandemi sürecinin birçok çalışmayı engellediğine dikkat çekerek; “Büyükşehir belediyemizle ilçe belediyelerimizin koordine içinde çalışmaları Kahramanmaraş’ımıza artı değer katmıştır, katmaya da devam ediyor. Pandemi süreci birçok çalışmayı engelliyor, yavaşlatıyor. Buna rağmen belediyelerimizin çalışmalarını aralıksız sürdürmelerini takdirle karşılıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

“KAHRAMANMARAŞ ÖRNEK ŞEHİRLER ARASINDADIR.”

Pazarcık Belediyesi ziyaretlerinde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; “Bugün Pazarcık’ta Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’nın yedincisini yapacağız.  Bu vesileyle, geçtiğimiz günlerde ebediyete uğurladığımız, şehidimiz Ömer Kahya kardeşimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Ailesine de sabır diliyorum. Ülkemizin, vatanımızın başı sağ olsun. Değerli arkadaşlar! Kahramanmaraş örnek şehirler arasındadır. Birlik beraberlik içinde mücadele ettiğimiz sürece aşamayacağımız sorun yoktur. Bizim, çok şükür imkansızlık diye bir problemimiz yok. Fakat planlanan eylemler arasında, kişilere göre öncelikler değişebilir. Önemli olan, ortak akılla hareket etmektir. Bizim önceliğimiz; yol, su ve kanalizasyondur. İçme suyu ve yol sorununun bahanesi olamaz. Ümitsizlik içinde olmayalım. Bardağın her zaman dolu tarafını görmeliyiz. Maraş’ımızın ciddi potansiyeli vardır. Karamsarlığın benim dünyamda bir yeri yoktur. Biz ticaret, tanıtım, turizm gibi yerel kalkınmayı büyütecek faaliyetlere destek veriyoruz. Mesela geçen günlerde Tarihi Maraş Kalemizi açtık. Çok şükür, Rabbim bize, 100 yıl aradan sonra Kale’mizde Cuma namazını kılmayı nasip etti. Bunun dışında Kapalı Çarşı’mızın cephe iyileştirmesiyle ilgili projemiz onaylandı. İnşallah Kapalı Çarşı’mızın tarihi dokusunu daha görünür hale getireceğiz. Yine, Tekke’nin kentsel dönüşüm süreci başladı. Tekke’deki hemşehrilerimiz için yapmakta olduğumuz Saçaklızade Konutları’nda son aşamaya geldik. Aynı zamanda, Kılavuzlu Millet Bahçesi projemiz 7 Temmuzda ihaleye çıkacak. Yine, şehrimizin önemli yerleşim alanlarından Önsen’e, yeni bir köprü yapıyoruz, çalışmalar son hızla devam ediyor. Bir diğer husus, Yedi Kuyular Kayak Merkezi’ne üç yeni tesis yapıyoruz: Bedesten Çarşısı, restoran, kafe ve açık terası olan Sosyal Alan ve 20 adet bungalov ev. Dün Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçe’mizin ikinci etap çalışmaları başladı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin çevresini yeniden düzenliyoruz. Bütün ilçelerimizde Millet Konağı yapıyoruz. Ben tekrar Pazarcık’ta olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyor, hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum.” ifadeleriyle yerel kalkınmanın önemine dikkat çekti.

Pazarcik

Pazarcik1

Pazarcik2

Pazarcik3

Pazarcik4

Pazarcik5

Pazarcik6

Pazarcik7

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x