Başkan Gürbüz’den Elbistan imarı ile ilgili önemli...

Başkan Gürbüz’den Elbistan imarı ile ilgili önemli açıklamalar

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, asrın felaketi 6 Şubat depremi sonrası Elbistan’ın yapısal gelişimi ve imar planları hakkında merak edilen tüm sorulara açıklık getirdi.

27 Kasım 2023 - 02:56

Özellikle orta hasarlı binalara güçlendirme ruhsatı verilmesi konusuna değinen Başkan Mehmet Gürbüz, yapılan tüm ruhsat başvurularının tamamlandığını, yeni bir başvurunun olmadığını vurguladı.

Adeta depremin yerle bir ettiği ve yaklaşık 20 bin bağımsız bölümün yıkıldığı Elbistan, deprem bölgeleri içerisinde en hızlı toparlanan bir bölge olma özelliği taşıyor.

Gerek imar çalışmaları gerekse TOKİ konutları hakkında merakla beklenen soruları cevaplayan Başkan Gürbüz, Elbistan ve Pazarcık ilçesinin kentsel dönüşüm ihalesinin de tamamlandığı müjdesini verdi.

Başkan Gürbüz açıklamasının devamında, “Şehrimizin imar ve yapısal gelişimi hakkında önemli güncellemeleri paylaşmak istiyorum. Deprem sonrası hazırladığımız 1/5000 ölçekli yeni Nazım İmar Planı taslakları Belediyemiz ve İmar komisyonumuz tarafından hazırlanmış olup, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza teslim edilmek üzere çalışmalar tamamlanma aşamasındadır.

Orta hasarlı binalarımızın ruhsat işlemi tamamlandı

6 Şubat tarihinde yaşanan ve asrın felaketi olarak kayıtlara geçen depremin ikincisinin merkez üssü Elbistan’dı. İlçe genelinde birçok bina hasar almış, en büyük sorunlardan bir tanesi ise orta hasarlı binaların akıbeti olmuştu. Bu soruna neşter vurmak için harekete geçtik ve deprem bölgesinde ilk ruhsat veren belediye olduk. Şu an yeni bir talep bulunmayıp, yapılan tüm başvuruları tamamladık. Deprem sonrası yeniden yapılanma çerçevesinde 200 yeni bina ruhsatı kesilmiş, bu binaların temel atma işlemleri Nisan sonuna kadar başlayacaktır.

1500 TOKİ konutu ve 350 köy konağı teslime hazır

Vatandaşlarımızın haklı olarak en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de TOKİ konutları. Hükümetimiz Allah’a hamdolsun çok kısa bir sürede TOKİ konutlarına başladı İnşallah Aralık ayı sonuna kadar 1500 TOKİ konutu ve 350 köy konağı teslim aşamasına ulaşacak.

Elbistan ve Pazarcık kent merkezlerimizdeki kentsel dönüşüm alanlarında toplam 83 konut ve 73 iş yeri için ihaleler tamamlandı. Elbistan Belediyesi olarak kırsal mahallelerdeki yerinde dönüşüm çalışmalarımızda 100 vatandaşımızla anlaşma sağlanmış, konut inşaat çalışmalarına başlanmıştır.

38 bin bina incelenip 200 daire ücretsiz tadilat edilecek

6 Şubat depremi sonrası yaklaşık 50 bin artçı deprem oldu. Haliyle vatandaşımız az hasarlı ve hasarsız binalarının akıbetini düşünmeye başladı. Belediye olarak Dünya Bankası hibe kaynağı ile 38.000 az hasarlı ve hasarsız bağımsız bölümü ücretsiz yeniden inceliyoruz. Vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Yapılan inceleme sonrası tadilat gereken 200 dar gelirli ailemizin evinin tadilatını ücretsiz yapıyoruz. Rezerv Yapı alanının geleceği için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşmeler devam etmekte, yeni alan sınırlarının Resmî Gazete’de yayınlanması beklenmektedir.

İmar dışı alanlar plana dahil ediliyor

Tepebaşı, Bahçelievler ve Esentepe mahallelerindeki imar dışı kalan alanlar için Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzden olumlu görüşler alınmış, çalışmalar Bakanlık düzeyinde devam etmektedir.  Bölgeyi İmar planına dahil etme çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir.

40 ailemize ücretsiz konut

40 bağımsız bölümden oluşan Sosyal konut projemiz büyük bir hızla ilerliyor. Konutların tamamı dar gelirli vatandaşlarımıza Ücretsiz olarak teslim edilecektir. Başvuru koşullarını çok yakında duyuracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x