Başkan Gürbüz: “3 mahallede 50 kilometre asfalt yapacağız”

Başkan Gürbüz: “3 mahallede 50 kilometre asfalt yapacağız”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Esnetpe, Tepebaşı ve Bahçelievler Mahalleleri’ni asfaltlama programı için pilot bölge ilan ettiklerini söyledi.

18 Ağustos 2023 - 17:09

Altyapısı biten sokak ve caddelerde başlattıkları asfalt çalışmasının sürdüğünü belirten Başkan Gürbüz, “Yollarımızın standardını yükseltmek için 200 milyon liralık bir yatırım yapacağız” dedi.

Başkan Gürbüz, içme suyu, doğal gaz ve kanalizasyon çalışmalarının ardından Esentepe, Tepebaşı ve Bahçelievler Mahalleri’ndeki asfalt seferberliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplamda 50 kilometreye ulaşacak bir yol ağını baştan ayağı yenileyeceklerini ifade eden Başkan Gürbüz, altyapısı biten yollara öncelik vereceklerinin altını çizdi.

Hummalı bir çalışma sürdürdüklerini anlatan Başkan Gürbüz, şöyle konuştu:

“Tepebaşı Mahallemizdeyiz ve asfalt yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ben kıymetli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Çünkü uzun zamandır içme suyu ve doğal gaz çalışmaları nedeniyle ciddi bir tahribat yapılmıştı yollarımızda. Dolayısıyla engin hoşgörüleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Biz içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları, doğal gaz çalışmaları tamamlanan tüm sokaklarımıza girdik. Yaklaşık yirmi tane sokağımızda Esentepe'de şu anda çalışıyoruz. Esentepe Tepebaşı ve Bahçelievler. Bu üç mahallemiz özellikle yaklaşık elli kilometrelik asfalt çalışması yapacağız. 200 yüz milyon civarında büyük bir yatırım bu. Ben bu çalışmaların hızlıca tamamlanması için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. Ama içme suyu ve doğal gaz çalışmalarının özellikle tamamlanmadığı sokaklarımız var. Oralarda maalesef bu çalışmalar tamamlanmadan asfalt kaplamasına geçemiyorum biraz daha sabır diliyorum. KASKİ, ağustos ayı sonu itibariyle tamamen bu mahallelerimizden çıkacaklarını ifade etmişti ama henüz çalışmaları tamamlanmadı. Orada bir aksaklık oluştu. Dolayısıyla KASKİ’nin bitirdiği, doğal gazın bitirdiği sokaklarımız belediyemiz tarafından hızlıca kaplama çalışmaları tamamlanacak.”

Çalışmaların sürdüğü bölgedeki 3 ana caddenin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Başkan Gürbüz, “Burada üç tane önemli caddemiz var. Ana caddemiz var Darende Caddesi, Çilingir Caddesi ve Akbaş Caddesi. Bu üç caddemiz büyükşehir belediyemizin yetki ve sorumluluğunda kıymetli başkanımız Hayrettin Güngör Beyefendi'den ben şehir merkezindeki ana bulvarlarla beraber bu mahallemizdeki bulvarların da öncelenmesini talep ettim. İnşallah onlar da asfalt çalışmaları için gerekli tedbirlerini aldılar. Bu üç caddemiz büyükşehir belediyemiz tarafından onun dışındaki tüm ara sokaklar da Elbistan Belediyemiz tarafından yapılacak” dedi.

2024 yılı başına kadar bölgedeki tüm yolları asfaltlama hedeflerinin olduğuna değinen Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, şöyle devam etti:

“2024 yılı başına kadar yani ocağa kadar Allah'ın izniyle bu bölgede bütün yollarımızı asfalt yapmakla ilgili var gücümüzle çalışacağız hemşerilerime ben tekrar teşekkür ediyorum. Çünkü altyapı çalışmaları gerçekten meşakkatli çalışmalardır. Yani hem doğal gazın hem kanalizasyonun ve içme suyunun aynı anda yürütüldüğü bir sezon geçirdik tozlanma, çamur olması ya da vatandaşlarımızın görüntü kirliliği açısından hoş olmayan çalışmalar. Ama altyapı olmadan da yol maalesef yapılamıyor. Maliyetli bir iş asfalt. Bütün hemşerilerimin sahip olduğu bir bütçe Elbistan Belediyesi bütçesi. Onun için doğru ve efektif kullanılması gerekiyor. Altyapısı tamamlanan tüm yollar asfaltla kaplanacak Allah'ın izniyle. Ve var gücümüzle çalışacağız.

Ben muhtarıma da çok teşekkür ediyorum. Çok uyumlu çalışıyoruz. Tepebaşı, Bahçelievler, Esentepe muhtarımız yani her gün hemen hemen mahallelerimizi ziyaret ediyoruz içme suyuyla ilgili su kesintileri, özellikle Tepebaşı'mızda çok fazla. O da deprem nedeniyle tahrip olan altyapının yenilenmesi noktasında hummalı bir çalışma var KASKİ tarafından. İnşallah bu sezon bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bir elli yıllık bir otuz yıllık altyapı sorunu yaşamayacağımızı umut ediyorum. Özellikle Esentepe Tepebaşı ve Bahçelievler mahallelerimiz bu üç mahallemizi biz pilot mahalle olarak ilan ettik. İçme suyu noktasında ilk çalışma sahamız ve alanımızın burası olması gerektiğini düşünüyorum çünkü bundan önceki dönemlerde maalesef bu üç mahallemiz gereğince hizmet alamadığını düşünüyorum.

Hizmet yarışında şehir merkezimizdeki çarşı mahallelerimizde sağlanan yaşam konforları neyse bu üç mahallemizde de bunu sağlayacağız inşallah hem yollarını, hem kaldırımlarını, hem de içme suyu kanalizasyon ve doğal gazla ilgili tüm sorunlarını inşallah 2024 yılı içerisinde çözmüş olacağız Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Bey'e ana yollar ve bulvarların asfaltlama çalışmalarında gösterdiği özveri ve gayret için çok teşekkür ediyorum. Eski Tarım Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi Beyefendi özellikle imar sorunuyla ilgili bölgemizde hem Tarım ve Orman Bakanlığı hem de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu. Ve özellikle de imarsız sahaların hem doğal gaz çalışmalarında hem de o bölgelerdeki diğer altyapı çalışmalarında büyük sorunlar yaşıyorduk. Sayın Bakanımız Vahit Bey'in girişimleriyle inşallah onları da çözeceğiz. Biz mahallemizin tüm sorunlarını imardan altyapı sorunlarına kadar hepsini iki bin yirmi üç yılı içerisinde çözüp ve özellikle de önümüzdeki günlerde yeni imar planımızı da Büyükşehir Belediyemize sunacağız. Bununla beraber de bundan sonraki süreçte imar sorunlarının yaşanmayacağını umut ediyorum emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x