Başkan Gürbüz: “1/5000 ölçekli imar planının taslak...

Başkan Gürbüz: “1/5000 ölçekli imar planının taslak çalışması tamamlandı!”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, imar planıyla ilgili jeoteknik analiz ve mülkiyet kaymalarıyla ilgi gerekli güncellemelerin tamamlandığını belirterek, “1/5000 ölçekli imar planında taslak çalışmamızı bitirdik” dedi.

18 Ağustos 2023 - 03:28

Başkan Gürbüz, deprem sonrasında başlatılan yeni imar süreci ve planlamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut imar planının, imar planlama süreçlerinin kesintisiz devam etmesi amacıyla hala yürürlükte olduğunu hatırlatan Başkan Gürbüz, kritik konulardaki ilerlemenin de önemli aşama kaydettiğini dile getirdi.

Taslak çalışmaları biten 1/5000 ölçekli imar planının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne sunulacağının altını çizen Başkan Gürbüz, şöyle devam etti:

“6 Şubat depreminin ardından jeoteknik analizler ve mülkiyet kayması gibi kritik konularda güncellemeler yapıldı. Bu süreçler 1 Eylül'e kadar tamamlanacak. Aynı zamanda 1/5000 ölçekli taslak çalışmalarımızı bitirdik. Tüm güncellemeler tamamlandıktan sonra, sonuçları Büyükşehir Belediyemize sunmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Mevcut imar planımız, imar planlama süreçlerimizin kesintisiz devam etmesi amacıyla hala yürürlükte. Plan durum belgeleri, ruhsatlar ve güçlendirme işlemleri belediyemizin planlama departmanı tarafından titizlikle yürütülüyor. Hiçbir kısıtlama veya kesinti olmadan devam ediyoruz.”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile de şehrin dönüşümü noktasında uyum içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Gürbüz, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla işbirliği içinde yürüttüğümüz yerinde dönüşüm çalışmaları hızla ilerliyor.

Öncelikle vatandaş talepleri bakanlık yetkililerince alınıyor ve ruhsat işlemleri belediyemiz tarafından gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda bakanlık, şehrimizde büyük bir alanın dönüşümünü doğrudan yönetiyor. Belediyemiz ve bakanlık arasındaki uyumla yürüyen yerinde dönüşüm saha çalışmalarının detaylarını yakın zamanda paylaşacağız.

Bütün bu titiz ve yoğun çalışmaların neticesinde bir kere daha söylemek istiyorum ki; tarih, 2023 senesini Elbistan’ın çok sağlam bir şekilde yeniden inşa edildiği sene olarak yazacak” cümleleri ile açıklamasını tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x